735 0

Очевидец: Помня само удара край Микре

По сметката на Българския червен кръст, открита в помощ на пострадалите досега са преведени малко над 5000 лева

Стефанаки Йоанис

Много скърбя за тях, много скърбим всички. Години наред сме заедно тук всеки ден. Това разказа пред Нова телевизия една от оцелелите след трагедията край село Микре Соня Захариева.

Соня е един от пътниците в автобуса, който се превърна в ковчег за много от нейните приятели. За фаталния удар тя не помни нищо.

Единственото от катастрофата, останало в съзнанието й, са минутите преди зверския удар. „Пътувахме, беше спокойно. Хората вътре в автобуса си говориха. В един момент усетих рязко движение на автобуса, рязко наляво, напред и след няколко секунди рязко надясно и оттам не помня нищо”, разказва Соня Захариева.

Следващите й спомени са как я вадят от смачканото возило. Тя получава порезна рана, дълбока 15 сантиметра. В ловешката болница претърпява операция. Днес травмите й вече отминават, но не и болката по тези, които не са имали нейния късмет.

11 души остават в болница след тежката катастрофа край ловешкото село. А за тези, които продължават борбата за живота си, лечението ще е дълго и скъпо.

По сметката на Българския червен кръст, открита в помощ на пострадалите досега са преведени малко над 5000 лева. Набраните средства ще бъдат предоставени за лечение и възстановяване на пострадалите.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай