Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 00:01 3 126 23

Румен Радев ще пилотира френски изтребител

  • румен радев-
  • изтребител

Президентът ще извърши полет на "Рафал" на 6 декември 2017 година

Президентът Румен Радев ще извърши полет на "Рафал" на 6 декември 2017 година по време на официалното си посещение във Франция по покана на Еманюел Макрон. За целта държавният глава вече е минал на авиолекарска комисия във ВМА.

Румен Радев е показал идеални физически параметри, които са изненадали дори комисията. Кръвното на българския президент е с перфектните показатели 120/80, а пулсът му е 47, съобщи източник от ВМА, където се съхранява здравното досие на топпилота.

Изненадващият пулс 47 на Радев означава мощно сърце, което е обичайно при колоездачи и маратонци - те имат нисък пулс и затова понасят големи физически натоварвания, съобщава "Епицентър".

„Рафал“ е многоцелеви изтребител от последното поколение на френския самолетостроителен концерн "Дасо". Това ще бъде първи полет на Радев на "Рафал". Поканата за авиоизпълнението дошла лично от президента Макрон. Припомняме, чe през юни т.г. президентът Румен Радев изпълни полет на изтребител F-15С по покана на командващия Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Африка и командир на Съюзното командване на НАТО генерал Тод Уолтърс и на посланика на САЩ в България Ерик Рубин.

Държавният глава бе специален гост на българско-американската летателна тренировка „Тракийски орел 2017“. Румен Радев е първият и единствен засега български пилот, който е успял да направи с МиГ-29 прочутата фигура от висшия пилотаж „кобрата на Пугачов”. Наименованието идва от агресивната изправена поза, която хищната змия заема секунди преди да атакува и да нападне жертвата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    61 7 Отговор
    Е това вече наистина си е за гордост, Румбата ще засенчи хептем завистливия пожарникар

    Коментиран от #17

  • 2 кой си може си го може

    50 7 Отговор
    Боко ся си гризе шланга от яд ! Така е едни летят други пълзят !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 😁😁😁

    3 15 Отговор
    Сега ще лобира за френски самолет вместо шведски за да могат онези чувствителните от чишнигирово да харчат по - умело парите на данъкоплатеца.
  • 6 Бесен Язовец

    22 3 Отговор

    До коментар #3 от "духачи":

    Ти явно държиш на Боко шланга или на майка ти фустата нали.
  • 7 Шаран БГ

    5 14 Отговор
    НЕ БИВА ДА ПИЛОТИРА!
    Все пак е държавен глава. Ако някога е било - било е!
    За да си пилот на военен изтребител, се иска желязно здраве. Не напразно в Долна Метрополия ги прекарват през "брашняно сито" преди прием!!
    Но времето е една отвратителна гадост - нанася поражения там и тогава, когато най-малко очакваш.
    Желая му успех, но НЕ БИВА ДА ПИЛОТИРА !!!!
  • 8 едге

    9 6 Отговор
    Би било много полезно да разберем и какво друго ще свърши.
  • 9 начо

    6 7 Отговор
    стиа с тоя мунчо,пишете за деси,какво е облекла,костюмчето от къде е,бельото,цвят,предпочитам черното,без бельото,обувките прическата
  • 10 ЧУХТЕ ЛИ КО КАЗЪЛ

    11 3 Отговор
    ПъК ОНЯ ПИШМАН ПАТРИОТ СИМЕОНОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТА НИ-; ОНЯ ЩЛШОФЬОР НА САМОЛЕТ ЛИ....?:"-";??, КО ДА ГОВОРИМ ЗА ТАКВИЗА ЧОВЕЧЕТА С ПОРТМОНЕНЦА ВПИЛИ СА В ТЯЛОТО НА РОДИНАТА НИ.
  • 11 Пеньо

    6 10 Отговор
    Да уточним първо: ще пилотира или ще се вози? Аз залагам 5 ст.на второто! Ще е с ко-пилот! Но каквото и да е, ако не изкрънка нещо от домакините, значи само си прави елементарен PR. Все пак, да не забравяме, че той остави след себе в родната авиация си ДВА годни изтребителя.

    Коментиран от #13

  • 12 Гостът

    7 10 Отговор
    Когато няма с какво друго да се похвалим, ще се хвалим, че можеме да караме самолети срамна работа. Все едно Бойко да тръгне да кара пожарните из цяла европа.
    Самолетите има кой да ги пилотира, но държавата няма кой да оправи.

    Коментиран от #14

  • 13 Бесен Язовец

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "Пеньо":

    Ти не четеш ли бе Румен Радев е единствения пилот който може да изпълни ,,кобрата на Погачов" знаеш ли какво се казва висш пилотаж? Мислиш ли че няма да се справи с един Рафал след като може да пилотира МиГ 29 и Ф-15 последния пилотиран лично от тази година
  • 14 Бесен Язовец

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гостът":

    То мен мн.ме съмнява че Боко ще се прави и с пожарната! Дано не я оправлява като държавата щото ще и останат само колелата др.геп сарап
  • 15 сашо

    4 2 Отговор
    а може ли да влезе в клетката на тигъра като путин

    Коментиран от #23

  • 16 Реалист

    2 9 Отговор
    Прави си еФтин пиар - първо ще е с ко-пилот защото се качва за пръв път на тоя тип самолет, 2ро - това не е нещо с което ще допринесе за държавата (чеше си крастата), и 3то - А СЕГА СИ ПРЕДСТАВИ ЧЕ НЕЩО МУ СЕ СЛУЧИ - ДЕБЕЛАТА ЙОТОВА СТАВА АВТОМАТИЧНО ПРЕЗИДЕНТ.
    Плюят Тръмп но оня донесе договори за милиарди на САЩ, а генерал Деси какво е донесъл до сега за България. Ходи само на екскурзии

    Коментиран от #19

  • 17 Груйо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Забелязал съм, че болните хора живеят по-дълго. Човек като е болен си прави сметката да не се претоварва излишно и да се пази, а здравите ако не се товарят сами другите около тях " Още може. Той е як. Товари още!" и така по някое време човекът опъне петалите, а тези същите викат "Ей какво стана? какъв здрав човек беше, пък така да си отиде. " Накратко човек трябва да внимава, да не се бърка в божите дела, че само той знае редът за тези работи, а ние не го знаем.
  • 18 Бай Благой

    5 3 Отговор
    Борба за поръчка на стойност 1-1,5млрд евра.
    А относно Кобрата на Пугачов - преди много години съм гледал ген.Михо Михов да я прави. Не се излагайте! :)
  • 19 Колобар

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Вие оставете празните лакардии, но ако Румбата успее чрез МакАрон да ни уреди една ескадрила Рафал, дори и втора ръка , но за по 30-40 млн.$, това ще е голям пробив и за Президента и за подкрепящите го политици !!!
  • 20 qwerty

    1 8 Отговор
    Това ще е поредната издънка на Радев. Това не е поведение на Президент, а на хлапак. Срамно е, че такъв човек е Президент на България
  • 21 стоян

    1 7 Отговор
    Просто ще си направи кефа Той с друго не се е доказал
  • 22 А дано

    4 1 Отговор
    "Рафал" е най-доброто решение - всеки го знае. Зависи от условията на договора и дейностите у нас, самолетът е страхотен и несравнимо по-добър от "Грипен". колкото до полета, Радев няма да го управлява еднолично, както и при полета с F-15. "Рафал"-ите са с едноместна и двуместна версии, Радев ще бъде зад основния пилот.
  • 23 Шопа

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "сашо":

    Човека влиза гол в женската баня, ти за клетката на тигъра питаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове