28 Ноември, 2017 17:11 1 359 20

Нинова: Когато Борисов говори за БКП да си вади партийната книжка

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов

Корнелия Нинова ще върне папката, която Цветанов й даде с предложените от ГЕРБ промени в Конституцията, без подпис, т.е. без подкрепа за промените. Това стана ясно на редовния брифинг на БСП на "Позитано 20".

Лично Корнелия Нинова уточни, няма да подпише папката на ГЕРБ: "Папката на ГЕРБ ще бъде върната", отсече лидерът.

БСП обаче ще инициират среща на председателите на парламентарните групи,за да се търси съгласие за оценка на прехода. Целта е да се излезе с общо предложение за промяна в Конституцията.

Нинова припомни, че БСП е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на най-висшият си форум - Конгресът, на 8 май 2016 г.

Относно промените в Конституцията Нинова коментира и че ГЕРБ са отказали да подпишат промените на ДПС, а ДПС на ГЕРБ. Освен това "Обединени патриоти и "Воля" ги няма по темата", добави тя.

"Инициирам лидерска среща между председателите на парламентарни групи веднага след бюджета. Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизия на прехода", добави тя и уточни, че трябва да се намерят най-верните решения, а не това да се превръща в пиарска кампания.

Тя беше категорична, че обемът на ревизията трябва да бъде разширен с масовата приватизация, концесиите, ролята на групировките по време на прехода.

За темата за вота на недоверие, лидерът на БСП заяви, че след приемане на бюджета, ще поканят ДПС на втора среща за разговори по вота. На срещата ще се уточняват две неща - кога ще се внася и за корупция в кои сфери ще се внася вота.

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Нинова и уточни, че мотивите на ГЕРБ да не искат голяма коалиция с тях е, че те са лоши.
Според нея мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Тя подчерта, че ще ги чака да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят опозиция става народа.

По повод извадените павета от бул. "Дондуков" и коментара на премиера от тази сутрин, Нинова заяви, че Борисов е направил тежко внушения за БКП и поиска да каже какво има предвид.

"Когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките хора около него и той конкретно да си извади партийната книжка от БКП и да си я сложи от ляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да си я сложи от дясно и да каже кое тежи повече", заяви Нинова

"Трябва да се намали субсидията на всички партии, а не само на тези отвън" - така Нинова коментира предложението извънпарламентарните партии да получават субсидия 1 лв и заяви, че ще гласуват против.

БСП са направили 149 предложения по законопроекта за Бюджет 2018, 46 за проектобюджета на ДОО и 17 по проектобюджета на НЗОК. От БСП предлагат да се дават повече пари в проверени модели и се надяват да има състезание на идеи, стана ясно още от думите на Нинова.

За кампанията за отпадане на санкциите срещу Русия, Нинова заяви, че санкциите срещу Русия вредят на България и позицията на БСП не се променя. Тя призова ГЕРБ да кажат какво мислят, защото позицията им се променяла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕГЕ

    17 6 Отговор
    И когато Курнелия говори за приватизация да си спомни за членството си в СДС

    Коментиран от #3

  • 2 Бесен Язовец

    11 12 Отговор
    Борисов е бил член на БКП и баша му също и не случайно беше избран да пази Тодор Живков точно той после ДС наредиха на царчето да го нареди на поста секретар и след това вс.медии почнаха да му пиарстват от 2003 до 2012г.единствената титла която не взе беше Мис България и Мис Плеймейт

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "ЕГЕ":

    Никога не е била член на СДС Корнелия!
  • 4 Antimediator

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    В твоята фамилия сигурно всичките сте комунисти , затова смърдиш ужасно.Гузен негонен бяга.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 гостенин

    16 7 Отговор
    Тия от БСП-ето, като че с конкурс ги избират... Оня простак, дето се целува с Духан, дето отлетя при първа възможност за "омразната капиталистическа Европа" Съргей-чо, и той същия..! И то ва ми било "градивна опозиция" Смях в залата! А могат да РАЗГРАЖДАТ новите павета от бул.Дондуков... Тъпи мандраджии, конспиратори и лъжци!
  • 6 Бесен Язовец

    11 12 Отговор

    До коментар #4 от "Antimediator":

    Да дърти прости деветосептемврийски комуняги сме всичките и се гордеем с това ! Да живее Русия !

