734 6

Искат да махат думата "инвалид" от законодателството, била обидна

БСП внесе законопроект в Народното събрание

Константин Карагьозов

Левицата внесе в деловодството на Народното събрание законопроект, с който се иска премахване на думата „инвалид“ от българското законодателство, предаде БНР.

Според параолимпиеца Михаил Христов, който е един от вносителите, думата е обидна за хората с увреждания.

„За нас е неправилно да се употребява тази дума, защото по този начин ние слагаме печат и етикет на хората с увреждания „инвалид - невалиден“,“ каза Христов.

От БСП внесоха промените през закона за държавните такси, но искането налага изменения в още осем закона, сред които тези за висшето образование, за здравното осигуряване и други.

Председателят на комисията за правата на човека Красимир Велчев от ГЕРБ подчерта, че е добре да се чуе и мнението на неправителствените организации.

„Ако тях ги обижда това обръщение, естествено, ще го променим. То не е нещо, от което някой да прави политика,“ каза Велчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чифликчия
  Отговор
  1 11:48  24.11.17
  Браво, инвалидите работят в парламента. А хората с ограничени вьзможности е друго.
 • Чурулик чурулик
  Отговор
  2 12:04  24.11.17
  Махнете народ и граждани щото в действителност сме роби и лош материял може така да го замените а на джонитата ше им викате милички и електорат
 • гост
  Отговор
  3 12:31  24.11.17
  Защо не сложат думата безсребреник, та дано се усетят крадците.
 • Дедо Грую
  Отговор
  4 13:15  24.11.17
  Обидно е за инвалидите, набедени като политици. Тъпанарите всичко оправиха, та до това опряха. Народа за такива работи казва: - Дяволът като няма работа си "оправя" децата.
 • реалист
  Отговор
  5 13:52  24.11.17
  Тия бесепарски нещастници като не стават за нищо се чудят с какво да занимават народното събрание за да напомнят за себе си .
 • 6 21:50  25.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай