1 109 14

Йончева каза с какви пари е направила филма

Филмът ще бъде предаден на президента, премиера и главния прокурор

Светослава Ингилизова

Снимала съм филма с моя камера, монтирала съм го вкъщи. Имаме средства, които в парламента ни дават за сътрудници, с тези пари съм го направила. Това каза пред бТВ Елена Йончева в отговор на въпрос с какви пари е заснет филмът ѝ "Граница".

По думите ѝ, в него "става въпрос за търговия с националната сигурност. Продават ни по най-евтиния начин."

Относно думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че на нейно място е щял да върне мигрантите с шамари, Йончева каза: "Г-н Каракачанов, ако беше гледал фирма, нямаше да реагира по този начин, а щеше да бъде обезпокоен от нещата, които се случват. Ние бяхме двама, а не трима. Ние не сме там да бием шамари, няма как физически да върнем тези мигранти затова потърсихме най-близкия патрул на "Гранична полиция."

По обвиненията към нея, че е провалила акция на "Гранична полиция", депутатът от БСП заяви: "Ако сме провали акция на полицията, те явно не са знаели за тази акция, защото не можаха да ни локализират в продължение на 20 минути. Ние не правим този материал, за да покажем, че някой преминава границата, а да покажем корупционната схема, която става с изграждането на това съоръжение."

Йончева обяви, че филмът ще бъде предаден на президента, премиера и главния прокурор.

"Г-н Симеонов, който казва, че филмът е скучен, нямам информация, че е филмов критик, но е вицеприемиер. И като такъв трябва да каже къде са отишли тези пари", допълни още Йончева и направи сравнение с гръцката ограда, която, по думите, ѝ е в пъти по-добра и по-евтина.

За оставката на Димитър Главчев Йончева допълни:

"Това не е победа, а позор за европейски парламент. Нямаше причина да се отнема думата на Корнелия Нинова. Големият проблем е, че той си подаде оставката, за да няма скандал в Европа. Не мисля, че това беше негово лично решение."

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хан Крум
  Отговор
  1 13:00  23.11.17
  Тази не беше ли голямата любов на Станишев? Шуро....какво му казваше г-жа Нинова? Всички са комунисти! Още 50 години трябват, за да им се изкорени мисленето.

  Коментиран от #5

 • юрист
  Отговор
  2 13:03  23.11.17
  “...Публикувано във факти.бг: . Имаме средства, които в парламента ни дават за сътрудници, с тези пари съм го направила....“ Ерго: 1. Не си го направила с част от личните си спетявания 2. Си го направила с част от парите, които “парламента ви дава за сътрудници“- т.е. ползвала си пари на бг. данъкоплатец, защото от бг. държавен бюджет идва покриването на всичките ви финансови пера- включително и плащането на заплати/ хонорари на сътрудници на депутати, защото ти, йончева , имаш качеството “народен представител“ в сегашното НС, видно от тук “....НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ Намерени 1 резултат(а) ЕЛЕНА НИКОЛОВА ЙОНЧЕВА“ http://www.parliament.bg/bg/MP 3. Филмът ти е платен с ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ- т.е. с част от парите от бг. държавен бюджет, които се полагат като трудово възнаграждение на сътрудниците на депутатите от 44 НС.

  Коментиран от #4

 • Брат ми
  Отговор
  3 13:14  23.11.17
  Ей тая е мнооо нагла ...
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 13:44  23.11.17

  До коментар #2 от "юрист":

  Сложно се изразяваш, напиши го с 2 лесно смилаеми изречения.

  Коментиран от #6


 • hh88
  Отговор
  5 13:45  23.11.17

  До коментар #1 от "Хан Крум":

  Започвай да изкореняваш: Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев – редови член на БКП Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка: Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС. Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998). Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет. Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП. Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна

  Коментиран от #9

 • юрист
  Отговор
  6 13:48  23.11.17

  До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

  Не мога- двете лесносмилаеми изречения няма да покажат причинно следствената връзка между моите съждения и думите на йончева. Пък и не съм трол, че да напиша 2 лозинга и да ми се отчете това за 1 брой платен партиен или проруски коментар...
 • юрист
  Отговор
  7 13:50  23.11.17
  Започва блек фридей по е- магазини- лек и успешен ден на форума, защото аз изчезвам от него:)

  Коментиран от #10

 • 8 14:10  23.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хан Крум
  Отговор
  9 14:56  23.11.17

  До коментар #5 от "hh88":

  И децата в децката знаят, че ББ беше охрана на Комунист 1. Всички са с този манталитет! Няма ръководен кадър в БГ, който да не е кт. Кой краднал - краднал, ние продължаваме!
 • кучето шаро
  Отговор
  10 15:06  23.11.17

  До коментар #7 от "юрист":

  ЧАО.......
 • Хан Крум
  Отговор
  11 16:07  23.11.17
  Много ми е чудно, комунистите като видите червения цвят на минуса отляво и ви привлича да го натиснете, нали? Просто ви е от вътре червенкото :)

  Коментиран от #12

 • Пабло Ескобар
  Отговор
  12 18:20  23.11.17

  До коментар #11 от "Хан Крум":

  Щом те дразни-да натискат!
 • Чифликчия
  Отговор
  13 19:05  23.11.17
  Тази паша що не работила в парламента? Там кьдето и плащат. Малко работа има там? Или си я е свьршила всичката? Че ми пьлзи по сокаци и дерета. Какво ще стане ако работник си напусне работать и отде някьде кьдето му харесва в баня или сауна например? Уволнение. А тази пача, кой я контролира? плащат и в парламента, седи там и работи. Ето кьде отват нашите даньци. Как не я е срам!!! На народни пари да си прави кефа! Колко може така? Защо никой от началниците и не я пита кьде е била, когато е отсьтвала от работа. Парламента е дьржавен и там работниците се казват депутати, схемата е сьщата като навсякьде, но за сьжеление там не питат кьде беше и какво прави, но заплата получават. Това означава че това предприятие е...... ? Неефективно и се явява ПАРАЗИТ! А какво правят с такива? ...
 • 14 23:04  27.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай