444 1

Председателят на ЕП на посещение у нас

Поводът е предстоящото ни председателство на Съвета на Европейския съюз

Председателят на ЕП на посещение у нас
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически групи в европарламента пристигнаха на работно посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Поводът е предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. В делегацията са още Диего Канга Фано, началник на кабинета на председателя на ЕП, и Клаус Веле, генерален секретар на Европейския парламент.

Днес министър Лиляна Павлова ще придружава Таяни по време на всички срещи, планирани в програмата му у нас - с премиера Борисов, президента Румен Радев, и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателският съвет на ЕП ще се срещне с българското правителство, след което ще се състои пресконференция на Таяни и Борисов.

Очаква се и специално обръщение на председателя на Европейския парламент към българските депутати от 44-то Народно събрание, след което председателските съвети на ЕП и НС ще проведат съвместна дискусия.

По-късно след обяд Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема "Гласът на младите: Каква Европа искаме?", който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академична общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в Европейския парламент.

България


Още по темата

 • Таяни: Балканите са приоритет за ЕС

  Таяни: Балканите са приоритет за ЕС

  Председателят на ЕП Антонио Таяни заяви, че в София се е почуствал у дома си. Именно благодарение на българското гостоприемство е изграден един нов и ...
  21.11.2017
  398
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хари
  Отговор
  1 09:08  21.11.17
  Голям праз

Напиши коментар:


Публикувай