1 004 0

Николай Нанков: АМ „Хемус“ е приоритет

И в Микре, където участъкът бе рехабилитиран, има 11 жертви за 2 дни

Стефанаки Йоанис

Изграждането на Автомагистрала „Хемус“ ще бъде приоритет не само на сегашното правителство, но и на следващото. Това заяви в предаването "Беновска пита" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му в годишния бюджет за пътна маркировка са предвидени 22 милиона лева.

"За 6 месеца от управлението ни в настоящия мандат на кабинета „Борисов 3“ стартирахме инфраструктурни проекти за над 1 млрд. лв. и сме на финала на въвеждането на ТОЛ системата като най-справедлив вариант за заплащане на пътни такси", посочи Нанков.

Той съобщи, че до 2-3 седмици може да започне процедурата по изграждане на ТОЛ системата. Министърът на регионалното развитие и благоустройството коментира и зачестилите у нас катастрофи. "Поредният случай при Атия е при знак за пешеходна пътека и ограничение от 60 км/ч.

И в Микре, където участъкът бе рехабилитиран, имахме 11 жертви за 2 дни. Неправилно изпреварване, несъобразена скорост - причините са комплексни, няма добър синхрон между съответните институции и министерства", посочи Нанков. Министърът сподели още, че при Атия е имало сигнал от 2014 г. за изграждане на пешеходен надлез. "В момента го проектираме, той ще бъде изграден", увери той.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай