661 2

СУ отказа да именува зала на доц. Кристиан Таков

Петима от членовете на съвета са гласували "за", петима "против", а останалите са се въздържали

Мартин Христов

Софийският университет окончателно отхвърли предложението аудитория в Ректората му да се казва "доц. Кристиан Таков". Академичният съвет на СУ е отхвърлил искането на заседанието си снощи, съобщи OFFNews. Петима от членовете на съвета са гласували "за", петима "против", а останалите са се въздържали.

"Това досега не е правено", изпълнявате желания на "протестъри" и "окупатори", доц. Таков "не би искал подобна чест", разумно е да я отдаваме 100 след смъртта на някой. Тези аргументи застанаха срещу предложението, а някои от тях дойдоха от декана на Философския факултет проф. Димитър Денков, разказа един от вносителите на предложението - студентът Симеон Георгиев.

"За" публично се обявиха проф. Бойко Пенчев - декан на Факултета по славянски филологии и проф. Тони Спасов - преподавател от Факултета по химия и фармация. Деканът на Факултета по журналистика - доц. Теодора Петрова, каза, че се е подписала под петицията, но след това гласува “против”.

След заседанието Георгиев благодари на подкрепилите инициативата, призна, че е разочарован, но увери, че "ние ще продължим делото на доц. Кристиан Таков".

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Антон 1
  Отговор
  1 09:57  25.11.17
  Имал съм удоволствието да бъда на семинари, които той води ! Много завладяващ беше , както с интелекта си ,така и с разнообразния си изказ !
 • МАХ
  Отговор
  2 11:49  25.11.17
  Кръщаването на зала в СУ на нечие име, би следвало да е заради неговите академични постижения, а не на базата на други критерии. Поради това, че Кр. Таков определено е по-известен с политическата си активност в последните години, отколкото с приноса си за юриспруденцията, отказа да бъде увековечено името му по този начин е правилен, а анициаторите на тази подписка щяха да са по-полезни за обществото, ако бяха прекопали нечия нива.

Напиши коментар:


Публикувай