1 891 6

Отлагат старта на системата „бонус – малус“

До средата на декември ще бъдат ясни предложенията на консултантите

Стефанаки Йоанис

Системата „бонус – малус“ няма да е готова до нова година. Това стана ясно от пресконференцията на на Комисията за финансов надзор, която представи приоритетите си пред медиите.

Наредбата, чрез която ще се въведе „бонус - малус“ системата ще бъде готова до март следващата година. При нея водачите с нарушения ще плащат повече.

До средата на декември ще бъдат ясни предложенията на консултантите за реалното въвеждане на текстовете, а то ще стане възможно заради редица промени, направени през годината.

Гръцката структура на „Ърнст и Янг Бизнес Адвайзори Сълушънс“ е международната компания, която е избрана за консултант за създаване на методологията, оценката на риска и изготвянето на изискванията за системата „бонус-малус“ при сключването на застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобилистите в България.

От средата на месец ноември се провеждат тестове по свързаността между системите на МВР, Гаранционен фонд и застрахователите.

Извлечените данни за липса или наличие на виновно причинени ПТП-та се отчитат, но за момента не се прилага редукционен коефициент.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:58  27.11.17
  Ами как да се приложи нещо, което не се знае какво е и как да работи? Тази система е налична от четвърт век в развитите страни, ала нашите сега се усетиха и искат за няколко дена да го направят, няма как да се получи, предполагам, че в крайна сметка ще се вдигнат ефективно само цените, а намаленията ще са за малцина.
 • Груйо
  Отговор
  2 16:42  27.11.17
  С тази организация и ниво на информационните технологии мани , мани! Правилно са се отказали.
 • Morgoth
  Отговор
  3 17:09  27.11.17
  Публикувано във факти.бг: Извлечените данни за липса или наличие на виновно причинени ПТП-та се отчитат, но за момента не се прилага редукционен коефициент. Последно това ли ще бъде или ще се гледат нарушенията? Защото това е много по-добра метрика в която не влиза субективното мнение на КАТ за това колко сме опасни на пътя.
 • Крум
  Отговор
  4 17:37  27.11.17
  Каквато и система да направят абсолютно никой,нарушител или не,няма да плаща по малко от сумата която плаща сега!!!....Поредния трик,за прибиране на повече пари......
 • Колю
  Отговор
  5 07:09  29.11.17
  Когато вдигате цени бързо и трайно го правите. За обратното в тази територия все нещо пречи. Всички схеми касаещи автомобилите и транспорта целят да сме ограбени още и никаква справедливост. Какво ме топли това ,че някой ще плаща 300лв а аз само 200 при плащани към момента 170- пример само. Какво като някой прибира милиарди от ТОЛ система ,като аз не съм се качил на магистрала ,но плащам винетка на общо основание за разбития път от село или малко градче до областния град. А там е администрацията,болницата и т.н. Какво Ви говорят различните цени на винетките за различните срокове. За мен това е финансова принуда,рекет на монополист-политическа върхушка с месечни легални доходи от 10 хил. на горе ,ползващи и много безплатни неща или на много ниски цени. Те изобщо са забравили какво е да оживяваш на тази земя и не ги интересува. Как биха оцеляли ако чисто взема 380 лв което остава след данъци върху мин заплата и един тъпанар от Енерго-про му написал за Нова година сметка от 190 лв щото толкова видял. Научаваш го при свършен факт и не са ти оставили вариант да провериш действията на служители които едвам говорят български ,но инкасатори. Фактурата с това което е дал оня излиза в страницата им след 20 дни и през това време всичко е оцапано вече. Само те да са.
 • Гого
  Отговор
  6 21:03  29.11.17
  Още един пример че във България нищо не става живеем в света на технологиите а тук сме още в каменната ера!

Напиши коментар:


Публикувай