2 849 1

Битка за наследството на таксиметров бос

След нелепата му смърт съпругата и две от шестте му деца завеждат гражданско дело за 531 993 лв.

Мартин Христов

Люта съдебна битка за наследството на покосен от инфаркт миналата есен търновски бизнесмен. Тогава Стефан Ангелов е бил на 54 години. Той е сред първите, които направиха таксиметрови фирми.

Освен с таксиметров превоз дружеството „Акация 98“ се занимава и с други дейности, сред които и отдаване на свои земеделски земи под аренда.

Бизнесменът е имал 98% дял във въпросната фирма и е бил основен собственик на компанията, пише Блиц.

След нелепата му смърт съпругата и две от шестте му деца завеждат гражданско дело за 531 993 лв. в Окръжния съд във Велико Търново. Тримата са част от наследниците и правоприемници по закона за наследството.

Според исковата молба на всеки наследник се полага по една седма идеална част от наследството. Семейството смята, че другите съдружници трябвало да съставят нарочен счетоводен баланс, а стойността на дяловото участие на покойника било за 1,2 млн. лв.

Понеже не успели да се разберат извън съда, съпругата и две от децата завели дело. Направили справка в Търговския регистър и според нея имуществото на въпросната фирма в недвижими имоти било за 1,5 млн. лв., които обаче не били осчетоводени по съответния ред.

След като са били разгледани доказателствата и на двете страни в спора, Окръжният съд във Велико Търново присъжда на съпругата и на двете деца по 22 000 лева вместо по исканите 177 000 лв. на човек.

„Ние предложихме по толкова пари на съпругата и на две от децата и тези суми бяха уважени от съда на този етап“, каза вчера адвокатът Иван Няголов, който представлява другите съдружници.

„Не сме получили съдебното решение и не мога нито да го коментирам, нито да кажа дали ще се обжалва“, заяви от своя страна адвокат Мариян Иванов, ангажиран от съпругата на покойника.

Велико Търново / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Хачитурян
    Отговор
    1 23:08  23.11.17
    Каква е тази сътворена безмислица с тези 6 деца на този човек, ами че то повече от ясно е че тези негови наследници ако биха могли щяха приживе, да му "изпият кръвчицата" за пари . . . ако можеха !

Напиши коментар:


Публикувай