9 788 6

Близките на Денис Ершов искат аутопсия

Той е бил в добро здраве

Мария Атанасова

Поклонението пред бизнесмена Денис Ершов ще започне в 11 часа в събота, 25 ноември, в църквата на Централните софийски гробища, съобщи "Флагман".

На траурната литургия се очаква да дойдат не само негови приятели и партньори, но и български актьори, певци и художници, които в разцвета на бизнеса си в периода 2007-2012 г. Ершов спонсорираше щедро.

За опелото се очакват и роднините му от Литва и Русия. „Покровителството над българската култура и изкуство от страна на Елена и Денис Ершови няма как да бъде забравено. Три поредни години сем.Ершови финансираше безвъзмездно постановките на Народния театър „Иван Вазов” в София, подпомагаше турнета на актьори и концерти на певци в чужбина, а също така и много талантливи художници ползваха тяхната финансова подкрепа.”, припомниха близки на 51-годишния бизнесмен.

Всичките му приятели у нас са шокирани от диагнозата – скоротечен рак на кръвта, която е била поставена два месеца преди той да си отиде. По време на юбилея му миналата година в София Денис е бил в отлично здраве.

Съпругата му Елена Генадиевна е поискала аутопсия на тялото, за да се установи, ако е възможно, източникът на злокачественото заболяване, от което по мистериозен начин си отиде преди време популярният български бизнесмен Владимир Грашнов. Той управляваше успешно бизнеса на Майкъл Чорни у нас.

Ершов бе изгонен от България през 2000 година като заплаха за националната ни сигурност, но след като спечели всички дела в съда, през 2004 година получи отново правото да влиза в страната ни.
Въпреки че по подобие на Майкъл Чорни и на Ершов бе лепнато петното „международен аферист”, литовецът остана до последния си дъх у нас.

За него неутешимо страдал бившият му съдружник и най-близък приятел Митко Събев, с когото се разделиха окончателно при подялбата на акциите в „Петрол холдинг” АД преди пет години. Събев се е оттеглил в къщата си край Царево и не искал от вчера никой да го безпокои в тъгата му.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 15:20  20.11.17
  От тази статия разбирам, че Ершов трябва да бъде канонизиран за светец на православната ни църква ! Интересно какво литовско има в този руснак ?
 • Реалист
  Отговор
  2 15:22  20.11.17
  От това "злокачествено заболяване" страдат предимно изпели си песента "приятели" на путлер. Българския народ казва: "Изтъка си платното, ритна кросното".
 • 3 21:37  20.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Людмила
  Отговор
  4 12:10  21.11.17
  Гледайте да не пукнете от злоба, приятели

  Коментиран от #6

 • Шаран БГ
  Отговор
  5 09:20  22.11.17
  Около 150-160 000 руснаци живеят в Литва и какво литовско има в тях - КГБ сигурно знае! Отнесете се до там ! Бог да го прости човека Ершов ! То така става... И Вуте казвал за Геле : Вчера малце болен - днеска погребение !?
 • goni
  Отговор
  6 15:43  25.11.17

  До коментар #4 от "Людмила":

  Права си! Човека няма да се върне! Но, думите ти са силни и сигурно ще им се върне!

Напиши коментар:


Публикувай