1 210 2

Само във Варна ще плащат в брой за "синя зона"

Мартин Христов

Единствено във Варна ще може да се плаща в брой за паркирането в "синята зона" в определени търговски обекти, разположени около нея. Това сподели за Varna24.bg инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

Предложението до кмета на Община Варна и общинския съвет, е таксата за живеещите в обсега на зоната да е 5 лв. месечно, а за останалите да бъде по левче на час, с опция за плащане и за 30 минути.

Ще се ползват SMS-и и специално мобилно приложение. Клиентите ще могат да зареждат определена сума във виртуална сметка и от нея да се тегли чрез приложението, в което ще бъде въведен номерът на автомобила.

Това е прекрасно облекчение без такси и комисионни, коментира инж. Иванов.

За другото иновативно предложение, да се плаща в брой в търговските обекти в зона 1, той сподели, че ще бъдат обхванати около стотина обекта -магазинчета и заведения в района на зоната, където клиентите ще могат да платят в брой за паркирането и престоя. На тези обекти ще бъдат поставени специални стикери, така че хората ще бъдат информирани кои са. Обектите ще бъдат снабдени със специални устройства.

Служителите на синята зона ще осъществяват контрол чрез електромобили. Ще бъдат изградени и зарядни станции, които ще бъдат безплатни за останалите собственици на екологичните возила.

Младен Иванов обясни, че т.нар. Зона 1 ще обхваща пространството от Орбита по бул. "Мария Луиза" до Бизнесхотела, от там към морето, Гръцката махала и идеален център.

Зона 2 ще се спуска покрай Централния пазар, ул. "Кра кра", по бул. Владислав" по ул. "Дрин", ул. "Пирин" до бул. "Чаталджа", по ул. "Ген. Колев" до кметство "Приморски" и от там към Морско училище.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 😀😀😀 (гост)
  Отговор
  1 22:57  24.11.17
  Това няма да стане. ТИМ не разрешават.
 • Ха да (гост)
  Отговор
  2 10:58  25.11.17
  им е честита герберастията и на варненци.

Напиши коментар:


Публикувай