29 Ноември, 2017 08:50 12 777 36

Антон Тодоров: Как Корнелия Нинова прибра 1,8 млн. лв.

  • техноимпекс-
  • корнелия нинова-
  • антон тодоров

Това е станало с приватизацията на „Техноимпекс“

Антон Тодоров: Как Корнелия Нинова прибра 1,8 млн. лв. - 1

Нови разкрития около приватизацията на "Техноимпекс", осъществена от сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова излязоха, написа Фактор.бг.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров публикува във фейсбук страници от годишния счетоводен отчет на ВТД "Техноимпекс" за 1998 г. В тях са отразени данни от баланса, само две седмици преди апетитното дружество да бъде приватизирано. По сметките му тогава е имало над 1 млрд. и 800 млн. неденоминирани или над 1 млн. и 800 хил. деноминирани лева! Става дума за кеш пари, от които 2/3 са в задгранични сметки на дружеството, а над 99% във валута.

Отделно, "Техноимпекс" има повече от милион и половина в задгранични имоти и движимо имущество, посочва Тодоров. „Всички тези активи тогава през януари 1999 г. червената баронеса със синьото сърце придобива за има няма 70 000 $.

Макар че, както сама си призна Корнелия Нинова преди няколко седмици пред Сашо Диков: „Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя "Техноимпекс"!““, припомня реакцията й Тодоров. Според него може да се окаже, че и тези 70 хил. долара не са били платени. „Мисля, че на Корнелия Нинова и предстои много да обяснява! Нинова, кажи си! И пак няма да те разберем! Отивай си с мир!“, иронично коментира Антон Тодоров.

Счетоводните баланси, които отразяват финансовото състояние на фирмата, само дни преди да стане от държавна частна обясняват и защо днес БСП и нейният лидер Корнелия Нинова са върли противници за ревизия и разследване на приватизационните сделки.

Новите документи потвърждават и анализа на много експерти икономисти, че до подобни схеми са допуснати, тип „кон за кокошка“ са допускани само избрани играчи, близки до синята власт. Снимки Фейсбук профил на Антон Тодоров.

Антон Тодоров: Как Корнелия Нинова прибра 1,8 млн. лв.

Антон Тодоров: Как Корнелия Нинова прибра 1,8 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    98 6 Отговор
    Когато си до шия в л**ната не е препоръчително да си отваряш много устата!

    Коментиран от #32

  • 2 гост

    31 73 Отговор
    Тоз бивш червен боклук Тодоров няма да миряса,че му дръпнаха килимчето под краката...!!!
    А какво лапане го очакваше........
  • 3 9689

    27 40 Отговор
    Плъх,кажи нещо и за шайката.Иначе ще останеш Тоньо-мазмантията.
  • 4 Ваньо

    106 14 Отговор
    Във всяка нормална държава при такива разкрития политикът щеше да си е подал оставката и да се оттегли, но Нинова няма такъв морал.

    Коментиран от #7

  • 5 бббббб

    36 52 Отговор
    Знаем,че всички крадът ,ама кажете нещо за Тиквоча,Цв.Цв. и -компания.Създали най -голямата мафиотска структура разполагаща със собствена държава в Европа.Тумор се лекува с принудително отстраняване.Жалко,че в България не остана качествен персонал за едно принудително остраняване на целия политически елит и пипалата му в прокуратура,съд,полиция и др. държавни институции.
  • 6 Мунчо

    49 5 Отговор
    Не харесвам Нинова, най-вече защото не й вярвам, че споделя леви идеи, както и заради участието й в подобни далавери преди години.
    Като се огледам обаче, не виждам политици, независимо леви или десни, които да не са се облажили от тогавашната бандитска приватизация или от сегашното голямо крадене чрез обществени поръчки или източване на фирми.
    Останаха само идеите и идеалите за мислещите и преклонението пред "бащицата" за овцете.
    Искам само да подхвърля на противниците на "малкия орк" Путин, че управлението ни все повече заприличва на тяхното - авторитарно и нетърпящо възражения. Разликата е, че нашият "орк" не е толкова дребен, но пък е на каишка, докато онзи почти успява да прави каквото си иска.

    Коментиран от #9

  • 7 кради за да станеш политик

    54 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ваньо":

    Във всяка нормална държава крадците отиват в затвора, а тази ако се докаже в СЪДА, че е присвоила тези пари трябва да лежи за дълго в панделата, плюс изземване на имуществото и върщане на заграбеното.
    Давам само пример в Английския парламент, в който осъдиха депутат за подкуп от 35 хил паунда, който е смешен за Англия, но пича беше ОСЪДЕН и ще ЛЕЖИ в ЗАТВОРА, сигурно вече си е излежал присъдата. За това Великобритания е ВЕЛИКА, а България си е просто един Кенеф.
  • 8 ПИЧ

    41 9 Отговор
    На тази да се прекрати ВИЗАТА за САЩ...за да си седне на д-то ! Май много ще трябва да обяснява !
  • 9 кради за да станеш политик

    39 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мунчо":

    "Всички са маскари", таке е, НО КРАЖБАТА си е кражба, айде малко по конкретно!?
    Тя била крадла, но и другите крадяли разбираш ли и ие простено?
    С такива разсъждения до никъде няма да я докараме.
    Коментирайте кражбите и НАКАЗАНИЕТО на Нинова, за другите ще има други статии.
    Време е да започнем да назоваваме нещата с истинските им имена!

    Коментиран от #12, #29, #30

  • 10 кради за да станеш политик

    32 0 Отговор
    Не разбирате ли, че докато не започнем да си осъждаме бандитите, да има независима съдебна система и върховенство на закона, нищо няма да се промени.
    Щом всеки "политик" може да краде с милиони и милиарди, защо внасяме нашите данъци???? Да могат да плюскат негодниците ли?
    Какъв е смисълът да живеем в България, да работим и да си плащаме осигуровки и данъци, щом няма да видим нищо от тези пари??????
  • 11 Нинов

    41 6 Отговор
    Какъв политик е Нинова!?! Тя една махленска клюкарка поставена от част от низвергнатите в момента олигарси да им отстоява интересите и да натиска Бойко да им дава обществени поръчки.
  • 12 незнайко

    35 3 Отговор

    До коментар #9 от "кради за да станеш политик":

    Прав сте, все от някого трябва да се започне . Понеже Нинова говори много явни лъжи, тя трябва да е първата !!! Въпроса е дали можем да хванем края на "конеца" от който е изплетена държавата ни в момента и да го дърпаме докато се разплете !!!

    Коментиран от #13

  • 13 кради за да станеш политик

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Да края започва от 9 септември 1944 г., от тогава трябва да се дърпа конеца, плетката се разплита се в ЦК на БКП.
  • 14 Грую

    21 1 Отговор
    Сега да си дойдем на думата. Значи моят въпрос е кой написа Националните счетоводни стандарти, по които беше разрешено да се оценяват активите по балансова стойност ако няма други данни и които бяха в сила в България до преди да излязат Националните стандарти за финансово отчитане на малки и средни предприятия, когато вече беше казано, че за всичко що не се третира от тези стандарти или по някаква причина не е ясно задължително ще се прилагат Международните счетоводни стандарти, в които задължително ама във всеки стандарт ще срещнете понятието "справедлива стойност" , която се дава от лицензирани оценители на база точно разписани правила и не може да се извършват сделки с държавно или публично имущество под тези оценки. Там е заровено кучето. Поради тази причина що нещо се изкраде и що милионери се навъдиха, накупувайки активи по балансова стойност за жълти стотинки, които сега струват много милиони. Ако беше само госпожа Ви Нинова бъркала в меда с мед да я намажем цялата, но тя само е дърпала там нещо си от някое кьоше, както другите лешояди разпадналата се държавност в България.
  • 15 Хан Крум

    5 4 Отговор
    Колко ви е часът, че нещо бързам?
  • 16 к нинова

    31 2 Отговор
    няма ляво,няма дясно,винаги съм била с далаверата.синът си направих американски гражданин,купих разкошна къща в сащ.тук съм защото е пълно с балъци за лъгане
  • 17 Kcaniba

    40 3 Отговор
    "Демокрацията ми отне много".....Синчето в USA, сърцето в Москва! Лустрация незабавно! Няма по-долни и крадливи същества от наложените ,от Червената армия клептомани, крадци и мошеници!
  • 18 чичо

    11 29 Отговор
    Да се разберем: Не съм адвокат на Нинова и не съм и първи фен, ама да ползваш за такова гръмко заглавие някакви хвърчащи листчета с печат "личен архив на Антон Тодоров" е най-малкото нехигиенично. Да не говорим, че някак много бързо и услужливо се появи тая стаааара "новина" след вчерашните изявления на Нинова за БКП-миналото на боко.
  • 19 Бай Благой

