907 11

Корупцията е основният проблем за българите

Мартин Христов

„В очите на българите корупцията е основният проблем в страната. Който и да повдигне този въпрос, ще среща подкрепа”. Това става ясно от анализа на данните от експресния телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, цитиран от БТВ.

„Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото ни. Всяко едно политическо събитие напоследък кара българите да усещат този проблем. Сънародниците ни широко споделят обвиненията в корупция към политическия елит и радушно възприемат всякакви намерения за ревизия”, коментират от „Галъп”.

61% от хората се съгласяват с обвиненията на БСП към ГЕРБ за сериозна корупция. 28% не са съгласни, а 11% се колебаят. Тази обвинения се споделят от привържениците и на различните други политически формации.

По същия начин се подкрепя и искането на ГЕРБ за разследване на приватизацията - 80% го одобряват.

59% от българите вярват на твърденията на Елена Йончева за сериозни нарушения при строителството на оградата по границата, 17% не вярват, а 24% се затрудняват да отговорят.

Експресният сондаж на „Галъп интернешънъл“ е проведен между 20 и 22 ноември чрез телефонно интервю сред 802 пълнолетни българи по панелна методика, която осигурява представителност на данните за пълнолетното население в страната. Абсолютна максимална грешка ± 3.5 при 50% дялове, 1% от извадката отговаря на около 55 хил. души. Сондажът е независим от външно финансиране.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 22:12  02.12.17
  Основният проблем на България винаги е бил онези прословути 80 % умствено непълноценни българи . Всичко което се случва в държавата , те го позволяват и легитимират . Те легитимираха разграбването на държавата . Те легитимираха и собствения си геноцид .
 • Гостът
  Отговор
  2 23:05  02.12.17
  За масовото разпространение на корупцията в БГ най голяма вина имат соц. ръководителите самият начин на мислене и култура на хората беше всичко трябва да се решава с връзки и далавери. В началото на демокрацията повечето българи смятаха за герои мутрите и корумпираните чиновници, поради изкривеното мислене и ценностна система от соца. Сега за съжаление процентът на хората осъждащи остро корупцията е все още е много нисък. Ще се оправим когато повечето хора започнат да проявяват нетърпимост към корупцията.
 • МИРО:
  Отговор
  3 23:14  02.12.17
  ВСЕКИ ТРЕТИ ОТ ГЕРБ Е ТОЛКОВА ТЪП, КОЛКОТО ПЪРВИТЕ ДВАМА!!!

  Коментиран от #5

 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  4 23:56  02.12.17
  Основният проблем за българите не е корупцията, а ниският стандарт на живот. На мен до този момент никой не ми е искал пари за подкуп. Въпросът е обаче, че се трудя колкото останалите европейци, а получавам два пъти по-малко пари.

  Коментиран от #8, #10


 • Гост
  Отговор
  5 23:58  02.12.17

  До коментар #3 от "МИРО:":

  А първите двама в ГЕРБ са тези за който се сещаме ли? :)
 • Siegfried
  Отговор
  6 00:15  03.12.17
  Нинова е не само тъпа а и зла .
 • Нинова от сд
  Отговор
  7 00:18  03.12.17
  И тъпа съм и зла съм , но и лесно бутам
 • гост
  Отговор
  8 02:02  03.12.17

  До коментар #4 от "сойкаПрисмехулка":

  На теб никой не може да ти помогне . Спадаш към онези 80%. Изобщо нямаш представа какво е причина и следствие , коментара ти е толкова тъп , че направо е за учебниците по психопатология .
 • Болшевик
  Отговор
  9 06:07  03.12.17
  Там,където е имало комунизъм и продължава и не е обявен за престъпен еврейски експеримент,нещата с бедността и корупцията е даденост.
 • Гостът
  Отговор
  10 07:38  03.12.17

  До коментар #4 от "сойкаПрисмехулка":

  Корупцията е най големия враг на демокрацията и на пазарната икономика и се отразява пряко в джоба на всеки честен гражданин. Корупцията демотивира съвестните, можещи и знаещи хора. Корупцията е нарушение и заобикаляне на законите и нормативната уредба, когото е в такива големи размери това означава че цари беззаконие. Кой нормален човек ще иска да живее в държава без закони. За теб няма пари защото корупцията ги е изяла. Ако продължаваш да мислиш така никога няма да имаш висока заплата.

  Коментиран от #11

 • госТ
  Отговор
  11 08:51  03.12.17

  До коментар #10 от "Гостът":

  "Корупцията е най големия враг на демокрацията и на пазарната икономика" Поредният лозунг, разминаването между практика и теория. Корупцията е инструмент, използван често "демократичните" силни, за справяне с конкуренцията на слабите зависими, в условията на "пазарната" икономика. За разлика от "демокрация" и "пазарна икономика" обаче, корупцията е реална на 100%, а не в голямата степен утопия, какъвто бе и "комунизма". Грозната истина, в която всеки ще открие резултата на реалността след 89-та. На места все едно говори за България 1:1. https://www.youtube.com/watch?v=t3SlWqBDgsg

Напиши коментар:


Публикувай