524 4

КАТ: Спазвайте дистанция

Шофьорите да се движат със зимни гуми

Стефанаки Йоанис

„Все още по пътищата продължават да се движат моторни превозни средства, които не са оборудвани с гуми за движение при зимни условия или грайферът на гумите е по-малък от 4 милиметра”, заяви пред репортер на Нова телевизия инспектор Петър Соколов от ГД „Национална полиция”.
„Основното, за което трябва да внимават водачите в София, е спазването на дистанция.

Пътната настилка е почистена добре, но е влажна, а това води до удължен спирачен път”, коментира той.
“Водачите трябва да бъдат много внимателни и при предприемането на маневри”, подчерта той. „Шофьорите трябва да се движат внимателно по виадуктите, които са част от републиканската пътна мрежа, защото там има условия за заледявания”, обясни инспектор Соколов.

„През изминалото денонощие станалите катастрофи са заради несъобразена скорост от страна на водачите и неправилни маневри по пътното платно”, обясни инспектор Соколов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • qqqqq
  Отговор
  1 09:23  28.11.17
  Да го обеснят на онези малоумници дето обичат да се врът на педя от задната броня. Винаги съм се чудил защо го правят. В такива случаи давам газ и леко бутвам спирачката, от зад какво свирене на гуми става не е истина, че после и юмруци ми показват.

  Коментиран от #2, #3, #4

 • Morgoth
  Отговор
  2 09:55  28.11.17

  До коментар #1 от "qqqqq":

  Като не успее един такъв да спре и двата отивате в сервиза. Много по-добри варианти са: да пропускаш по-бързо движещите се независимо с каква скорост караш, да дадеш ляв мигач когато те застигат, но няма как да ги пуснеш или да натиснеш съвсем леко спирачката, колкото да светнат стоповете без реално да намалиш, но това отново когато няма как да направиш път.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 09:56  28.11.17

  До коментар #1 от "qqqqq":

  До като чуваш свирене на гуми е ок, лошото е ако не чуеш свирене на гуми. За това упражнение е хубаво да имаш масивен теглич.
 • ААА
  Отговор
  4 15:54  28.11.17

  До коментар #1 от "qqqqq":

  Това което правиш , не е невинна закачка , а много опасно действие, без да оневинявам и този, дето се е приближил на един полов член разстояние. При неочаквано натискане на спирачката ,и натоварено движение, може да се получи , така наречения "ЕФЕКТ НА ВЪЛНАТА"Задният реагира инстинктивно на светлината от стоповете , и започва да спира по-бързо от предностоящият .Следващият спира още по-бързо, следващият още по-бързо , следващият не очаква ,не успява да спре , и се нашива , след него другият , и се получава верижна катастрофа. Спазването на дистанция е една от трите най- важни предпоставки за спокойно ,животоспасяващо и безаварийно пътуване.

Напиши коментар:


Публикувай