1 367 5

Над 8 хиляди шофьори глобени за говорене по телефона (ВИДЕО)

От КАТ отчитат нова тенденция за отвличане на вниманието на водачите

Венцислав Михайлов

Повече от 8 хиляди шофьори са глобени за първите 10 месеца на годината заради говорене по телефона по време на шофиране, обобщава телевизия БиТ.

Съставените актове са над 7 600, а наложените глоби с фиш 401. За миналата година общият брой на установените нарушителите, които говорят и шофират е 10 147. От КАТ отчитат нова тенденция за отвличане на вниманието на водачите.

Освен говоренето по телефона, те често се разсейват от писане и четене на съобщения в социалните мрежи. Разсейването на всеки шофьор драстично увеличава риск от пътно-транспортно произшествие.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 08:38  29.11.17
  Така е, ама ако пишеш СМС и се претрепеш КАТ не пишат в протокола, че е заради СМС, а слагат несъобразена скорост. След това го ползват като аргумент за поредните си репресии над останалите шофьори - тези дето не пишем СМС-и докато караме.
 • удивен
  Отговор
  2 08:46  29.11.17
  ... не знам каква е тая мания с това говорене, при все, че има толкова много хендсфрита, вече и плеърите са с вградени такива, да не говорим за по-скъпи коли, които си идват с тези екстри, но уви, всичко живо захапва телефона и после "...ма не Ви видях...", да не говорим за пълната разконцентрация ... ужас ... не съм сигурен има ли оправия с това...
 • Баничка грех
  Отговор
  3 10:32  29.11.17
  Публикувано във факти.бг: Над 8 хиляди шофьори глобени за говорене по телефона да глобят и тия дето пият боза и ядат баници в движение.., без да гледат светофари, ленти и предимства. Рунтавите банички при шофиране трябва да се изваждат от устата и да се кара с две ръце, а ако искат да си ги ядат в офисите.
 • Alfa Romeo
  Отговор
  4 10:57  29.11.17
  говориш по телефона проблем- ядеш мазна баничка- няма проблем
 • неутрален
  Отговор
  5 19:38  01.12.17
  Така.Браво, да ги глобяват, с тези телефони като зомбирани.

Напиши коментар:


Публикувай