589 0

Млади спасители с благородна инициатива

Сдружението им набира средства, за да създаде безценно приложение в случай на беда

Константин Карагьозов

Съюзът на българските спасители е сдружение от млади хора, решили да помагат и спасяват животи. За тази цел те са се амбицирали да създадат гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи, долекарска помощ и извънредни ситуации.

Председателят на СБС – Костадин Карамитов, от години работи за създаването на доброволческа мрежа в цяла България, която да помага на изпаднали в беда хора. Последният му сблъсък с природно бедствие е било при големия пожар край село Мечкул край Кресненското дефиле.

„Правилният начин за оказване на помощ може да спаси много хора. Системата, която искаме да създадем ще помага на хората, ще ги организира и уведомява за приближаващи опасности. Ако пътувате с автомобил и пред очите ви се образува свлачище, паднат скали или дървета, които са затворили пътния участък, ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне, за да бъде обезопасен района“, споделя Карамитов.

Сумата, която е необходима за стартиране на приложението е 15 000 лева.

От СБС молят да подкрепите кампанията им със SMS с текст DMS SBS на 17 777. Цена за еднократно дарение за абонати е 1 лв. Цена за потребители на предплатени услуги за 1 SMS е 1,20 лв.

Може да дарите и на:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА ЮЛ
Вид валута: BGN
IBAN: BG79UNCR70001523096431
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение Съюз на българските спасители 176181216

За информация: тел. 0896504010 или e-mail: info@spasitelbg.com

България


Напиши коментар:


Публикувай