536 6

Нинова: ГЕРБ хвърлят пари в неработещи системи

Какво става в държавата? Кой управлява?

Снимка: БТА, Архив
Снимка: БТА, Архив
Константин Карагьозов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път "захапа" управляващите от парламентарната трибуна. Според нея бюджетът на държавата се разпределя по безпринципен и нереден начин. Нинова заяви, че ГЕРБ са превърнали най-висшата форма на политика – бюджета, в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие.

"ГЕРБ не предлагат нищо ново и различно от досега – повече пари в доказано неработещи системи. Защо доказано? Нека видим какво става в образованието - все повече деца отпадат от училище, все повече се увеличава неграмотността. Здравеопазването – увеличава се броят на закритите болници и броят на хората, които нямат достъп до здравеопазване. Увеличават се хората, вече 3 млн., които са на прага на бедността. Демографска катастрофа – продължаваме да се топим. Това са процеси, които вървят от години, но ГЕРБ управлява в последните 8", заяви Нинова.

"В бюджета трябва да има държавна политика за икономика и производство и държавна политика за борба с бедността. Бюджетът на ГЕРБ няма предпоставки за сериозен растеж в икономиката, той е приблизително средният за световната икономика. Ние имаме доста да наваксваме и това приближаване до развитите страни няма да стане бързо, ще останем най-бедната страна в Европа", продължи тя.

"Предлагаме цялостна алтернатива, която е в посока за компенсиране на липсата на чужди инвестиции с държавни такива, като предлагаме два специални фонда - за проекти и Северозападна България и Странджа-Сакар, нова данъчна система, която да доведе до по-справедливо облагане и доходи и реформи в образованието и здравеопазването".

"Другата съществена разлика между нас е начинът на бюджетиране. Години наред ГЕРБ подценяват умишлено приходите, които се разпределят в тази зала - от НС, така, както е редно. Има излишъци, които се разпределят извън тази зала – в МС, субективно, без правила, без принципи, така, както не е редно", сподели лидерът на БСП.

"Г-н Симеонов, докато Вие откривахте тоалетни на ГКПП, ДПС получи за половин час 22 млн. лв., извън бюджета. Какво става в държавата? Кой управлява? ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за купуване на влияние, за послушание на непослушните, за задкулисни договорки и за печелене на избори. ГЕРБ превърна най-висшата форма на политика – бюджета, в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие", запита още Нинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гларус
  Отговор
  1 09:41  30.11.17
  Ами няма кои да управлява. Ти не ставаш .БСП е умряла работа
 • гцацкйцкйбгйцгймгйчгъбтъ
  Отговор
  2 10:12  30.11.17
  НИНА КАЖИ НА ОБЩЕСТВОТО ЗА БРАТОВЧЕДА НА ТИКВАТА ДЕТО ВЪРТИ ...ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ ...ПРЕЗ ...ОФШОРКА. ...ТОВА ПОНЕ МОЖЕШ ДА РАСКРИЕШ. ...СИН ТИ РАБОТИ В БАНКАТА НА РОТШИЛД. ...ИМА ДОСТЪП ДО СМЕТКИТЕ НА НАШИТЕ ...КРАДЦИ НА ...КАЙМАНИТЕ И В ОАЕ И КАТАР. .....
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  3 10:26  30.11.17
  Курнелке ти също допринасяш за демографския срив , нали изпроводи синъ си в тая пуста Америка !!! Дай личен пример ! Върни го ! Дай му работа в текезесарската кооперация в с. Крушовица а след тово громи колкото си щеш ГЕРБ за демографския срив!!!
 • The TRAPPER
  Отговор
  4 10:29  30.11.17
  По принцип ние се топим през последните 27-30 години. В Саудитска Арабия дават по 100 000 долара на всяко новородено.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 11:51  30.11.17
  Тази буйна и свежа дама с хубави устни защо тогава не дава личен пример ами само плещи.Да си върне хубавият си младеж от чужбина и да започва да прави деца у наз.
 • Другар
  Отговор
  6 17:53  01.12.17
  Ти ли не знаеш кой управлява,ти ли маймунке долна,врачанска...всички ще управляват,само не и ти! Нито едно законопроектче импотентно,няма да Ви мине,нито едно,гърч до края на мандата!

Напиши коментар:


Публикувай