475 8

Премиерът: България трябва да е стабилна

Китай ще извади 2 млрд. долара за инвестиции в Европа

Стефанаки Йоанис

Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна нещата се случват. Това, което бяхме предначертали като стратегия, се получава. Това каза пред камерата на БНТ премиерът Бойко Борисов, след като взе участие в международния форум "16+1".

"Инфраструктурните проекти, земеделието, инвестициите ще донесат само мир на Балканите. Това е в интерес на всички, включително и на ЕС. Когато има строителство, има мир. На първо място е стабилността на България и региона. С Виктор Орбан обсъдихме много теми, не само предстоящото българско председателство. Обсъдихме едно стратегическо споразумение с Турция, нещо подобно на Брекзит. Ясно е, че Турция няма да се приседини към ЕС.

Това вече 50 години не се случва. Виктор Орбан се смя на думите ми, но се съгласи с тях. А именно, че Турция е неприемлива за ЕС, но всички спим спокойни, че тя ни пази гърба. Обсъдихме още и газовия хъб", разкри Борисов.

"Китай ще извади 2 млрд. долара за инвестиции в Европа. С тях сме се разбрали. Те си мислиха, че идват и почват да строят магистрала. Това няма как да стане в ЕС. Тук има ясни правила и всичко е разписано. Сега нещата се много по-ясни и точни. Обсъждахме финансирането на коридор №8.

Китайците са провели подобни разговори и с колегата Ципрас. Убеден съм, че коридор №8 ще промени историята на Балканите и от едно размирно място, те могат да се превърнат в едно мирно и проспериращо място. Само с общи усилия можем да постигнем резултати. Това зависи от всички партии в България. Представете си всички тези проекти реализирани на картата.

Винаги завършвам с да живее магистрала "Хемус". Тя е от изключителна важност", припомни премиерът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ha ha ha
  Отговор
  1 08:48  28.11.17
  Ходи си купи едно въженце и го вкарай в употреба на първото по-ячко дърво - НАПРАВИ ДОБРО!
 • Аааа
  Отговор
  2 08:50  28.11.17
  Да , бедността и мизерията , трябва да са стабилни ! Много добре се справяш с поставените задачки , боко !
 • 3 09:33  28.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 😆тиквен сезон
  Отговор
  4 09:56  28.11.17
  За съжаление и тоя е от онези 80 %. А относно китайците - ако им налагаха еврогейскоидиотските правила, нямаше никога да достигат този икономически растеж в проценти всяка година.

 • Николов
  Отговор
  5 12:44  28.11.17
  Живея с мисълта,когато ти и цялата ти пасмина ви вкарат в затвора.......и се надявам поне да ти казват,какво се пише по сайтовете,,,Искрено це надявам,някога да се разходиш сам по улиците .....и да получиш всенародна любов от кръста надолу.....мръ.....на тиква!!!!Заради тебе и пасмината ти децата ми емигрираха в чужбина,,,,проклет да си!!!!!!!
 • Хасан
  Отговор
  6 14:12  28.11.17
  Населението физически намаля с 60 хиляди всяка година плюс емигранти а той ми говори за разцвет...Децата на политическия елит отдавна се заселиха на Запад
 • Гост
  Отговор
  7 15:41  28.11.17
  Явно е дошло време за НАРОДЕН СЪД !!!
 • Жалък си
  Отговор
  8 08:40  01.12.17
  Бойко, плюскай суджук и не говори глупости. Народът загива, а ти ми говориш за случване

Напиши коментар:


Публикувай