21 Ноември, 2017 10:56 975 5

Каракачанов: Оградата ни спаси от голямо нашествие

  • красимир каракачанов-
  • ограда-
  • бежанци

Тече проектът за ремонт на МиГ-овете, заяви военният министър

Винаги когато е започвала подобна абсолютно безсмислена политическа конфронтация, съм призовавал да спрем. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод политическите страсти в парламента, довели до оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

28 години ние сме единственото общество, което е толкова поляризирано. Това се прави изкуствено, няма проблеми в работата на управляващата коалиция. Разбирам желанието на БСП и ДПС да се домогнат до властта, но не може винаги това да е с подобна остра конфронтация. На конфронтацията трябва да се отговаря не с конфронтация или с крайни отстъпки, а с отношение към проблемите, които трябва да бъдат решени, посочи Каракачанов.

Той подчерта, че в управляващата коалиция няма напрежение. Почти всяка седмица има политически съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти, няма конфронтация, добави вицепремиерът.

Право на ДПС е да иска излизането на Обединените патриоти от властта, за да се намърдат отново те там, но нека да спрат да клеветят България в Европа. Трябва да имаш малко достойнство. Аз също мога да говоря по подобен начин – че те са виновни за това, че циганското население у нас се приучи да не работи, а само да ползва социални помощи, че го научи са не си плаща сметките. ДПС са тези, които от години разделят обществото заради партийния си интерес, посочи Каракачанов.

Той коментира и критиките на опозицията към оградата по границата. Случва се оградата да бъде премината – това се случваше дори и при Берлинската стена. Тя беше бетонна, отгоре имаше бодлива тел, имаше граничари с кучета, които стреляха на месо, но въпреки това се случваше да бъде преминавана. Няма нещо, което да не може да бъде разбито частично в даден момент, но веднага след това се вземат мерки и пораженията се поправят. Каквото и да говорим, тази ограда спаси България от голямо нашествие, каквото беше започнало през 2013-2014 г. Някъде може някой да подкопае оградата, някой да я прескочи, но ще го направят един-двама-петима, няма да го направят 5000 или 50 0000 души, заяви министърът на отбраната.

Той уточни, че оградата се поддържа от областните управи и от фирмите, които са я изградили. Проблеми като това, че видеонаблюдението трябва да бъде по-адекватно, се решават в движение, добави Каракачанов.

Военният министър поясни, че проектът за бронирана машина за Сухопътни войски предстои да бъде внесен в Министерски съвет. Има 5-6 чужди фирми, които проявяват интерес бронираната машина да се изгради в България с едно съвместно участие. Това е и нашето желание – тези проекти да са с максимално българско участие, за да могат парите да се въртят в българската икономика. Проектът е на стойност 1, 2 млрд. лв., разсрочени в 10-годишен период, каза Красимир Каракачанов.

Той заяви, че предстои да бъдат изпратени оферти за новия изтребител и на други фирми, освен на Ф-16, Грипен и Юрофайтер. Има още възможности – защо да не говорим и за Ф-18. Ф-16 и Ф-18 са различни фирми. В същото време тече проектът за ремонт на МиГ-овете. Движим ги тези неща. Не искам да кажа конкретен срок кога ще бъде избран доставчикът на изтребителя, но амбицията ни е това да стане по най-бързия начин, каза още Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    2 0 Отговор
    Грипен е готин. Всичко друго е или морално остаряло или прекалено скъпо

    Коментиран от #3

  • 2 Реалист

    0 8 Отговор
    Честно казано, Каракачанов се справя доста добре като министър на отбраната. Ами то не напразно има и порода кучета "каракачанки" :):):).
  • 3 Реалист

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голям прос":

    Не съм специалист но според мен Ф-18 (нов, не втора ръка) има най-добри авиационни параметри като "изтребител".
  • 4 Стелт

    5 0 Отговор
    Ако е патриот ще намери начин да модернизира армията с наличния бюджет, но той, както и всички военни министри до сега използват увеличението на бюджета единствено за заплати придобивки и екзотични екскурзии.
  • 5 киру

    4 0 Отговор
    То докато правехте оградата войната в Сирия почти свърши, сега докато сте на власт можете да дръпнете пара и за ремонт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове