16 519 129

КАТ готви жестоки санкции за джигитите

Мартин Христов

Жестока секира очаква нарушителите на правилата за движение по пътищата. В момента се обсъжда драстично завишаване на санкциите за джигитите, стана ясно от коментар на транспортния министър Ивайло Московски.

"Всички институции полагат и към момента и предстои да се положат допълнителни усилия, за да се преборим със смъртта по пътищата. Всички системи за безопасност, които притежава едно превозно средство, не биха били достатъчни, ако водачът, който го управлява няма в поведението си инстинкт за самосъхранение", коментира пред bTV Московски, коментирайки спешната среща в неделя, свикана от премиера Бойко Борисов заради катастрофите с много жертви край Микре.

"Участъкът край Микре е много опасен и когато се приемат рискови изпреварвания, се случват такива неща. Дори аз съм пострадал в катастрофа точно там. Ударът беше сериозен, колите се движеха с 80/90 и една кола реши да изпреварва колона, но не успя и ни удари челно. Водачът й бе с два счупени крака. Аз бях със 4 счупвания на ръката. Всички бяхме потрошени", призна Московски.

"Имаме огромен призив към всички водачи на моторни превозни средства максимално да спазват правилата и да мислят за живота на хората на пътя. Ние губим толкова много хора всеки божи ден от такива катастрофи, че не ни трябват природни катаклизми. Губим и много млади хора, на които им предстои да получат много от живота", каза още той.

"Както вече казахме, ще искаме автобусите да имат видеорегистратори. Ще задължим превозните средства, които нямат фабрични колани, да се оборудват с такива. Решихме да ограничим годините на превозните средства, които извършват обществен превоз. Ще бъдат преразгледани много от наказанията за превишена скорост - мислим на момента вече да се свалят номерата на аботмобилите", добави министърът. Той заяви, че не знае защо родните водачи спазват правилата за движение по пътищата в чужбина, а тук забравят за всички закони и забрани. "Може би там санкциите са по-сурови, явно и тук трябва да са", призна министърът.

Междувременно стана ясно, че България е на първо място по загинали на пътя на глава от населението в ЕС. На 1 млн. жители на страната ни през 2016 година се падат 99 жертви на пътни произшествия – почти двойно повече от средното за ЕС, показват данни на Евростат, които се оповестяват на фона на поредицата от тежки катастрофи през последните дни, които само в Ловешко взеха над 10 жертви.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Големия маргин (гост)
  Отговор
  1 09:13  22.11.17
  Опитите камък да пусне вино продължават с пълна сила
  Защо не пробват катилите да вдигнят заплатите примерно на 3000 месечно за всички нещо като минимална за 3 4 месеца и да видут ка ше е стига само кражби и рекет

  Коментиран от #121

 • Бай Иван (гост)
  Отговор
  2 09:14  22.11.17
  Ами в чужбина има КОНТРОЛ! Тук има само РУШВЕТ И НАШИ ХОРА!
 • Будалата (гост)
  Отговор
  3 09:15  22.11.17
  Ще пада келипир. Ще се облажат пътните полицаи. Друго нищо няма да се промени. След смяна ще са с пълни джобове с пари. Като митничарите. Абе как по нормалните държави полицай неможеш да видиш на пътя с години и табели на камерите имат и без фарове карат а? МОРАЛ Боко и събираемост на глобите това е.
 • реалист (гост)
  Отговор
  4 09:17  22.11.17
  Преди да има ,,жестоки санкции" трябва да има РАБОТЕЩ КАТ,а то явно досега НЯМА....
 • Morgoth (гост)
  Отговор
  5 09:19  22.11.17
  Едно си баба знае - едно си баба бае. Пак наказанията за скорост ще вдигат и пак ще си правят PR с това! Да ви кажа още от сега, че това няма да има никакъв ефект.
 • Гошо хубавеца (гост)
  Отговор
  6 09:27  22.11.17
  В КАТ(Коалиция на Абсолютните Тъпанари) мислят само за пари , а не как да са в полза на обществото !!!!
 • ПЕШО (гост)
  Отговор
  7 09:29  22.11.17
  камери за средна скорост НА ВСЯКЪДЕ
  инвестицията от събраните глоби ще се върна за максимум 6 месеца
  възпитателният ефект ще е огромен !
  спасените животи и здраве стотици !
  и ефективно и безкомпромисно налагане на глоби!
  максимално улеснено подаване на сигнали и процедури от граждани на база снимки и видео - 21 век сме !

  Коментиран от #13, #28

 • гост (гост)
  Отговор
  8 09:29  22.11.17
  Няма значение какво пише в закона щом не се прилага и не се спазва за всички граждани на страната. Те сегашните глоби не могат да си съберат, МВР ако са фирма да са фалирали поради липса на елементарна ефективност, а какво значение има колко е висока глобата, щом не е събрана? Само изрядните платци ще ударят, тези с морал и отговорност, а наглите гаменчета, циганите, мутрите тях не ги вълнува.
 • ЕДИ КОЙ СИ (гост)
  Отговор
  9 09:30  22.11.17
  ВСИЧКО Е ДО СЪЗНАНИЕТО И ОТГОВОРНОСТА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС......
  СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИКА СТРИКТНО..ВСИЧКИ......

  В ЧУЖБИНА МОЖЕ....

  У НАС....КАРАЙ ДА ВЪРВИ.....
  И НЕ СТАВА ТАКА....
 • СтарТИРаджия (гост)
  Отговор
  10 09:35  22.11.17
  Ами спазваме в чужбина, защото навсякъде по едим или друг начин се плаща глобата на място, което си е губене на време - едно, че ти пишат първо акт, второ, че и оформят документи за плащането, трето и глобите не са много малки! Едно неправилно изпреварване например масово се таксува 90-100 евро. В Румъния е съпроводено и с лишаване от 1 до 3 месеца. Ако ти трябва книжката, след като подпишеш декларация, че ще спазиш ограничението наложено ти на румънска територия, има още дни ходене по мъките и м/у 400, и 800 лв. разходи! Същото е положението, ако те хванат с над 30 км/ч превишение! В Сърбия ходиш по закон на съд, след това плащане - пак два дни размотаване! В Гърция ти свалят номерата "на място" и докато не платиш, пак с лично разхождане по учреждения, при това без транспорт, ако нямаш помошчия... Пък и там сумата на глобите е колкото една 10 год. читава кола! В Полша се плаща на място с ПОС терминал! Ама нямам пари, нямам карта?! Като нямаш, колата на наказателен паркинг и можеш да си вземеш бохчичката, и да си вървиш! Само че, ако искаш да си я получиш обратно, плащаш и глобата и паркинга! За кола не знам колко е "паркирането", но за камион е скромно - 250 лв. на ден! Та така, навсякъде е свързано с плащане и размотаване, но в ЕС не и с ограничаване на движението на индивида! Ама при нас май ще възприемаме сръбския модел! Тоталитарка!
 • Капитана (гост)
  Отговор
  11 09:35  22.11.17
  Всичко зависи от "Задкормилното Устройство" демек водача.
  Българина не се ли научи да спазва елементарните пътни правила на движение,да се спазват ограниченията и забранителните знаци,да не се изпреварва там където е забранено и да се кара съвестно и разумно,каквито и правила и санкций да се въведат ефекта ще е нулев.Просто българския водач трябва да промени начина си на шофиране и пътно поведение спрямо другите водачи и най важното да се шофира РАЗУМНО.

  Коментиран от #46

 • СтарТИРаджия (гост)
  Отговор
  12 09:40  22.11.17
  Друг "добър" вариант е унгарския/въобще тези хора са спецове по пътен контрол и ред/. Полиция "на всеки километър", трафик камери "на всеки километът". Вероятността да те хванат няколко пъти по време на движение в евентуално нарушение е сериозна. А като решат граничните, организират трафик контрол на границите - спират всеки за 30-ина сек. и системата проверява записите от камерите по пътната мреже! И евентуално...
 • М-да (гост)
  Отговор
  13 10:00  22.11.17

  До коментар #7 от "ПЕШО":

  Един свестен коментар да прочета!

  Коментиран от #57

 • жигитайците (гост)
  Отговор
  14 10:06  22.11.17
  Те да измислят първо система как да се вържат с НАП и НОИ и да си съберат глобите, па после да ги увеличават и секви др.... Само тва е решението - да се знае че действат мерките и при нарушение на 99% ще те хванат и ще платиш.
 • Ник (гост)
  Отговор
  15 10:08  22.11.17
  Дрън-дрън, та пляс! Всяка година поне по два пъти ги слушаме и четем тези празни приказки... Засега ефект няма! Значи щом една система не работи, тя трябва да бъде заменена с друга. Камери има, но глоби няма! КАТ - смърди!
 • Julio (гост)
  Отговор
  16 10:11  22.11.17
  Обръщане на данъчната пирамида наопаки. Два пъти в годината технически прегледи за коли над 15 години, задължително в два различни пункта. Забрана на нова регистрирация на коли над 15 години. Едномесечен срок за плащане на глоба, след това прибиране на колата с която е извършено нарушението, за най-много три месеца на наказателен паркинг и след това търг за прибиране на парите по глобата. Който нема кинти да му напомня че законите в България не задължават никой да притежава и шофира кола.

  Коментиран от #17, #35, #53, #64, #87, #123

 • Чурулик чурулик (гост)
  Отговор
  17 10:15  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  След тези промени аз ще емигрирам за африка пустинята там по добре ше живея

  Коментиран от #22, #44, #122

 • аде (гост)
  Отговор
  18 10:15  22.11.17
  Може би в чужбина хората имат ПЪТИЩА, и средства за добри гуми и автомобили , във Франция ,където има най -малко жертви на глава на населението в ЕС ако караш бавно идват и те глобяват! Тук обаче е България и подигравките и геноцида срещу нас продължават.
 • Идея (гост)
  Отговор
  19 10:17  22.11.17
  Да въведат "ловци на глави" - вземаш лицензиран видеорегистратор и за всяко докладвано по електронен път заснето нарушение вземаш 10% от глобата. Събираемост на глобите ще има, ако задължат всеки водач да декларира имейл и телефонен номер. Изпращането на акта или фиша по ел.поща или СМС се счита за връчен. Плащаш акта до 10 дни - 30% отстъпка, не плащаш до 30 дни започва лихва - ОЛП + 10%, след 90 дни съдия изпълнител и книжката " на трупчета" за 6 месеца.
 • гражданин (гост)
  Отговор
  20 10:19  22.11.17
  Стига с тез санкции тъпаци,ами оправете пътищата.За тези мизерни заплати ,глобите трябва да са поне 3-4 пъти по-евтини, а вие искте да ги увеличавате.

  Коментиран от #69

 • Гост (гост)
  Отговор
  21 10:26  22.11.17
  А защо просто не направят хубави пътища и магистрали като в нормалните държави така хората няма да са изнервени и ще стигат навреме .. но Найстина нещо трябва да се промени в манталитета на българина зад волана няма по опасен шофьор от млад шофьор с мощна кола..
 • Julio (гост)
  Отговор
  22 10:26  22.11.17

  До коментар #17 от "Чурулик чурулик":

  Напълно те разбирам, сега ти е удобно да живееш в европейската Африка, където свинщините които вършиш с 20 годишната си гробница минават напълно безнаказано. За разлика от удобното "несъобразена скорост" което слушам при всяко ПТП аз и гледам с какви коли се трепат 'ората. И да ти кажа статистиката е еднозначна - неподдържани, морално остаряли бараки на по 20+ години.
 • Гост (гост)
  Отговор
  23 10:30  22.11.17
  Неспазването на правилата е част от сегашната ни култура. Много хора си мислят, че като не спазват правилата и законите са нещо повече от останалите, различават се от останалите. Но в момента е станало вече така, че ако искаш да се различаваш от повечето трябва само да спазваш ограничението на скоростта и повечето пътни знаци. Този "феномен" не е само с правилата за движение по пътищата, а с всички закони. Не само не се опитват да спазват правилата и законите, а умишлено и целенасочено се нарушават, за да компенсират низката си култура и образование. В тази цялата схема имам в предвид и себе си. Аз също съм част от джигитите. Странното е, че всеки би отрекъл, че е "джигит" и, че всички останали са такива, но никой не се опитва да се погледне как изглежда отстрани в очите на другите. Всеки е само себе си!
 • Дедо (гост)
  Отговор
  24 10:33  22.11.17
  Ивайло Московски не знаел защо родните водачи спазват правилата за движение по пътищата в чужбина!Ами защото санкциите в какъвто и размер да са у нас не са ефективни!КАТ го няма никакъв!Това за съжаление вече го знае цяла Европа! Всички преминаващи чужденци и шофират у нас по същият безобразен начин,защото по никакъв начин няма да бъдат санкционирани!
 • Бай Благой (гост)
  Отговор
  25 10:37  22.11.17
  Никакви глоби няма да ни оправят, като няма събираемост.
  НИкакви глоби няма да ни оправят докато не се промени манталитета ни.
  Манталитета ни е проблема хора....не глобите, нито тия дето се крият в храстите и взимат по 20лв у скъсания джоб.
  Никой не мисли докато кара това е истината!!
  Всеки бърза за някъде.
  Всеки си мисли, че като се качи на колата е безсмъртен!
 • Петър (гост)
  Отговор
  26 10:39  22.11.17
  В тази държава трябва да се въведе ред. Тоталната анархия....
  - Закон за зимни гуми с дот не повече от 5 години (1ви ноември-1 април) И летни гуми пак с дот не повече от 5 години и гумите да са 4 еднакви!
  - Строг контрол при ГТП и недопускане на всякакви отклонения от нормите(които трябват да бъдат обновени и по строги по закон) 90% от автомобилите по пътищата са тотално негодни!
  - Камери навсякъде + закон спомагащ събирането на глобите на 100%
  - Тол система за магистрали и всички пари събрани от камери и тол да отиват прозрачно във фонд за обновяване и поддръжка на пътната инфраструктура!
  - Масова чистка в редиците на КАТ и Полиция ( който не отговара на физически изисквания + интелект - ВЪн от структурите)
  - Физическо наличие на контролен орган на възлови места и координирани действия от тяхна страна(да вкарват ред в движението а не да пречат)
  - И не на последно място - Ние всички трябва да сме по толерантни и да имаме елементарна култура на шофиране .. и не само.
  Поздрави
 • Джигит (гост)
  Отговор
  27 10:44  22.11.17
  Боли ма долното задкормилно устройство :)

  Коментиран от #31, #71

 • Morgoth (гост)
  Отговор
  28 10:50  22.11.17

  До коментар #7 от "ПЕШО":

  Как камерите за средна скорост ще увеличат 30-те процента събираемост на глобите? Как ще помогнат водачите да не правят грешки, да не заспиват зад волана, да не карат бавно и да правят колони от изнервени водачи зад себе си? Как ще спрат неправилните изпреварвания, несъобразяването на скоростта с пътната настилка и изобщо как ще намалят натовареността на пътищата ни?
 • пешото (гост)
  Отговор
  29 10:52  22.11.17
  пешо ние нямаме пари за газчица да идем до работа ,ти ми говориш на дот на гумите .Да е***а и малоумници ,който се мислят за много интелигентни.За тези пътища изобщо не трябва да има проверки на кат ,нито каквито и да е глоби за нарушителите .
 • бмв (гост)
  Отговор
  30 10:55  22.11.17
  Аз бмв-то си го карам с 200+ км/ч на между селския път и какво ще ми направят селяните нищо.
 • Ножица (гост)
  Отговор
  31 10:56  22.11.17

  До коментар #27 от "Джигит":

  Не боли това,което го няма!!!
 • 123 (гост)
  Отговор
  32 10:57  22.11.17
  Масово гледам спортистите тук препоръчват по хубави пътища! Алоу, ние на тези се трепем, пък ако са по хубави направо не знам!
  Ако се спазва ограничението и участваш в движението с акъл, то пътната настилка не е проблем.
 • SDЕЧЕВ (гост)
  Отговор
  33 11:03  22.11.17
  За да се излекува един алкохолик е необходимо първо да признае пред другите в групата ,че е че е такъв т.е.- Аз съм алкохолик. Аз не съм алкохолик ,но Аз SDЕЧЕВ съм системен нарушител на ЗДП. Последния един месец съм нарушавал ограниченията на скоростта в градът ми ,движил съм се по трамвайните линии трета колона ,влизал съм в забранени улици и съм паркирал неправилно при това многократно. Ще се постарая другия месец да мога да заявя ,че не съм извършвал нищо от горе-упоменатото.
 • ПУУУУ (гост)
  Отговор
  34 11:15  22.11.17
  ЖЕСТОКИТЕ САНКЦИИ СЕ ИЗРАЗЯВАТ В ПАРИ КАТ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО БОГАТИ С ТАРИФАТА КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧАТ-МРЪСНО ПРАВИТЕЛСТВО И ДОЛНИ УПРАВНИЦИ -ВЦЯЛ СВЯТ СТАВАТ КАТАСТРОФИ И ИМА РАНЕНИ И УБИТИ.КАТ-БЪЛГАРИЯ ЛИ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ТЕЗИ УБИИСТВА ПО ПЪТИЩАТА-ОТГОВОРА Е НЕ-НЕ И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТАЗИ БАНДИТСКА ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ-УПРАВНИЦИ,ДЕПУТАТИ И ПРОЧИЕ ИЗМЕТ.
 • САП (гост)
  Отговор
  35 11:29  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  Сбъркана ти е логиката.

  Катастрофите ги правят тия с лъскавите нови коли дето си мислят, че са безсмъртни, като колата е с 5* за безопасност при катастрофа. Тия ниско летящи самоубийци и път като самолетна писта да им дадеш ще намерят къде да се ударят или да се обърнат.

  Поредния пример е убитото дете на пешеходна пътека. Ударилата го кола е сравнително нов лъскав джип.

  Много по-важно е задкормилното устройство(водача) от годините на автомобила. Обикновено тези, които карат стари автомобили си знаят хала и не предприемат глупави рискове, като състезателите самоубийци.

  На всички състезатели състезавай те се по пистите , а не по пътищата. Когато карате по пътищата спазвайте правилника, той е написан с повече кръв, отколкото има във вашето тяло.

  Коментиран от #42, #73, #84

 • Колчо слепеца (гост)
  Отговор
  36 11:34  22.11.17
  Цялата работа иде от там ,че нямаме пътища нито магистрали кой в европа в 21ви век строи магистрала с две платна както са строили по комунизма с онзи трафик . И питам европа ли даде по малко пари та няма трето платно или просто го откраднаха. Нямаме пътища това е истината ама това не го отчитат . Знак на магистралата за неравности и ограничение 80км е от какъв зор винетки плащаме вдигнаха им цените оправете неравностите вместо да слагате ограничение . И другото странно е ,че новата дъга на околовръстното на София е с три платна и едно аварийно а магистралите ни с две. Истината е всички ит парламента на стадиона с родата им до девето коляно и .....
 • onq s konq (гост)
  Отговор
  37 11:34  22.11.17
  Мене първо требва да ме стигнат кога съм с беенвето та да ме глобяват а това е НЕВЪЗМОЖНО!Те тва е положението!
 • НЯКОЙ (гост)
  Отговор
  38 11:37  22.11.17
  а защо никой никога не говори за ужасното състояние на пътната мрежа в тая келява държава. а това за мене е най голямата предпоставка за катастрофи.
 • Petko (гост)
  Отговор
  39 11:40  22.11.17
  Ще задвижат по голямите рушвети за свините, а те само тва и чакат, бъдете сигурни че на нито една кука не и пука за вас и вашето здраве , тажната истина е че докато има такива полицай ще има и такива нарушения
 • глоби (гост)
  Отговор
  40 11:42  22.11.17
  Кат готвил жестоки санкции за джигитите...каква радост за ушите на Боко Т. ..Това го слушам откакто Боко е на власт ...Били малки глобите не вършили работа и дайте да ги вдигаме ...Глобите не са малки а са несъбираеми И СА НЕСЪБИРАЕМИ ЗАЩОТО СА МУТРИНСКО ГОЛЕМИ ДОКАРАЩИ В НЕВЪЗМОЖНОСТ НА НАРУШИТЕЛЯ ДА ГИ ПЛАЩА Хайде накарайте ги ония двете каки кудето дължат по 100бона глоби да си ги платят ...а има случай над 100бона.... И 50лв са много за глоба ако си ги платиш веднага .Цялата причина за катасрофите е недостатъчни пътища сгъстен трафик ...затова най много катасрофи стават от несъобразена скорост ...неправилно и несъобразено изпреварване по отношение на дистанция и време ...От превишена скорост стават само 4% от катасрофите но там барате най здрави кинти...дано да се задавите ...И накрая този народ го психясахте ...с вашите безкрайни глоби такси и не знам какво си ...Когато наказвате водача накажете само водача ..защо наказвате и семейството му ...обричайки го на глад .Навремето имаше наказателни процедури като налагане на наказания за изтърпяване в трудови лагери за по седмица , две ..или месец .. където се правиха тухли ,,,и всякакъв тежък труд...След такова превъзпитание всичко си идваше на место . И ПРЕСТАНЕТЕ ДА БЪРКАТЕ В ЧУЖДИТЕ КЕСИИ
 • Коко (гост)
  Отговор
  41 11:43  22.11.17
  ТАМ ИМА РАБОТЕЩА ДЪРЖАВА, това е отговорът. А тук пародия на такава. Там има закони за всички, тук за дребните риби, че и тарикатчетата се измъкват на промоция. Всичките "мерки" са просто още един трън в задните части на обикновенните хора.
 • Julio (гост)
  Отговор
  42 11:45  22.11.17

  До коментар #35 от "САП":

  Катастрофата Шумен-Силистра - 3-ма загинали, 4 в болница. 15+ годишно Пежо, 90-тарска Астра. Нещо да кажеш...

  Коментиран от #60, #72

 • На баба зетя (гост)
  Отговор
  43 12:03  22.11.17
  Ще кажа, че си ограничен... Имам три коли над 15 годинки, които са всеки ден на пътя. Тримата водачи нямаме нито едно нарушение, глоба или акт . И заради плиткоумните ти разсъждения трябва ние да го отнесем?!? Е затова сме я докарали до тука.

  Коментиран от #47

 • Откачен Борсук (гост)
  Отговор
  44 12:05  22.11.17

  До коментар #17 от "Чурулик чурулик":

  Абе що направо не емигрираш в любимата ти москалия? И там са същите дебили по пътищата като тук. Ще се чувстваш като у дома си.
 • Гост (гост)
  Отговор
  45 12:08  22.11.17
  Спрете тежките камиони в празничните дни където няма магистрала.

  Коментиран от #129

 • К.К. (гост)
  Отговор
  46 12:10  22.11.17

  До коментар #11 от "Капитана":

  Как като минат границата всички стават много разумни шофьори. На паркинг прашинка не може да им падне от колата, всяко боклуче се изхвърля където трябва,за превишена скорост или неправилно изпреварване дума да не става, а влезнат ли обратно закони няма в маймунария всичко е разрешено.
 • Julio (гост)
  Отговор
  47 12:10  22.11.17

  До коментар #43 от "На баба зетя":

  Естествено че трябва да го относете щото нито ти вярвам че нямате нарушения, нито пък си мисля че колите ви са технически изправни...
 • Йордан (гост)
  Отговор
  48 12:18  22.11.17
  Докато вдигате санкциите, но не и тяхното ПРИЛАГАНЕ така ще е! Всички сте двуличници и народомразци. Не ви го проумя тъпата глава, че да, ако на запад нещо е еди как си, и тук трябва да е още по от каквото е там! Кеф нали, оставихте народа целенасочено тъп и необразован за да го манипулирате и ограбвате по-лесно, но той пък сега тръгна да се избива и нема кой да работи.
 • Гост (гост)
  Отговор
  49 12:19  22.11.17
  защото в България е корумпирана полицията много. Това е проблема.
 • Абв (гост)
  Отговор
  50 12:21  22.11.17
  А кога жестоки санкции за разбитите пътища,некачественото строителство и некачественият ремонт на всичките ни пътища за които плащаме и разбиваме колите си? Има ли по скапана и разбита пътна мрежа в Европа от нашата?

  Коментиран от #54

 • Коментиращ (гост)
  Отговор
  51 12:24  22.11.17
  Мой познат отива в Лондон на гости на племенника си! Наемат автомобил под наем. Случва се че за МОМЕНТ спират на място където има забрана за това, но има видеоконтрол! При завръшане в България установява, че от сметката му са изтеглени 280 лева. При проверка в обслужващата банка установява че има запор за тази сума, на основата на акт постановен от видеоконтрола, като акта му е подписан "уважително" от кмета на Лондон, с извинение, че ако не плати навреме/ако няма налична сума в някоя банка/към сумата от акта ще се начисляват и лихви! Така е в "белите" държави!
 • Mulder (гост)
  Отговор
  52 12:26  22.11.17
  Всеки се вае, че няма строги мерки за котрол за движение по пътищата, за корупция между органите на реда и тем подобни. Въпросът ми е: трябва ли някой друг да бъде отговорен за глупостта ти, че да ти каже кое е нормално и безопасно, и кое би ти коствало живота?
  Ако имаш поне малко интелект в главата, ти сам би могъл да прецениш дадена ситуация. Ако спазваш скоростта на движение, кое ченге би те глобило за превишена скорост? Ето така и се избягват корумпираните полицаи- просто не им давайте повод за порочни практики.
  Пътищата не са състезателни писти, нито са поле за изява за така възприетите 'майсторски' изпълнения на шофиране.
  Бъди отговорен и мисли не само за себе си, а и за другите на които вероятно не им се умира.
 • МАК (гост)
  Отговор
  53 12:29  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  Отивай и се преглеждай в някоя психиятрия ясно ли тие!!! Какво им е ба старите коли да голям процент от тях са барутници и зле подържани но има и такива които са подържани на доста добро и няма проблем с тях!! Кой си ти и закакъв се мислиш че да определящ коли над 15 години да не могат да се регистрират?? Я се скрийй някъде !! Аз и много други като мен ще караме класически коли и нищо друго !!аман от такива зомбирани некадърници като теб и дават крайни мнения без покритие!! Тези катастрофи стават не от това колко е годишна колата а от лоша преценка на обстановката на шофьора!!

  Коментиран от #55

 • МАК (гост)
  Отговор
  54 12:32  22.11.17

  До коментар #50 от "Абв":

  Питай и отговор не искай !! Няма кой да накаже пътните мърляви стопанства и разни фирми!!
 • Julio (гост)
  Отговор
  55 12:34  22.11.17

  До коментар #53 от "МАК":

  Ти си карай "класическият" барутник но почни да си плащаш като за нов данъци и такси. Така поне на 50% ще сме сигурни че имаш средства да й купиш гуми и да й направиш свестна профилактика на 20-годишната "ценност"... В противен случай - на тролея...

  Коментиран от #58, #62

 • Rado (гост)
  Отговор
  56 12:34  22.11.17
  Пътувам много в България,патрули на кат много рядко се срещат,окаяни пътища,кал от селскостопански машини,ббезмислени ограничения забравени от години,липсваща или неправилна маркировка,обрасли банкети и завой,каруци и велосипеди без светлотразители-това е родната деиствителност,ако се обърне внимание на тези неща мисля ,че ще има сериозен спад в ПТП-та.
 • подкрепление (гост)
  Отговор
  57 12:36  22.11.17

  До коментар #13 от "М-да":

  Също съм за коментара на Пешо с едно допънение - КАТ да се ликвидира
 • МАК (гост)
  Отговор
  58 12:38  22.11.17

  До коментар #55 от "Julio":

  Дааа карам си го комплексар такъв , и е почти всички екстри за модела не по лош комфорт от новия ти боклук!! Да имам пари за гуми и от хубавите Гиславед ако си чувал тази марка!!

  Коментиран от #59

 • Julio (гост)
  Отговор
  59 12:51  22.11.17

  До коментар #58 от "МАК":

  Ауу разкош! Значи нема да имаш никви грижи да платиш 600 кинта годишен данък за удоволствието да си гъзар с "класика". И да платиш примерно такса за регистрация на 15+ годишна класика от 5 хилки в КАТ. Или предпочиташ да си от евтините "класици"?

  Коментиран от #61

 • САП (гост)
  Отговор
  60 12:51  22.11.17

  До коментар #42 от "Julio":

  И по нова кола щеше да ги спаси????

  Друг път, тогава всички щяха да са мъртви заради по-високата скорост на по-новите коли.

  В случая имаме водач 15 годишен който не знае да кара. Причината не е повреда на колата. И най-модерната кола не може да те спаси от собствения ти идиотизъм.

  За това поведение на тинейджърите сме виновни всички ние възрастните. С мисленето да и по-лесно на децата. Да не се мъчат. Те не разбират и т. н.

  Със желанието си да ги закриляме. Без да осъзнаваме ние им даваме усещането, че те не носят отговорност за нищо. Че законите не важат за тях.

  Законите на физиката важат за всички и не прощават на абсолютно никого. Присъдата им е моментална и се изпълнява на мястото, където си ги нарушил. Всички коли им се подчиняват абсолютно.

  Във предишните поколения отговорността за постъпките им е набивана в главите още от 5-6 годишни. По много начини включително и домашните задължения.

  От 6 годишен ходех сам да пазарувам за вкъщи от магазина и после парите трябваше да ми излезнат пред нашите. На 8 години за мен беше нормално да пресека половината град и да хвана автобуса за село абсолютно сам, а сега до 10 години не могат да ходят никъде и да остават в къщи сами.
  Всички тия неща колко и дребни да изглеждат учат на отговорност.
 • МАК (гост)
  Отговор
  61 12:56  22.11.17

  До коментар #59 от "Julio":

  Ти освен че си комплексар аи голям го раздаваш хайде не ми определяй разни суми в сферата на фантастиката!! Карай си новия боклук и мирувай!!не съм те вързал да си купуваш нова кола и да подаряваш пари на тази скапана държава и скапания мошеннически дилър със съмнителни условия за закупуване!!

  Коментиран от #63

 • Mulder (гост)
  Отговор
  62 13:00  22.11.17

  До коментар #55 от "Julio":

  Повечето инциденти са прочинени от 15г и по-нови коли, ако не си на ясно. Тъкмо тези глупаци си мислят че са неуязвими, понеже карат автомобил със всички джаджи за 'безопасност', в комбинация с мощен двигател и висока максимална скорост.
  Живееш в делюзия, Julio...

  Коментиран от #67

 • Julio (гост)
  Отговор
  63 13:04  22.11.17

  До коментар #61 от "МАК":

  Не ти се верва бате, че има данъци за коли от по 600 лв ли? Взех да те съжалявам... Да си легнеш до гумите довечера, да си ги пазиш като зеницата на окото. Явно са най-значимата ценност с която може да ни се похвалиш...

  Коментиран от #70

 • Еее (гост)
  Отговор
  64 13:07  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  Аз имам W 124 -1995 ,/ако знаел какво е това /,много ,ама много добре поддържана.
  Ти сега си помисли ,повечето коли купени от Горубляне за по 5000-10000 лв на по 12-14 години , по-добро ли са ?
  Имам и една Равка 2001 на 36 000 км ., жената ме можа да навърти повече ! Има ли смисъл да ти казвам как изглежда ! Оригиналните и летни гуми са в гаража ми!

  В цял свят се гледа състоянието , пригодност и т.н!Ограниченое в годините може да има за автомобили осъществяващи обществен или служебен транспорт !
  Я помисли пак !

  Коментиран от #74, #91

 • The TRAPPER (гост)
  Отговор
  65 13:08  22.11.17
  Хора , Според мен проблемите са 4 - любов към алкохола и наркотиците , липса на шофьорска култура- всички знаете че Българинът шофира кола от 30 год. , до 1989 карахме руските саркофази , хубави пътища и бързи коли. Ако пътят е лош няма да караш с 200. На всеки път да сложат легнал полицай на всеки километър-тогава да видим дали ще карат с 200. И тогава няма да има нужда от камери , радари а и кат ще спрат да ни доят.
 • коки (гост)
  Отговор
  66 13:08  22.11.17
  На запад глобите не са жестоки,а са неизбежни и когато решиш да се правиш на тарикат и да не си платиш или да бутнеш нещо на полицая по бързата процедура от пътя те текепортират в затвора
 • Julio (гост)
  Отговор
  67 13:09  22.11.17

  До коментар #62 от "Mulder":

  А официална статистика ще ми дадеш ли за възрастта на колите които причиняват ПТП-та? Просто като гледаш репортажите, гледай винаги и колите? Много ще ти се изясни картинката...
 • Гост (гост)
  Отговор
  68 13:14  22.11.17
  Края на годината трябва да се пълни хазната!! Стига сте гледали по други държави от 90 година България се върти като пумпал на едно и също място!!! Циркаджии!!!
 • Антон 1 (гост)
  Отговор
  69 13:15  22.11.17

  До коментар #20 от "гражданин":

  За сериозните нарушения / нез паркиране в някой случай / глобите могат да нямат нищи общи с доходите !
  Просто спазваш правилата ! Много просто !
  Иначе ,аз с доход от 10000лв и повече на месец всеки път ще си карам с 230 км на магистралата да се кефя и ще си ги плащам !
  Има страни където са процент отндекларираноя доход по данъчна декларация за предходната година !
  Така за едно и също нарушение един плаща 200 датски крони дори 5000 !
  Каква е разликата дали беден или богат човек ще ти смачка детето на пешеходната !
  Големи глоби , много големи и ще има много спасени животи !
  Много важно че за твоите доходи 500 лв за превишена скорост били много !
  Детето ми е по-ценно от твоя дискомфорт , че няма да можеш да си позволиш нещо тоя месец !
  Да си спазвал правилата !
 • МАК (гост)
  Отговор
  70 13:17  22.11.17

  До коментар #63 от "Julio":

  Хайде личи си че интелекта ти липсва ама доста!! Некадърен комплексар си ти!!такъв като теб промяна няма аи точно такъв вид като теб с новите свръх коли правят тия жестоки катастрофи!!хайде разкарай се от коментарите и си живей в измисления ти свят!!
 • 71 13:17  22.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • САП (гост)
  Отговор
  72 13:19  22.11.17

  До коментар #42 от "Julio":

  Сбъркал съм катастрофата.

  Навлизане в насрещното и си мислиш, че нова кола ще спаси някой. Виц на века.

  Челен удар на междуградско миниум сумарната скорост е на 100км краш тестовете са с 60 км. При тази сумарната скорост сигурно е към 200км. Така, че пак си помисли дали ще оцелее някой дори и с нова кола.

  Коментиран от #75, #90

 • Абе глупости (гост)
  Отговор
  73 13:22  22.11.17

  До коментар #35 от "САП":

  10 годишна Антара !
  То тоя олигофени с БМВ 3 , голфове и астри “тунинговани” са много безопасни . Карам си нормални кола на 4 г.- двеста и осемнадесет коня , с ограниченията , евентуално на магистралата 150-160 , ама едни отворковци с пълни таралясници как СВ радват като че изпреварят особено на първокласен път !

  Коментиран от #76

 • 74 13:22  22.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Juli (гост)
  Отговор
  75 13:24  22.11.17

  До коментар #72 от "САП":

  Колко години си еклплоатирал ежедневно нова кола досега?

  Коментиран от #83

 • МАК (гост)
  Отговор
  76 13:30  22.11.17

  До коментар #73 от "Абе глупости":

  Това че си със 280 коня не значи ме караш грамотно!!като тръгна за Варна ми е писнало от такива карачи с Мощни коли да ме изпреварват и да ги настигам на темпомат чудейки се как да изпреварят някой тир!! И като изпреваря првди тях почват да озлобяват на един голф ги издуха! И после пак се повтаря същата ситуация!!

  Коментиран от #79, #95

 • Ти четеш ли ? (гост)
  Отговор
  77 13:36  22.11.17

  До коментар #74 от "Julio":

  Гледа се състоянието при годишния преглед ! Във всичко бели държави е така !
  Няма м...л , няма евреин !
  Кофти ли е колата , няма преглед , това е ?
  Като е на 13 , не може ли да е технически неизправна ? Или щом е под 15 г значи в възможно да е добра , а щом е над 15 г. , автоматично правим извод , че не може да бъде в никакъв случай пригодна за движение ?

  Коментиран от #78, #80

 • МАК (гост)
  Отговор
  78 13:37  22.11.17

  До коментар #77 от "Ти четеш ли ?":

  На такъв му е под достойнството да чете приказки който не са му удобни!!
 • 218! (гост)
  Отговор
  79 13:40  22.11.17

  До коментар #76 от "МАК":

  Казвам изрично , че шофирам с ограниченията с малки изключения на магистралата 140-160 !
  Обаче тия с таралясниците , много се кефят като ме изпреварят !
  Не е от новите или мощните коли , нито от стари на години .
  От малоумни водачи е всичко !

  Коментиран от #81

 • Julio (гост)
  Отговор
  80 13:49  22.11.17

  До коментар #77 от "Ти четеш ли ?":

  Абстрахирайки се от качеството на ГТП-то в България, да те питам: Това че нямаш ГТП, пречи ли ти да я караш тая кола? А мислиш ли че това не се прави в Бг?
 • МАК (гост)
  Отговор
  81 13:51  22.11.17

  До коментар #79 от "218!":

  Точно така това имам предвид малоумни водачи!!
 • Стефан (гост)
  Отговор
  82 13:54  22.11.17
  Не е необходимо глобите да са зверски, а да се събират. В момента имаме 30 процента събираемост на наложените глоби, а да не говорим колко нарушения изобщо не се наказват и колко заминават в небитието с пари за почерпка. Реално се наказват някъде около 10-15 процента от извършените престъпления. Има една теория, наречена "Теория на счупените стъкла" - вижте за какво става дума.

  Умерена глоба за първо нарушение, а при рецидив вече да играе балтията. И умерената глоба ще има превантивен ефект при човек с акъла си. А високата глоба създава условия за "И ко ши праим ся".

  Ниска предупредителна глоба (и в Германия е така и дори така се нарича) за първо нарушение е достатъчна.
 • САП (гост)
  Отговор
  83 14:06  22.11.17

  До коментар #75 от "Juli":

  Достатъчно за да намразя някой от новите модели, особено тези с дистанционно мерене на налягането на гумите.

  На Петрохан януари месец през нощта преди две години в снега спрях по малка нужда и не можах да тръгна заради тия тъпи датчици за нялягане на гумите. Станало им студено на батериите и дават ниско налягане на гумите и не можеш да потеглиш, а гумите са добре напомпани. Къде да намериш помощ по сред нощ. Добре, че имам приятел на който да се обадя и да ми каже сервизните кодове за изключване на проверката за налягане на гумите при тръгване иначе щяха да ме вият вълците в гората. Първата ми работа на следващия ден беше да ида на гумаджия и да сваля проклетите датчици(за целта трябва да се свали гумата от джантата) от там в сервиза да я изключат тая проверка за винаги, щот я бях блокирал временно.

  Понякога новите коли са толкова умни, че стават идиотско тъпи. Колата е мерцедес от малките служебен, които ми е зачислен и го карам само аз.

  Коментиран от #86

 • Morgoth (гост)
  Отговор
  84 14:13  22.11.17

  До коментар #35 от "САП":

  За 20 години на пътя съм видял много катастрофи и да ти кажа колите са средностатистически за автопарка на България. Това, че лъскавите правят повече не е вярно.
  Може би те са по-нагли и те дразнят повече, но като краен резултат не са по-опасни. Мен например ме дразнят най-много бавните, защото правят колони и причиняват повече изпреварвания. А изпреварването е най-опасната маневра дори и когато се прави по всички правила.
 • Баце (гост)
  Отговор
  85 14:13  22.11.17
  Жигитите готвят жестоки катастрофи за КАТ
 • Julio (гост)
  Отговор
  86 14:19  22.11.17

  До коментар #83 от "САП":

  Не те питах, карал ли си нова кола а колко си карал такава? Та схемата е такава - качваш се на произволна нова кола от същият клас каквато е прехвалената ти стара бангия - караш 6 месеца ежедневно таз нова кола без да припарваш до бангията си и след 6 месеца сядаш в бангията. Гарантирам ти че след първите 100 м ще се чудиш как си я карал тая катафалка...

  Коментиран от #88, #96

 • Мутрата (гост)
  Отговор
  87 14:19  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  Не бе, КАТИЛ - забрана на коли с мощност над една конска сила на 10кг маса. Забрана на коли, които вдигат над 140км/ч. Забрана на дизели - такива ми ти работи. А иначе - кво да ти кажа - мога да те накарам да се изпикаеш на новата си мазда купена на лизинг/духинг с кола отпреди втората световна!
 • мез (гост)
  Отговор
  88 14:22  22.11.17

  До коментар #86 от "Julio":

  колко си тъп само - ти май делиш колите на стари и нови. ти на висок клас кола май не си се и возил, а?

  Коментиран от #93

 • Julio (гост)
  Отговор
  89 14:24  22.11.17
  Защитниците на старите коли по същество се опитвате да ни убедите че за 20 години може от лампов телевизор да стигнем до ОЛЕД, от телефон с шайба да стигнем до тъч-скрийн НО при колите нищо не се е променило и видиш ли нема никаква еволюция в тоя род техника. Ми НЯМА КАК да ме убедите...

  Коментиран от #92

 • Morgoth (гост)
  Отговор
  90 14:29  22.11.17

  До коментар #72 от "САП":

  Всъщност скоростта не се сумира :)
  Физика майна, физика ...
 • уитл (гост)
  Отговор
  91 14:29  22.11.17

  До коментар #64 от "Еее":

  С какво да помисли, не разбрах? :) :) :)
 • защ (гост)
  Отговор
  92 14:32  22.11.17

  До коментар #89 от "Julio":

  Не искаме в нищо да те убеждаваме - късно е. Само виж колко струва едно бугати отпреди войната и тогава ела да ми се надуваш с новия си трабант, на който пише мазда :)

  Коментиран от #94

 • Julio (гост)
  Отговор
  93 14:33  22.11.17

  До коментар #88 от "мез":

  Като става въпрос за сигурност колите могат да се делят само на стари и нови, селски...
 • Julio (гост)
  Отговор
  94 14:36  22.11.17

  До коментар #92 от "защ":

  Да разбирам ли че си си го купил Бугати-то от преди войната, или в крайна сметка като МАК-а ще се похвалиш с едни гуми накрая...

  Коментиран от #97

 • Morgoth (гост)
  Отговор
  95 14:38  22.11.17

  До коментар #76 от "МАК":

  Странно наблюдение, аз почти не срещам кола която да ме изпревари и след това да я настигна - или са по-бързи или по-бавни от мен. А мощните коли най-малко изпитват затруднения в изпреварване на ТИР-ове.
 • САП (гост)
  Отговор
  96 14:43  22.11.17

  До коментар #86 от "Julio":

  Колата за която писах ми я зачислиха чисто нова и все още я карам всеки ден служебно в момента е почти на 5 години, но я мразя заради много глупави измислици в нея.

  Правил съм го това упражнение, но за съжаление новата не беше по добре, като возия, (връзката между пътя и водача беше силно влошена). Иначе разни електронни глезотии (къде нужни, къде не) колкото щеш в новата.

  Имаше проблема на всички нови коли твърде силно изолира от околната среда (не се чува шума от гумите, не се усеща влиянието на вятъра и др.) и създава пашкул на илюзорна сигурност, които те подвежда да караш по безразсъдно.

  Точно този пашкул на илюзорна сигурност е предпоставка за много от катастрофите и безразсъдно поведени на водачите. Особено при по неопитни, които не са наясно колко смъртоносен може да се окаже.

  Коментиран от #100

 • МАК (гост)
  Отговор
  97 14:43  22.11.17

  До коментар #94 от "Julio":

  Карай си новия боклук и стига си приказвал посредствени думи!! Старите до 2000 година многократно са доказали че са издръжливи кътъри а при хубава подръжка с високия клас масла филтри няма да те остави НИКОГА!! Докато твоята комплексарска Нова кошница само нещо да набере грешка от отделните модули , ще висиш насред поляните и горите сред мечки и вълци!!

  Коментиран от #101

 • Лост (гост)
  Отговор
  98 14:51  22.11.17
  Проблема е единствено в балканския манталитет на Българина!
 • 😀😀😀 (гост)
  Отговор
  99 14:53  22.11.17
  И милиони да ги направят глобите, като няма събираемост ще си я караме постарому.
 • Julio (гост)
  Отговор
  100 14:56  22.11.17

  До коментар #96 от "САП":

  Добре, пак не разбрах - тя с по-добри спирачки ли е? На завои как се държи спрямо бангията? Волана по-лесно ли се върти? Дай да не си говорим за датчици, щото датчика за гумите няма да убие човек... Ще го убие това да нямаш достатъчно спирачен път, да излетиш на завоя, да се завъртиш на мокро?

  Коментиран от #104

 • Julio (гост)
  Отговор
  101 15:01  22.11.17

  До коментар #97 от "МАК":

  Внивай бате с интернета, компютрите и смартфоните, те също са бъкани с електроника и може да те удари ток. Гумите ти ще останат сиротни...

  Коментиран от #103

 • Стефанов (гост)
  Отговор
  102 15:07  22.11.17
  А катаджиите,кога,ще почнат да карат с колани в служебните си коли,както е в ЕВРОПА???Когато изискваш,трябва да си за пример.
 • МАК (гост)
  Отговор
  103 15:27  22.11.17

  До коментар #101 от "Julio":

  Хахахахахаха!!! Ама ти знаеш ли какво са това компютри смартфони и тем подобни?? Май си от тия дето само включват компа за скапания фейсбук и да пише некадърни комплексарски безмислени коментари!! 18 години се занимавам с оправяне на компютри и бозите свързани с тях че няма да имаш способността да си го представиш !!

  Коментиран от #107

 • САП (гост)
  Отговор
  104 15:37  22.11.17

  До коментар #100 от "Julio":

  Колата е ван
  Старата и новата са с разлика 12 години

  двигател:
  напречен и за двете
  бензин и за двете
  на новата по мощен с 15 кс, но купето и е по тежко така, че нещата се изравняват

  Сигурност старата 3* новата 4*(повече еърбеци)

  спирачки:
  дискови предни и задни и за двете
  и двете са ABS на стара самообучаващ се, на новата не

  Старата и новата със системи за стабилност

  и двете са с усилвател на волана, старата хидравличен новата електрически.
  окачването е еднакво и на двете(отпред макферсън, отзад псевдо независимо го водят).

  междуосието почти еднакво под 10мм разлика
  следа еднаква и за двете.

  В завой стабилността е еднаква.

  При новата при преминаване на дупка или неравност позволява връщане на удара във волана и леко завиване, при старата не.

  При новата усещането за пътя във волана никакво го няма, усилието еднакво независимо от ъгъла на завъртане. Мисля, че основно е виновен електроусилвателя.

  Коментиран от #109

 • Патриот (гост)
  Отговор
  105 15:40  22.11.17
  КАТ не готви секира. Кат просто следи за спазването на закона за движение по пътищата и налага наказания на нарушителите.
 • вавававава (гост)
  Отговор
  106 15:44  22.11.17
  и пак тези с връзките и парите ще се измъкват , искам да видя син на някой депутат глобен или на някой катаджия или на съдия или на адвокат и т.н. или дипломатическа кола , абе то се знае
 • Julio (гост)
  Отговор
  107 15:46  22.11.17

  До коментар #103 от "МАК":

  Внимавай значи, бие ток. Тая ши.ана електроника, и даже братчет ти чул, че некой е видел че заради електрониката гадината с новата кола е стоял на пътя...

  Коментиран от #108

 • МАК (гост)
  Отговор
  108 15:55  22.11.17

  До коментар #107 от "Julio":

  Май ток е минала през главата ти пра....а!!няма какво да коментирам с такъв кат теб!!
 • Julio (гост)
  Отговор
  109 15:55  22.11.17

  До коментар #104 от "САП":

  Приемам че си ме убедил. Да разбирам ли че при никви положения няма да се качиш доброволно на нова кола до края на живота си и ще търкаляш старата докато умре и ще я смениш с друга стара след това?

  Коментиран от #116

 • robin (гост)
  Отговор
  110 16:23  22.11.17
  Ами,като карат неграмотни м...ли...Трябва да се поощри критерия за получаване на книжка а не да увеличават санкциите.
 • true (гост)
  Отговор
  111 16:30  22.11.17
  Проблема според мене не е само във водачите,а в пътищата .Не може този път покрай Микре към Варна или покрай Плевен към Русе и др.да са с по една лента във всяка посока, тези пътища са правени когато не имало такъв трафик.През онези години на час я видиш тве три коли,да неговорим за ТИР камионите бяха основно ЗиЛ иГаз и беше лесно да ги изпревариш.Ако пътищата бяха с подве ленти във всяка посока челните удари сигурно щяха да бъдат нищожни.
 • КАТ (гост)
  Отговор
  112 16:51  22.11.17
  за всички настоящи шофьори психо и проверочен.а за бъдеще като пооправите финансовото състояние на българина и почне да кара нови коли,може да сложите по пътищата блокировки за скороста
 • Серго (гост)
  Отговор
  113 16:59  22.11.17
  Най големи нарушители са ченгетата,политиците,шофьорите на разни чиновници и мутрите.Как ще стане тази работа?
 • 114 17:03  22.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Муха (гост)
  Отговор
  115 17:08  22.11.17
  Да спрат от движение каращите леки коли с 90 по магистралата, каращите с 70 на междуградско залепени на осовата, да спрат олигофрените дето на светофар започват да натискат съединителя за да включат на скорост след като колата пред тях вече е на 10 метра от тях, да спрат идиотите дето застават пред кръгово и чакат на поне 100м от тях да няма идваща кола, да спрат цървулите каращи най-лява лента с 45 на булевард с огр. 80... Завали дъжд и все едно природно бедствие... Все спазващи правилата! За тях има професионални шофьори - рейс, маршрутка, такси, бдж и т.н.
 • САП (гост)
  Отговор
  116 17:20  22.11.17

  До коментар #109 от "Julio":

  Не казвам, че няма да се кача никога на нова кола. Но определено трябва да си струва пътното и поведение. И да има по малко измислени електронни помагачи, които да те оставят на средата на пътя зимата по сред нощ.

  Колата за мен трябва да е стабилна и сигурна на пътя. Двигателя да надежден и да не отказва за глупости. Не винаги можеш да се обадиш за помощ.

  За съжаление все повече взеха да ги правят прекалено сложни и чувствителни към всичко та чак е вредно.

  Коментиран от #117

 • Бат Ваню (гост)
  Отговор
  117 18:40  22.11.17

  До коментар #116 от "САП":

  ... ха ха ха..... трее да мислиш .... сложно е.... ха ха ха... За КАТ.... вятъра на промяната задуха....нема вече рушвети....Вече помагат.... Къде в западна Европа има рушвети.... къде? ... ха ха ха....(Има белезници за рушвети...) Днес видех патрул на цариградско след бус лентата.... Брао.... ама там трее една камерка и... патрула на друго местенце...иначе казано .... култивация... ха хах... и.... тааа камерка като снима тва да се отразява .... ха ха ха..... Аве... не е трудно.... Така е в Холандия .... в... Германия... и ... у назе ..... ша са получи... За Микре да сподела.... двулентов път повече от 120 - 140 ни носи.... а пред завуй.... 90.... ха ха ха... И аз минавам през Микре... камерата е на Шел.... нооо....разумно.... на че не съм изрезвал да си признааа.... ха ха ха...... но.... секи праи грешки...... така си е........... :-(
 • Бат Ваню (гост)
  Отговор
  118 19:46  22.11.17
  ...и...уеееку.... да допълня... в щатите има една програмка... ноооу популярна .... (да не праа реклама) ... мобилна... маршрут за целия свят мисла... и... България....мобилните полицейски камери.... и... в нета има интервю с полицейски началници от Щатите... и те казват.... "Ние не се притесняваме от това... Ние искаме водачите да спазват правилника....".... ха ха ха ....
 • qqqqq (гост)
  Отговор
  119 20:14  22.11.17
  КОга КАТ ще подгони богаташите.

  Коментиран от #120

 • Бат Ваню (гост)
  Отговор
  120 20:15  22.11.17

  До коментар #119 от "qqqqq":

  .... хаха хааааааааааааааааа............ Кога соца се върне....
 • БЪЛГАРИН (гост)
  Отговор
  121 22:03  22.11.17

  До коментар #1 от "Големия маргин":

  ...алоооооо, ти не си маргин бе, ти си маргарин беее! Кви заплати те гонят тебе!За да се спазват законите трябва да има огромни санкции, затвор и изземване ,ако не можеш да си платиш. А маргините можеш да си ги бълнуваш нощем докато ревеш на филмите за дон кУрлеоне !!!!!!!!!!!!Добре дошъл в 21 век!!!!!!!!
 • 122 22:08  22.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Илия (гост)
  Отговор
  123 22:36  22.11.17

  До коментар #16 от "Julio":

  Що си мислиш, че винаги ще имаш пари и нови коли. Ще те питам , като върнеш назад и се наложи да караш някоя стара кола, а някой идиот ти обясни , че трябва да ходиш пеша..... щото натеб кола не ти трябва. Как ще мислиш.
 • ИВАН ПАРКЕТА (гост)
  Отговор
  124 22:49  22.11.17
  ИСТИНАТА Е ЧЕ НЯМА ПЪТИЩА В КОЙ ВЕК ЖИВЕМ ЕДНОПОСОЧНО МАНТИНЕЛА И МИКРЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ КАКВИ ДЖИГИТИ КАКВИ ГЛОБИ
 • Plovdiv (гост)
  Отговор
  125 23:12  22.11.17
  Имаше една пловдивска пънк-група "Второ национално нищо" ("или май беше трето") - така се казваха. Нещо, като прочетох заглавието на статията се сетих за тях, явно случайно. Или не?!...
 • МФФФФФ (гост)
  Отговор
  126 23:53  22.11.17
  Не съм фен на Московски и партията му, но така или иначе те са на власт! Одобрявам всичко което казвам и подкрепям най драстични и свирепи дори мерки срещу убийците на пътя! Имам само една препоръка... обучението на шофьори, те се обучават да карат в града, 40-50км в час Излизайки на междуградски път, младоците нямат никакви умения! Автомобила там с 100 120км/ч се държи по друг начин, непознат за тях! А сега дори и малолитражките вдигат 120 преди да се усетиш! Та, трябва и там да се мисли, и то сериозно, и спешно!!!
 • 127 07:15  23.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ....................... (гост)
  Отговор
  128 11:22  23.11.17
  До "бмв-то", моли се и се нядявай да не те засека по междуселски път нямаш шанс да ми избягаш........такива като теб са убиици много по-опасни от въоръжен с боен пистолет. Взел си закона, живота и смърта в своите ръце и единствено че си купил някакъв таралясник си мислиш, че си велик а щом не можеш да оцениш огромната си простотия ще бъдеш.......обезвреден по твоя начин.
 • Венцислав (гост)
  Отговор
  129 14:06  23.11.17

  До коментар #45 от "Гост":

  То нали има навсякъде магистрали. А що се камионите ви пречат. На крив х.. козината му пречи.

Напиши коментар:


Публикувай