    Коментиран от #10

  • 7 Бесен Язовец

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Antimediator":

    Ама разбирасе че сме Комунисти дори и повечето са били и редови членове има ли сме позиции в ДС и Партийния дом и кво от това тогава имаше държава а сега такава липсва комунистическата партия ви направи граждани и ви докара от село с упинците в големия град бе екащи и мекащи! И ви научиха каво е топла вода а вие продължавахте да си честитите банята бе Седесарчета!
  • 8 Скорпион29

    7 10 Отговор
    България 1945 г.е била държава от селски тип с население основно по-селата без никаква индустрия единствено е имала цехове за вълна и са произвеждали плодове и зеленчужи както и вс.ни съседи та чак до Полша без никакъв пазар.С идването на ком.партия се създава икономика от металургия и мсшиностроене построени са ТЕ, ВЕЦ и АЕЦ дошъл е и асвалта и е сложен края на керпичените къщи и мн.други блага като язовири и са създадени ТКЗС за да нахранят изгладнелия народ и е сложен също края на въшките!

    Коментиран от #11

  • 9 реалист

    9 9 Отговор
    Явно бате Бойко е застрелял Курнела право в десятката . Няма какво да квичи ,все още има живи хора които да потвърдят думите на Боко за долните и подривни български комунисти ,сега пребоядисани в социалисти.

    Коментиран от #16

  • 10 реалист

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Пропуснал си да кажеш ,че сте и долнопробни родоотстъпници и национални нихилисти с което най-много се гордеете.
  • 11 Гост с име

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион29":

    Да бе щото ако не бяха комунистите българите щяха да хрупат краставици 80г. и нямаше да сложат асфалт. Ако не беха гадните комунета българите нямаше да се научат да са доносници, мързеливци и андрешковци и сега щяхме да сме Швейцария на балканите. Ама за съжаление не сме. А всички некадърници плачат за онова време, защото партийната хранилка секна. Освен за баш партийните величия, които днес са "бизнесмени" с откраднати пари.

    Коментиран от #12

  • 12 Скорпион29

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост с име":

    Що пък да сме глупави ? Ти ли си по-умния? Просто че знаеме как да въртиме парите и се адаптираме по-бързо от някои не ни прави крадци!

    Коментиран от #17

  • 13 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    Курнелката бяснаааааа, повярвайте ми аз знам какво е това да побеснееш !
  • 14 Жоро

    7 3 Отговор
    Е.ати злобната жена!Нещо с тази Другарка не е наред или не е излезнала от критическата или злобата е в ГЕНА и!?!?Типичен комунист
  • 15 гнида

    5 2 Отговор
    Баце има ли партийна книжка ? И той от пребоядисаните май ?????
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост с име

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    Ама и нагъл, типично комуне. А тия пари дето ги въртите отде дойдоха като преди 89 всички работеха за почти еднакви пари. Не са ли откраднатите от народа дето получихте в едни куфарчета?
  • 18 Чавдар войвода

    7 3 Отговор
    Партията на червените БКП/БСП, трябва да се забрани със закон. Заради 50 години 'комунизъм', сме 150 години назад.
  • 19 Ami

    6 4 Отговор
    А ти курнелке като говориш за Бойко си гледаи наи милото
  • 20 пешо

    2 0 Отговор
    Мазна ,противна и дебела тетко,скоро те чака същата съдба,като на твоя съпартиец Станишко,който заслужено те уволни навремето!Дните ти са преброени.Нещо много си повярва,което вече си е сериозна диагноза.Толкова си смешна в изказванията си,че вече не можеш да метнеш и ония 80% от Българския народ наречени от партията ти олигофрени.Хората не са сляпи и слава Богу вече все по малко се връзват на сценарийте и маниполацийте ви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове