994 0

АПИ: 230 машини чистят снега по пътищата

Шофьорите да карат внимателно

Венцислав Михайлов

Около 230 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасността на пътуването.

Това съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход /път II-35 Троян - Кърнаре/. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през „Републиката“, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел” и „Рожен”. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай