26 Ноември, 2017 16:55 1 353 15

Без изненади: Преизбраха Борисов за председател на ГЕРБ (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • герб-
  • управление

Форумът прие и декларация, в която се заявява, че няма да управлява в коалиция с БСП

Бойко Борисов бе преизбран за председател на ГЕРБ на Четвъртото Национално събрание. Единствената номинация беше именно неговата.

Националното събрание прие и отчета за работа на Изпълнителната комисия на ГЕРБ със 1080 гласа "за", без въздържали се и против, съобщи бТВ.

Форумът прие и декларация, в която се заявява, че няма да управлява в коалиция с БСП, защото: "имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България; имаме различни представи за политически морал и ценности; ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа".

В декларацията се посочва още, че ръководството на БСП твърди, че в БСП има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ.

"Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между управляващи и опозиция, както и минират усилията ни за успешно и безпроблемно провеждане на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на ЕС е национална кауза и е нова база за обединение на българското общество – от ГЕРБ не искаме да пропуснем този шанс.

Очевидно БСП работят председателството да се провали при управлението на ГЕРБ, та дори и на цената на загуба на национален престиж и на важни за хората политики.

Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна".

В своето изказване пред делегатите Бойко Борисов подчерта колко неща са направени само за 6-7 години – "музеи, култура, няма училище несанирано или детска градина на фона на синьо-червената мъгла преди това”.

Сутринта слушах г-н Иван Костов, който аз дълбоко уважавам, и той казва – да, ние тогава заварихме фалирали предприятия и сега това не бива да се прави, каза премиерът.

„Ние искаме да видим коя партия на кой конгрес фалира предприятията, кога на входа и на изхода се слагаха едни и същи фирми да ги източват и да ги доведат до фалит, за да могат да ги продадат на безценица. Защо не се изчисти този преход, защо не се изкоментира. Когато едно предприятие се сложи до стената в ъгъла, фалирало, и за 1 лв. можеш да го продадеш”, заяви още Борисов.

Чухте, 26 банки са фалирали – при кой конгрес, на коя партия, запита Борисов.

"Ние Четвърти конгрес правим, те правят 49-ти и за това, че сме санирали на хората без пари блоковете, трябва да ни тричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда, за хората, хиляди блокове направени, а тяхното е хиляди предприятия откраднати, коментира Борисов.

И сега пак какво казват – председателят щял да гласува "за", а партията щяла да гласува "против". Защо? Ето това е популизъм, това е да хвърляш прах в очите на хората, заяви министър-председателят.

По думите му те изобщо не са срещу приватизацията и в този момент това е било правилно.

Въобще да не им се притесняваш за София, обърна се Борисов към кмета Йорданка Фандъкова.

„Тази разруха, която заварих аз, когато станах кмет на София – един шадраван, един фонтан нямаше.

Да спасим София от спасителите – това трябва да е нашият девиз, заяви Борисов.

Защото тези, които щели да спасят София и търсят дали има изкривено колче, тогава нямаше нито едно колче, 500 000 души се водят на метро и това сме го изградили ние, как така ще ни бутат труда с лека ръка, коментира Борисов.

Те не искат да има успешно председателство. Те, ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която знам, е завист и на тях им е неприятно, когато някой успява в България, партия или хора (...) Не можем да се зарадваме", каза още премиерът.

„Ние сме работили всички за договора с Македония – всички сте работили, ама ние го направихме. Ако е било лесно, щели са да го направят.

Всички чужденци, които дойдат, казват, че България най-добре се справя с мигрантската криза, но не им харесва това. (…)

И сега като минат последните конкурси, като се сложат термокамерите и се вкарат новите автомобили, ще се приключи процеса. Филми, чудо… но като отиде Цветанов там и настана суматоха. Така че мобилизирайте се, няма да спрат, никъде не им харесва това, прав е Гърневски, прав е и Волен, че само ние можем да се свалим", допълни Бойко Борисов.

И дори социологическите агенции показват, че, ако има вариант – то е БСП и ДПС, и те прекрасно съзнават в какво управление ще се натикат.

Един път бях демократ, заповядайте властта – не могат, втори път – пак заповядайте, пак не могат. И сега точно са се сетили за председателството да искат, и как си го представят физически – предсрочни избори със служебно правителство и без парламент, каза още Борисов.

"Това е малко като ние с Валери – започнем ли да спорим кой е по-велик, винаги ще се скараме, по-добре да сме заедно.

Сега е моментът с общи усилия да придвижим напред темата по Западните Балкани – това устройва всички. Сутринта разговаряхме с колегите от ЕНП, защото ние действаме дипломатично. (…) На фона на всичко останало Източното партньорство е доста придвижено напред.

Като цяло се възприема политиката, че е по-добре със съседите да сме заедно на една маса, да работим съвместно и да оставим спорните теми по-назад, за да можем да придвижим… защото това са милиони хора, които искат да имат бъдеще, европейски или нормален път за живот.

Виждате колко сме мирни, колко внимателно си подбираме думите, надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни като държава", заяви премиерът.

Той благодари на Патриотичния фронт, затова, "че са с нас, защото работихме и в друго правителство и беше много тежко – едните да са върла опозиция, другите да са министри и краят не беше добър".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    21 3 Отговор
    Тоя забрави ли, че напусна МВР за да остане член на БКП.Защо се прави на луд кой наричаше Костов гарганел.Тодор Живков бе му завидял ако беше жив.

    Коментиран от #12

  • 2 факт

    20 3 Отговор
    ЩЕ ДОЙДЕ И НЕГОВИЯ РЕД
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Али Раза

    18 1 Отговор
    Тва малко като то татово време. Един кандидат и да гласуват за който искат! Все по тоталитарна ми се вижда структората на ГЕРБ. Ако направят и държавата признато тоталитарна и току виж сме се оправили.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АнтиГЕРБ

    11 1 Отговор
    Ким Чен Ун да идва и да се учи,как се правят партийни
    събрания.
  • 7 Хахаха

    10 0 Отговор
    Ясно е, че овцете ще изберат овца
    Хахаха
  • 8 Юбряяяяяя

    6 0 Отговор
    И ще царува и ще векува ибрикчийчето на Дедо ви Тошо Правешки под името Цар Боко Тиквата...! Ръчичките да изсъхнат на тия дето гласуваха за него! АМИН!
  • 9 Бесен Язовец

    1 6 Отговор
    Ако нее бате ви бойко държавата ще закъса хептен.
  • 10 Марта Вичева

    3 0 Отговор
    Какво стана с Суджук Гейт -Суджуците от град Добрич.

    Живко М.-Суджука -4 тона Корупция -Лапат-Суджуци като Луди
  • 11 Кисйов

    0 0 Отговор
    Бившия депутат от партия Герб Живко М. много често се събира на турско кафенце с депутати от партия ДПС и споделя всички тайни свързани с Слугинажа към партия ГЕРБ който е вършел Ж. Мартинов-Суджука от град Добрич.

    Това не е Добре за партия ГЕРБ.

    Това изобщо не е Добре за партия ГЕРБ.

    Ж.М. ги топи яко всички от партията.

    Негодник сега ги дъни за пари.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    СЛУШАХ ГО НИЩО УМНО НЕ КАЗА
    ХОРАТА ЧАКАТ ДА КАЖЕ КАКВО МИСЛИ ДА НАПРАВИ В БЪДЕЩЕ
    А ТОЙ ГОВОРИ И СЕ ХВАЛИ КАКВО БИЛ НАПРАВИЛ
    КАЖИ НА ХОРАТА КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ БОЙКО

    Коментиран от #14

  • 14 чичо Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Vasik Atanasova":

    Да кажеш нещо умно се иска ъкъл!
  • 15 ЕдинОтВсички

    3 0 Отговор
    " На конгреса единодушно беше преизбран другаря... , пардон господин Борисов като единствен и пожизнен ... на партията и държавата!"

    Това сме го преживявали! (не всички де... ама по-старите).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове