517 5

Съдят миньори от "Бобов дол", участвали в стачка

Мартин Христов

84 миньори от ”Бобов дол“ отиват на съд заради участието си в незаконна стачка. Процесът ще се гледа в Окръжния съд в Кюстендил.

Протестът на работещите в открит рудник "Христо Ботев“ беше организиран на 11 и 12 май. Тогава миньорите отказаха да влязат в галериите заради забавяне на заплатите и ваучерите за храна.

Кюстендил / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БГ рецепта за пропуск в 80те процента
  Отговор
  1 01:43  22.11.17
  Да им извадят златните зъби, златните пирони от протезите, да им премахнат бъбрек и тогава да ги пуснат с условна! В Бг няма нищо безплатно - решил си да бъдеш човек, да покажеш решителност, да защитиш идеята си, да си готов на саможертва - ми тогава трябва си платиш! И ако не можеш - наследниците ти ще плащат - това е реалито в БГ! И я надуй баце чалгата па отвори джама на БМВ-то та да им видем сметката на тея загубеняци, дето си мислят, че спят в 2 през нощта/..
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 08:32  22.11.17
  И някои казват, че в България имало синдикати..... Лидери синдикални - може би.. Вдигнете всеобща стачка бе ЛИЗАЧИ ! На хората не са им плащали заплати абсолютно, съвсем, ама хептен законно !! Кой ще ги защтава в съда от правораздаването българско? И те се опитали да роптаят? Къде се намират тези роби ? Съд и присъда !! Ефективна.......
 • гост
  Отговор
  3 09:11  22.11.17
  А някой съди ли фирмата, която не им е изплатила заплатите и ваучерите? Май не. Значи какво показва съда? Ако си малък човек, работник, и не ти плащат, нямаш право да стачкуваш, трябва да си овца. Ако си фирма или предприемач, имаш право да не плащаш заплатите без каквито и да е последици, нали си имаш адвокат.
 • Патриот
  Отговор
  4 16:23  22.11.17
  Хвала на такива права и свободи и европейски ценности. Благодарим ти за свободата Европа да работим за бз пари на местните робовладелци.
 • Истината
  Отговор
  5 16:52  22.11.17
  Това надали е истина ..ако е ..възтание

Напиши коментар:


Публикувай