    11 19 Отговор
    Тодоров! Направи някое разкритие и за "шайката"!
    Нещо ги позабрави тях!!
    Червените червенотиквенчета че са крали крали са....ама и твойта.."шайка" не е за подценяване.
    Едните ограбиха държавните предприятия...другите ограбиха еврофондовете(червените и те понамазаха от тях...ама им ги спряха).
  • 20 БАЙ ГАН4О

    17 23 Отговор
    САМО ДА ПОПИТАМ БОКА ТИКВАТА КОЛКО МИЛИАРДА ОТКРАДНА
  • 21 Бургас

    14 5 Отговор
    Гласувайте за Курнелия!
  • 22 Роги

    10 3 Отговор
    Аз да попитам,не че защитавам някого ама имена няма в отчета.
  • 23 Хорацио

    22 0 Отговор
    Всички организирали и провели приватизацията трябва да идат на съд и да им се отнеме имуществото.
  • 24 Гнида

    14 5 Отговор
    Антон Тодоров - Ако е така дай госпожата на прокурор ! Да я разследват и съдят , ако има доказателства ! Ще ви повярвам когато осъдите някой от вашата порода ! Също и не разбрах какво значи пари в сметки ,а пък кеш ?

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гнида":

    гнидке как тодоров да я съди?тои не е представител на държавата!!!от тази публикация трябва да се сезира главния прокурор ама тва няма да стане по ред причини.та нинова ще си остане ненаказана както става с такива като нея обикновенно!

    Коментиран от #26

  • 26 Гнида

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Точно това съм написал ! Дай госпожата на прокурор - т.е. да се пратят уличаващите документи в прокуратурата ! Другото е празни приказки .... Не четеш какво съм написал , но коментираш ...

    Коментиран от #33

  • 27 Све

    16 0 Отговор
    Радвам се, че си вадят кирливите ризи.
    Дано да продължи така.
    Виновните да плащат , независимо от коя партия са.
    Особено големите престъпници, УНИЩОЖИЛИ ЦЕЛИ ОТРАСЛИ, като М. Кунева, С. Паси, Костов, Сакса, Шулева… ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА

    Коментиран от #28

  • 28 Kcaniba

    14 1 Отговор

    До коментар #27 от "Све":

    Ето такива същества дойдоха на власт 1945г.благодарение на окупацията на червената армия!
  • 29 Мунчо

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "кради за да станеш политик":

    Нещо не си ме разбрал. Изобщо не оправдавам Нинова, напротив смятам, че следва да си понесе отговорността. Това важи и за всеки, който е крал от НАШИЯ джоб.
    Просто бегло очертавам ситуацията, понеже не разполагам с информация за доказване на тази или онази кражба. Тъжното е, че едва ли ще има възмездие за крадците, просто не го вярвам.
    А какво да коментирам конкретния случай? Лично аз съм убеден, че тези 1.8 млн. лв. са потънали в "подходящите" джобове, включително и този на Нинова, защото съм сигурен, че не го е свършила сама, някой я е подпомогнал с действие или с бездействие.
  • 30 Мунчо

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "кради за да станеш политик":

    А наказанието и реда на налагането му е кратко и ясно описан в коментар № 7, но нито държавата ни е нормална, нито съдебната система е читава, а и "законодателите" работят на парче и винаги в интерес на някой, но не и на обществото.
  • 31 БСП=ДПС=Евророма

    13 2 Отговор
    Крадат кат Позитанци, лъжат като Евроромци. Народе...
  • 32 до 1

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    ""Когато си до шия в л**ната не е препоръчително да си отваряш много устата!"'

    Това перфектно приляга да се каже за крадливото Корнелче, на което обаче устата му е постоянно отворена.
  • 33 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гнида":

    как да я даде бе убавец?тои прави в медиите изявление с доказателствен материал,но няма как да я даде тои на прокурор ако прокуратурата не сметне че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение.демек тодоров си е свършил работата от тук нататък няма кво да прави друго.топката е в главния прокурор.
  • 34 главата

    2 4 Отговор
    Кажи нещо и за шаиката не се срамуваи.
  • 35 куРнелия

    1 0 Отговор
    Бедна и скромна,мисли за народа
  • 36 иванов

    0 0 Отговор
    що ни занимавате с писаниците на супер мошеника Антон Тодоров... Та този за 2 долара и още нещо е готов да продаде баща и майка. А държавата, ще хариже, за едно потупване по рамото от ЦРУ и обещание ... да се погрижат за него, и неговите "старини". Не стига че фондацията"Америка за България" го обгрижва като нейно изтърсаче. Та и вие му вдигата акциите, като обръщате внимание на подлите му гадни постъпки, и отношения, съюзи и слугуване на този и онзи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове