945 3

До Нова година внасят обвинение срещу Москов за ваксините

Мартин Христов

До Нова година прокуратурата ще внесе обвинителния акт в съда по делото за турските ваксини "Еувакс" и "Пентаксин". До момента по него има четирима обвиняеми, заедно с бившия здравен министър Петър Москов.

Разследването на звеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура по делото е приключило. То беше образувано след разследване на БНТ.

Делото е едно от първите за корупция по високите етажи на властта, което ще се гледа в Специализирания съд заради промените в Наказателно процесуалния кодекс.

Преди внасянето на обвинителния акт в съда, прокуратурата призова Москов за прецизиране на обвиненията срещу него и останалите обвиняеми.

Единственото, което ще кажа е това, което казах и при първоначалното ми повикване тук в следствието преди година, то е, че аз съм спокоен, защото съм убеден, че съм защитил държавния интерес и финансов, и здравен, и мога да го потвърдя с факти и данни, с документи, заяви бившият министър на здравеопазването.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 22:42  28.11.17
  С кои документи бе Москов,с тези които поръча или тези които сам написа?
 • Борис
  Отговор
  2 23:19  28.11.17
  Поредната пушилка за отнемане на вниманието.Днешните политици го могат,ама вече не хваща дикиш.
 • Патриот
  Отговор
  3 18:28  29.11.17
  Ще го оневинят. Богат е и ще си купи правосъдие. Все пак далаверите му не са в интерес на България, за това и няма да падне и косъм от глава му. А, и политик в затвор да сте виждали? Много шум за нищо.

Напиши коментар:


Публикувай