590 1

Български екип в най-голямото учение по киберотбрана на НАТО

Константин Карагьозов

Най-голямото учение по киберотбрана на НАТО – „Cyber Coalition“ се провежда от 28 до 30 ноември 2017 г. В него участват повече от 700 представители от страните-членки на Алианса, държави партньори на НАТО, както и органи на Европейския съюз.

Основното предизвикателство пред учението е създаване на реална кибер среда, в която да бъдат тествани професионалните умения на участниците, както и процедурите за комуникация и координация между отделните държави.

В тридневното учение Република България участва със съвместен екип, с представители от държавни структури, бизнеса и академичната общност, под общото ръководство на Министерството на отбраната.

Основните задачи за решаване са в контекста на хибридни сценарии, свързани с атаки в социалните мрежи, атаки срещу мобилни устройства, защитата от зловреден софтуер и др.

България


Още по темата

 • НАТО не води преговори със Сърбия

  НАТО не води преговори със Сърбия

  НАТО не води преговори със Сърбия . Това заяви генералният секретар на НАТО Йен Столтенберг, цитиран от B92 “Няма разговори за членство на ...
  4.12.2017
  3 107
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 21:01  01.12.17
  За каква киберотбрана говорим като множеството държавни компютри са още на честота 512мегахерца и тук-таме се срещат флопита за дискети(слава Богу от малките), а множество от принтерите лични?

Напиши коментар:


Публикувай