2 100 8

6-годишната Гери не успя да се пребори с рака

В средата на октомври състоянието на детето рязко се влошава

Мария Атанасова

6-годишната Гери от София, за която хиляди българи дариха средства за лечение в чужбина, е починала вчера.

Момиченцето страдаше от тежко онкологично заболяване - злокачествен невробластом с метастази в костите, и преди година след призиви за събиране на непосилните за нейните родители 600 000 евро за лечение в чужбина хиляди българи помогнаха, съобщи Дир.бг.

В края на декември м.г. детето и родителите му заминаха на лечение в клиника в Германия, където Гергана бе подложена на серия от тежки химиотерапии.

През септември момиченцето дори е записано в първи клас, като в един момент Гери е била с показатели на здраво дете, дори е имала разрешение да ходи на училище.

В средата на октомври обаче състоянието на детето рязко се влошава. Само за една седмица болестта се завръща с голяма сила. Установено е, че Гери има много метастази и всеки ден се появяват нови. Вариантите, които стоят пред родителите й са или да я оставят да изживее каквото е отредено пълноценно и без болка, или да я подложат на лечение с радиация, което според лекарите или ще я убие или ще я остави инвалид за цял живот.

Лекарите съветват родителите да спрат лечението, защото е мъчително и безнадеждно, но те отказват и решават да продължат борбата за живота на детето си.

За съжаление, вчера малкото момиченце е починало.

"След мъчителни болки и страдания Гери си отиде! Вече е звездичка, която свети ярко, там някъде отгоре!", написаха нейните близки във фейсбук страницата "Да помогнем на Гери".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бачи Дидо
  Отговор
  1 19:25  30.11.17
  Нямам думи ..... Как може да си отиват от този свят такива невинни и малки същества а боклуци и бандити и убиици да съществуват до 100г няма справедливост.....

  Коментиран от #8

 • Гостенин
  Отговор
  2 19:28  30.11.17
  Защо????
 • Смолата
  Отговор
  3 19:46  30.11.17
  Бог да прости детето. Поклон пред паметта му и смирение пред страданието на родителите му. Няма по-лошо от това да погребеш дете....
 • qqqqq
  Отговор
  4 19:53  30.11.17
  "За греховете на родителите плащат децата" и историята го е доказала. Горкото детенце е станало изкупителна жертва. Никой не знае на никого тъмните тайни, са Господ. Хора бъдете добри, честни и справедливи, бъдете смирени и търпеливи. Защото наказанието е жестоко. Всеки плаща за греховете си рано или късно, по един или друг начин. Малкото ангелче е на едно по хубаво място.

 • Борсалино
  Отговор
  5 23:02  30.11.17
  Ха сега къде е Бог?

  Коментиран от #7

 • 123457
  Отговор
  6 12:48  01.12.17
  "...лечение с радиация, което според лекарите или ще я убие или ще я остави инвалид за цял живот..." Това да оставиш някой инвалид за цял живот защо го наричат ЛЕЧЕНИЕ. Има си дума за това и тя е ОСАКАТЯВАНЕ. Което е наказуемо по закон. А в случая родителите доброволно са дали 600 000 евро за това!!! Не мога да приема, че тябва да се наричат лекари, хора. Който осакатява за да печелят добри пари и го оправдават с удължаване на живот.
 • 123457
  Отговор
  7 13:00  01.12.17

  До коментар #5 от "Борсалино":

  Човек няма достатъчно знания за това как е устроен света и Вселената. Не познава истинските природни закони и няма правото и власта да отсъжда. Кое е правилно и кое е неправилно. И да съди Бог. Така както човека е несъвършен и неморален/грешен/, така и неговите закони са несъвършенни и грешни. Ето още няколко въпроса на които не знаем отговорите: Каква е истинската причина някой да се роди? Правилно ли е да се умира и на колко години? ...Ако хората не умираха щехме много скоро да пренаселим Земята, не че и в момента не го правим.
 • гост
  Отговор
  8 13:15  01.12.17

  До коментар #1 от "Бачи Дидо":

  Защото злото държи тялото живо, макар и да не е здраво. А една добра душа не може да живее със злото в неговата форма на рак и си отива. Ракът винаги побеждава. Добрите хора страдат, а лошите си живуркат, това живота го показва, не аз.

Напиши коментар:


Публикувай