810 4

Жителите на Атия се вдигнаха на протест

16-годишен ученик от селото бе убит на пътя Бургас-Созопол вчера

Константин Карагьозов

Жители на село Атия излязоха на протест и блокираха пътя Бургас-Созопол. Повод за недоволството им е смъртта на 16-годишния Костадин Джаров, който в понеделник беше убит на пешеходна пътека. Момчето пресичало, за да си хване автобуса за Бургас, където учи, когато автомобилът го ударил. Единственият очевидец на трагедията разказва, че било все още тъмно и валял дъжд.

Тази сутрин десетки жители на Атия и близките градове и сила се събраха на кръстовището между военноморската база и Селатия, за да поставят цветя на пешеходната пътека, където Костадин Джаров от Атия беше пометен от джип.

„Искаме да кажем „Стоп" на смъртта на това кръстовище. Искаме пасарелка, искаме кръгово движение, намаляване на скоростта. Наличието на радар не спира шофьорите", категорична беше Ренета Стоева, кмет на Атия, пред "Нова телевизия".

Хората, които живеят в близките села, настояват районът около мястото за пресичане и автобусната спирка да бъде обезопасен. Местните, наред с всички останали, които използват пътя, знаят, че е изключително опасен и през последните години там са станали не един и два инцидента, включително фатални.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 09:22  21.11.17
  На въпросното кръстовище има ограничение 60 км/ч, което за съжаление много рядко се спазва. Сигурен съм че този който е помлял ученика е могъл да спре ако е карал с 60.

  Коментиран от #2, #3

 • САП
  Отговор
  2 10:27  21.11.17

  До коментар #1 от "некойси":

  То си е ясно, че не е карал с под 60км Поредния ненормалник дето се е качил на джип и се мисли за велик, че правилата не важат за него.
 • Алфата
  Отговор
  3 14:07  21.11.17

  До коментар #1 от "некойси":

  Да и вероятността да убие детето е доста по-малка! Установената долна граница на почти сигурна смърт за пешеходец, е удар със 70 км/ч.
 • qqqqq
  Отговор
  4 19:22  21.11.17
  Тази пешеходна пътека я знам, вика и се: " Бърз или мъртав" .

Напиши коментар:


Публикувай