644 4

Скандал между ДПС и Обединените патриоти в парламента

Движението за права и свободи остро осъжда този акт

Стефанаки Йоанис

Скандал прекъсна парламентарното заседание, съобщи БНР.

ДПС и Обединените патриоти отново влязоха в остър спор и си отправиха взаимни обвинения. За да намали напрежението помежду им, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде половинчасова почивка. Първо председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че по време на факелните шествия, посветени на 98-ата годишнина от подписването на Ньойския договор тази неделя, представители на "Обединени патриоти“ са отправили призиви за прекрояване на държавните граници на Балканския полуостров и по този начин рушат мира и стабилността в страната и региона.

По думите му: Опити за използване на исторически факти представлява опасен опит за създаване на настроения за действия за прекрояване на държавните граници, което е недопустимо. Недопустимо е, защото подкопава мира и стабилността в страната, региона и Европа. Движението за права и свободи остро осъжда този акт и тези действия и категорично настоява Народното събрание и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите.

Секретарят на Парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов на свой ред обвини ДПС, че отричат исторически факти и изричат лъжи с единствената цел да влязат във властта: Днес станахме свидетели за пореден път на това как една партия се държи антибългарски, как една партия обслужва интересите на чужда държава. Срам и позор да отричате това, че Ньойският договор е несправедлив за България.

Вие отново и отново лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогнете до властта. Няма да се получи. Докато някои ваши депутати носеха пантофки на почетния ви лидер в сараите, еничари такива има, ние се борихме за правата на българите, останали зад пределите на българската държава.

За думата "еничари“ Юлиан Ангелов бе наказан със забележка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брат ми
  Отговор
  1 15:14  29.11.17
  Да се закрие веднага т.нар. партия Дъ Пъ Съ
 • Грую
  Отговор
  2 15:23  29.11.17
  Вярно нашите парламентаристи не са стигнали до бой като украинските. Един път гледах репортаж и да си призная футболните запалянковци само могат да завидят на здравия кютек, който творяха украинските народни представители, а някои от тях бяха изключително способни и влагаха завидно усърдие в това занятие, но нека все пак да си дойдем на темата: Винаги събитията трябва да се изпреварват и аз предлагам вместо да гледаме как депутатите се пъдят от залата, как се скандализират и прочее, да се направи една специална зала за скандали в сградата на Народното събрание, където да се извършват тези дейности, а пленарната зала да остане само за деловата работа. Дори може от всяка партия да се излъчват всеки ден дежурни кандидат скандалджии, които да си заемат още от рано сутрин местата в тази зала и да сътворяват така желаните от тях скандали през работния ден. Може да се постави и някой друг полицай ако се стигне до бой да могат да се намесят. така ще се постигне разделение и ще се осигури спокойствие за работа и същевременно отдушник за горещите парламентарни страсти.

  Коментиран от #4

 • реалист
  Отговор
  3 19:45  29.11.17
  Какво обръщате внимание на предсмъртните крясъци на турските подлоги в България . И да врещят, и да се посерат, власт пак няма да видят . Това просто е поредния опит да покажат че все още са живи .
 • Патриот
  Отговор
  4 23:57  29.11.17

  До коментар #2 от "Грую":

  Съгласен съм. да се направи втора зала с хладни оръжия, мечове, саби, мачетета и ятагани(за определени политически формации, за да не бъдат дискриминирани). Така докато петимата са на работа ще правят шоу, за да не се забелязва, че ги няма останалите 235. А ако се стига и до летален край на спора от това за българският народ по-хубаво няма - едно ненаситно депутатско гърло по-малко.

Напиши коментар:


Публикувай