413 1

Калин Янакиев: Имаме исторически основания да бъдем църква-майка

Няма монопол върху решаването на един църковен проблем, категоричен е философът

Калин Янакиев: Имаме исторически основания да бъдем църква-майка
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

„Няма монопол върху решаването на един църковен проблем. Ние имаме исторически основания да бъдем църква-майка на македонската, няма да се разправяме със сърбите по този въпрос”, категоричен бе философът и богослов Калин Янакиев пред bTV.

По думите му тъй като преговорите между македонската и сръбската църкви не вървят, няма причина трета църква да се намеси.

„Църквата в Македония е жива църква, има по-многобройно монашество от нашето, храмовете са пълни – защо да продължава да бъде в изолация? Не е хубаво, че едностранно се е отделила от сръбската църква, но тя не е и присъединена към белградската патриаршия по много чист начин”, допълни Янакиев.

„Сръбската православна църква е наша сестра. Поради тази причина на нейните възражения би трябвало да отговорим принципно”, категоричен е Янакиев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дани
    Отговор
    1 21:17  29.11.17
    Тоя на всяка манджа мерудия. Не знае дори как да се прекръсти, а вече е някакъв корифей. Никой пет пари не дава за него в БПЦ и на всички е омръзнал до смърт с високопарните си и горделиви поучения и менторското си поведение!

Напиши коментар:


Публикувай