870 8

Райчев: ГЕРБ превзе голяма територия от дясното

Мартин Христов

Най-важната новина на конгреса беше, че Бойко Борисов бетонира Корнелия Нинова и обезоръжи другото крило в БСП, което смяташе, че ще има разговори за коалиране в бъдеще. Този конгрес беше важен за ГЕРБ, но от него някакви големи политики не се видяха. Това заяви Мария Капон в ефира на БТВ.

„Беше направено признаване на ултранационалистите. Това бе маневра. ГЕРБ получи много упреци затова, че тайната му мечта е да се коалира с БСП. Въпреки всичко това не е невъзможно в бъдеще“, смята социологът Андрей Райчев.

Той припомни коалицията между НДСВ, БСП и ДПС. „Да си съюзник с ултранационалист не е без проблем.

Тези хора във Франция и Германия са забранени. Алтернатива за Германия и мадам льо Пен има договорка, че ако се класират на втори тур всички останали ще гласуват за тях. Има едно неприятно мълчание, понеже Борисов е доброто момче на Балканите. Той има още две възможности - да управлява сам с гласовете на ДПС и с голямо мнозинство. Голямата коалиция е могъща работа“, подчерта Райчев.

Според социолога ГЕРБ няма да загине убит от ляво.

„Който е в ГЕРБ няма да ходи в БСП, границата е прокопана. ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното. Тази декларация цели да запази гласовете от дясно“. „Автентичната десница напусна територията на страната“, заяви Капон.

Според нея популизма е най-страшното нещо. „Какво чухме на конгреса - че ще имаме една партия в държавата, еднолично управление“.

„ГЕРБ са отвикнали да имат опозиция. Да отстраниш шеф на НС е много трудно. Това е вторият човек в държавата. Борисов успя да отстрани тумора безкръвно. Той го направи, защото иначе Марешки му ставаше началник. Главчев постави Борисов в глупаво положение, но той се справи“, смята Андрей Райчев.

Според него в рамките на година не се очакват предсрочни избори.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Купон
  Отговор
  1 21:33  27.11.17
  Тази Капон е доста глупава женица ...
 • нали
  Отговор
  2 21:42  27.11.17
  Телевизиите дават микрофона на всеки прошляк, който ще каже добра дума за ГРОБ, само дето няма вече кой да вярва :D
 • природен
  Отговор
  3 21:48  27.11.17
  Този сервилен коментар според означава че, ставащото в момета ще продължи въпреки неодобрението ни, което е маловажно, но ще ни мине...
 • ъъъ !?
  Отговор
  4 22:13  27.11.17
  Авторитарна партия с мирис на суджуци и с водач съвременен Бай Тошо в която явно действа комунистическия метод "нет человека — нет проблемы" Какви десни, кави пет лева !?!?

 • Райчо
  Отговор
  5 23:04  27.11.17
  За какво ляво и дясно говорят тези хора, БСП си е партия на милионерите и защитава техните интереси. ГЕРБ печелят избори защото се виждат резултатите от управлението им.
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  6 08:00  28.11.17
  От ГРОБ в гроба... България умря - остана само името и парларе-ментата! АМИН!
 • Дриимънка
  Отговор
  7 08:05  28.11.17
  Няма ляво и дясно! Това е утопия - дъвка за масите. Има любов към властта и парите, произтичащи от нея. И Райчо, и Купонка са наясно, защото не са глупави, но дрънкат това, за което им се плаща. Който иска да вЕрва. Ма промиваме мозъка на хората, дреме ни, паричките текат.

  Коментиран от #8

 • Груйо
  Отговор
  8 10:20  28.11.17

  До коментар #7 от "Дриимънка":

  Има нещо вярно, но това е политическия театър, а в него каквито актьорите такъв и резултатът. В България всъщност дясна идея липсва и то поради гръмкия провал на СДС. Там енергията на хората да подкрепят различното се изчерпи и те са отегчени и обезверени от възможността за дясна политика, а подобна почва е безкрайно благоприятна за тези които управляват в момента - хора без идея, но със завиден апетит към властта и властовите лостове на високо и на ниско ниво, изяждайки демокрацията с тези средства.

Напиши коментар:


Публикувай