1 106 1

Последна информация за състоянието на пътищата в страната

Мартин Христов

„Вече 400 машини почистват пътищата от републиканската пътна мрежа. Създали сме „желязна“ организация. Само на прохода „Петрохан“ работят 20 снегопочистващи машини в двете посоки.“ Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който заедно с председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов, лично провери организацията по почистването на прохода „Петрохан“ и участъци от пътищата в страната.

По думите на министъра пътищата от републиканската пътна мрежа се почистват добре, въпреки тежките метеорологични условия проходът също е почистен.

Николай Нанков подчерта, че от АПИ са въвели ограничения за движение на тежкотоварни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през проходите „Предел“, „Рожен“ и „Превала“.

Към 19 часа за тежкотоварни автомобили беше затворена автомагистрала „Тракия“ в района на Вакарел и Нови Хан.

През Троянски проход е ограничено движението на камионите над 12 тона. Временно за снегопочистване през деня бе ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход /път II-35 Троян - Кърнаре/. Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”, стана ясно още по време на инспекцията.

Министърът призова за пореден път шофьорите да не тръгват с летни гуми и обясни, че отново се е натъкнал на подобни безразсъдни случаи, като даде за пример закъсали автомобили между селата Гинци и Бучин Проход, на които лично е оказал помощ на пътя.

„След приключване на снеговалежите ще направим анализ за почистването на републиканските пътища. Агенция „Пътна инфраструктура“ има сключени договори с пътноподдържащите фирми с конкретни клаузи и където има допуснати пропуски, ще бъдат наложени съответните санкции“, беше категоричен министърът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • дедо Шишарко
    Отговор
    1 11:36  29.11.17
    Трагично!

Напиши коментар:


Публикувай