1 800 5

МВР пуска на търг грохналите си коне

Породите са специално селектирани

Мартин Христов

МВР е в процедура по обявяването на търг за продажба на конете, които вече не са годни за екплоатация от силовото ведомство. Става въпрос за около десетина животни, които са на отчет към конната полиция в СДВР. Те вече са остарели и не отговарят на условията на вътрешното министерство.

Породите са специално селектирани и най-вероятно въпреки възрастта си, ще бъдат продадени на добри цени. Сумите обаче все още не са ясни.

Полицейските коне са високи, имат правилен екстериор, с подходящ нрав, понасят масови мероприятия, хора около себе си и са изключителноп издръжливи н странични дразнители. Те са обучени да свикват на гърмежи, на огън, знамена, плакати, барабани и викове, пише "Монитор".

Група „Конен ескадрон“ е към специализираните полицейски сили на СДВР е единствената в България, която разполагта с четириногите животни. Хора и коне там са научени да работят в перфектен синхрон, за който тренират упорито години наред. Обучението на конете започва от 3-годишна възраст, а когато станат на 18-20 години, вече са готови за „пенсиониране“.

Сред обявените обществени поръчки от МВР в момента се вижда, че полицията не спира да се грижи за конете. Там са обявени процедури за набавяне на специални протектори, седла и качествена храна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 16:09  22.11.17
  Сега ако се научат да пишат могат да станат журналисти тук тия коне. Емат еднакъв интелект с "местните".
 • мъка
  Отговор
  2 16:14  22.11.17
  Ще идат май на суджуци.
 • onq s konq
  Отговор
  3 16:25  22.11.17
  Как на 20 за пенсиониране бе?Моя е на 35 и си е жиф жребец!
 • Мис България 2017
  Отговор
  4 17:06  22.11.17
  Пуснете ги на конкурс за красота ........ Че изтепат конуренцията .........
 • 112? Ало? Събудете се
  Отговор
  5 19:54  22.11.17
  Що да не пусне и самите служители заедно с кучетата и колите на търг да работят като пазачи? Нека накрая и себе си да продадат

Напиши коментар:


Публикувай