928 2

Къде да заредите електромобил в Пловдив

Четири са станциите

Мария Атанасова

В редица страни електромобилите се налагат като основна алтернатива за чистия въздух. България обаче е поизостанала в сравнение с останалия свят, стана ясно по време на "Форум иновации 2017", провел се през седмицата в Пловдив, съобщи "Пловдив24".

За да притежаваш електромобил обаче, трябва да знаеш и къде да бъде зареден той.

Четири са точките със зарядни станции в Пловдив, сочат данни на една от водещите компании, развила платформата за популяризиране на електромобилността в Югоизточна Европа. А именно - на ул. "Васил Левски" 272, на бул. "Менделеев" 2, при хотел SPS и хотел "Империал".

В края на миналата година община Пловдив пък стана първата община в България, обзавела се с два броя електромобили. Изцяло екологичните и абсолютно комфортни возила бяха на обща стойност 120 000 лева - по 60 000 едното.

Администрацията обаче успя да се възползва от програма на Националния доверителен екофонд, отпускащ безвъзмездно финансиране за закупуване на електромобили в размер на 20 000 лева за всяка кола.

"Надявам се примерът, който даваме да стимулира и други да се възползват от закупуване на електромобили", коментира тогава кметът Иван Тотев. Електромобилите са освободени от пътен данък и имат право да паркират безплатно в "Синя зона".

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • смях
  Отговор
  1 17:46  26.11.17
  Какви електромобили, тъпия нашенец не ще по едно електрическо колело да си купи та кола ли ще вземе! Друго си е да си кара смръдливия дизел, че чак му харесвала миризмата. Скапани наркомани!
 • незнайко
  Отговор
  2 10:01  27.11.17
  (Публикувано във факти.бг: Електромобилите са освободени от пътен данък и имат право да паркират безплатно в "Синя зона".) ЗАСЕГА, в бъдеще едва ли ще е така. Представете си 4 милиона електромобила без данък !!! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО и всеки го знае, да не говорим за безплатното зареждане. АКО ОБАЧЕ ТОВА СТАНЕ ЗНАЧИ Е ДОШЪЛ КОМУНИЗМА !!!

Напиши коментар:


Публикувай