1 263 11

#ДанчеСлез - Софиянци на протест срещу Фандъкова и властта в столицата

Мария Атанасова

“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси София кръсти готвения от нея протест на 26 ноември, неделя, от 13:00 ч. Поводът е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Ето какво пише на страницата на организацията:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

Както несъмнено ви е известно, тази неделя (26.11) от 13:00 часа Спаси София, подкрепена от Велоеволюция и Критична маса, организира шествие, което ще тръгне от Министерския съвет по злополучния бул. Дондуков и ще завърши с протест пред сградата на Столичната община.

Протестът, който кръстихме “#ДанчеСлез – протест за цялостно творчество”, е резултат от натрупването на неразрешени и новосъздадени проблеми с градското управление. Систематичните пропуски в качеството на строителството и ремонтите, опасното замърсяване на въздуха, презастрояването и липсата на инфраструктура в множество квартали, влошаващата се транспортна услуга и заличаването на архитектурното наследство в София от години тестват търпението на софиянци.

Организираме протеста, защото искаме проблемите на София да бъдат разрешени и сме убедени, че Столичният общински съвет е част от решението. Заради това отправяме към Вас покана да се присъедините към протеста и към неговите искания и да възприемете желанието на организаторите и подкрепящите го за една по-добра, по-зелена и по-подредена София.

Присъствието Ви в неделя ще е възможност да чуете проблемите на софиянци без посредници, без “да си говорим през медиите” и да им покажете на практика, че Вие сте техните избраници и сте членове на Общинския съвет, за да защитавате техните интереси.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Борко
  Отговор
  1 19:59  25.11.17
  Този път браво. Няма да обиждам софиянци. Желая успех!
 • Гост с име
  Отговор
  2 20:00  25.11.17
  Протестът веднага ще има контра протест. Единствения законен начин кметът да слезе е на избори. Това че някакви си врякат си е тяхна работа. Аз съм доволен от кметицата.
 • Браво
  Отговор
  3 20:13  25.11.17
  Само така безочието на Столичния съвет и кметицата е безкрайно. Дондуков е показателен във всяко едно отношение. Наема се фирма, която сигурно е наша, но некадърна да направи ремонт. Особено с паветата и тротоарите. Пуска се никуму не нежна вело алея. Тя спокойно можеше да минава по Московска, която не е натоварена и няма да пречи на автомобилите. Освен да си подаде оставката Фандъкова, то и броя на съветниците трябва да се намали от 69 на 21. Има нужда да се намали чиновническата маса. Също останалите да бъдат накарани да си вършат работата.
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  4 20:14  25.11.17
  За инфраструктурата в крайните квартали са прави.В кв.Овча купел е трагедия.Трябва паралелно с големите ремонти в центъра да се ремонтират улиците и тротоарите в малките и крайни квартали.Дтана много пренаселено и няма адекватна организация на движението и достатъчно широки улици за напускане сутрин и прибиране вечер от работа.

 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 20:48  25.11.17
  Долу ръцете от Данчето Фандъкова, лумпени недни !
 • юрист
  Отговор
  6 20:57  25.11.17
  Защо, защо извадиха паветата по Дондуков? Никой в СО и в СОбС ли не се сети, че е имало ПРИЧИНА да се сложат тези павета по Дондуков и че тази причина съвсем не е свързана с парите, с които тогава е разполагала София, а със съвсем други причини? Не виждате ли, че където и да копнете в Ларгото, излизат старини и градежи от римско време? Не виждате ли, че асфалтът не е най- доброто решение за Дондуков? Кой откровен иди*т реши, че Дондуков трябва да се застеле с некачествено положен асфалт и да асфалтира шахтите на оттичане на водата в градската канализация?
 • Гост
  Отговор
  7 01:43  26.11.17
  Искам Юрданка да се разходи по тротоарите (където ги има) и да разбере, че докато си гледаме в краката не можем да видим "красотите", които смята че твори!
 • Непавиран софиянец
  Отговор
  8 06:36  26.11.17
  Абсолютно безхаберна соцбабка! Ремонт на ремонта - с това ще запомнят софиянци наглата герберастка сган...
 • баба Пенка Иванова
  Отговор
  9 10:09  26.11.17
  Всички во главе с четиримата младежи от Спаси София с разнообразно образование от Унибит до некой си университет в Испания вече разбират от ремонти. Не защитавам Фандъкова, но все пак оставете и на специалистите да разбират малко повече от вас. Това е абсурдно.

  Коментиран от #10

 • отговор
  Отговор
  10 13:01  26.11.17

  До коментар #9 от "баба Пенка Иванова":

  Аз пък защитавам госпожа Фандъкова! Този "протест" е абсурден като цялата тъпотия, ширеща се в България. Като кмет госпожа Фандъкова направи много за града. Защото по времето на Янчулев и Софиянски столицата на България беше заприличала на занемарено село! Цялата тази шумотевица е отвратителна на фона на безкрайно многото неща, които бяха направени за столицата по времето, докато Фандъкова е кмет и дай, Боже, все още да бъде! Какво е това "Данче", бе простаци?! В цивилизацията следователите наричат отявлени престъпници господа, а ние се славим с безкрайната си простащина и самоунищожение! Също и с черна неблагодарност! Само колко вандали са безнаказани, къде е полицията, къде са институциите?! Къде е държавата, къде са нормалните хора?!
 • 11 19:05  26.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай