1 410 16

БСП: Няма равенство между Винету и науката

Учените да излязат на протест на улицата, а не само със спуснати черни знамена, предложиха от БСП

Мария Атанасова

БСП определи Бойко Борисов и ГЕРБ като колонизатори на българите, обвини управляващите, че гласуват бюджета на страната за догодина "на тъмно".

Пренасяйки дебатите в късните часове на нощта, ГЕРБ прави опит да скрият алтернативните идеи на левицата, смятат в БСП.

На брифинг в парламента депутати от партията обобщиха най-важните за тях изводи от среднощната дискусия в пленарната зала по план-сметката на държавата като повториха, че това е бюджет на една загубена за България година, запазващ данъчната несправедливост и по този начин даващ възможност на богатите у нас да станат още по-богати, а бедните - все повече, съобщи Дир.бг.

"Ние сме български горд народ, но за съжаление г-н Борисов и ГЕРБ са едни много груби колонизатори, които обричат България на същата участ, до каквато са стигнали индианците в Северна Америка", заяви Стоян Мирчев.

„Няма място за знанието в държавата на Борисов. Както няма равенство между Винету и науката. За Борисов думите знание и наука са непонятни“, добави народният представител, цитиран и в съобщение на БСП.

Колегата му Жельо Бойчев напомни за "феодалните старчета" на Симеон Дянков.

Учените да излязат на протест на улицата, а не само със спуснати черни знамена, предложиха от БСП по темата "наука".

Бюджетът за наука е бюджет на ликвидация, в парите за БАН липсват едни 15 млн. лв. за физическо оцеляване, за вода, за ток, за достъп до световните бази данни, изтъкна Мирчев.

Бойчев припомни, че управляващите не са приели предложението на левицата за прогресивна система на доходите на гражданите, която е по-справедлива. Бюджетът, по думите му обслужва големите корпоративни интереси, отсече Бойчев.

За здравен геноцид, заложен в бюджета за здраве догодина, предупреди доц. Георги Йорданов. Има мантра, отбеляза той, че парите в здравеопазването през 2018 г. се увеличават с 400 млн. лв, истината е, че реалното повишаване е само 170 млн. лв., които ще компенсират увеличението на минималната работна заплата, на енергоносителите и инфлацията.

„Бедните и болни български граждани няма да могат да се лекуват, онези, които си платят - ще оцелеят, отбеляза Йорданов.

Георги Гьоков на свой ред подчерта, че ГЕРБ и Патриотите са лишили над два милиона пенсионери от средно по 70 лв. към пенсията месечно, отхвърляйки преизчисляването на пенсиите, както настояваше левицата и което би струвало 750 млн. лв.на бюджета.

ГЕРБ и ОП лишиха 38 000 майки от 170 лв. на месец, като отхвърлиха увеличението на размера на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години до размера на една МРЗ от 510 лв. Това можеше да струва на бюджета 60 млн.лв. Нима майките не заслужаваха тези пари?, коментира още Гьоков.

България


Още по темата

 • БАН на протест – не само за пари, но и за политики

  БАН на протест – не само за пари, но и за политики

  Черни знамена се спуснаха от сградите на БАН по повод „ликвидационния” според академията Бюджет 2018. В него научната организация ...
  30.11.2017
  370
  0
 • Политиците наука не ядат

  Политиците наука не ядат

  Науката в България е онова екзотично нещо, за което всеки чува по телевизията, но малко хора искат да се докоснат до него. И за какво им е? Тя не ...
  17.12.2017
  842
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инчу-чуна
  Отговор
  1 21:02  30.11.17
  Вие се наричате християни и постоянно приказвате за любов между хората. Но същевременно искате да ни оберете и ограбите. А ние трябвало да останем честни спрямо вас. Това ли е любов?
 • Инчу-чуна
  Отговор
  2 21:04  30.11.17
  Не принадлежеше ли преди години цялата тази земя на червените мъже Отнеха ни я. Какво получихме в замяна? Мизерия, мизерия и пак мизерия! Прогонвате ни все по-надалеч и ни притискате от всички страни, така че не след дълго време ще бъдем задушени.
 • Инчу-чуна
  Отговор
  3 21:07  30.11.17
  Защо постъпвате така? Да не би да е от необходимост, защото нямате вече пространство? Не, а само от алчност, тъй като във вашите земи има място още за милиони хора. Но всеки от вас би желал да притежава цяла държава, цяла страна. А индианецът, истинският собственик, няма право да притежава нищо, където да се подслони.
 • Руски тролак
  Отговор
  4 21:43  30.11.17
  Комунисти и наука !!!...все едно лай..о и витамини.

  Коментиран от #5


 • Инчу-чуна
  Отговор
  5 21:50  30.11.17

  До коментар #4 от "Руски тролак":

  — Такова нещо можеш да кажеш само ти, защото си абсолютен грийнхорн.
 • Добри
  Отговор
  6 22:13  30.11.17
  БСП се чувстват като индианци, да си изберат тогава и индиански имена, например Нинова да стане Поразяващата уста.

  Коментиран от #7, #10

 • Инчу-чуна
  Отговор
  7 22:26  30.11.17

  До коментар #6 от "Добри":

  — Хау! — прозвучаха наоколо одобрителни възгласи.
 • Бум !
  Отговор
  8 23:06  30.11.17
  На Боко Тиквата, банкенското Винету безумното морето му е до колене ! От един прост мутрофон се овълчи и превърна в един ужасен крадец ! Няма ли кой бе !?
 • Реалист
  Отговор
  9 23:10  30.11.17
  Вият от глад комундетата. При Орешарски им беше малко и сега драпат за кокала. Ами Курнито да ви нахрани с откраднатото от приватизацията.
 • Мууууу хахахаха
  Отговор
  10 23:59  30.11.17

  До коментар #6 от "Добри":

  По точно смучештата гармящи змии уста
 • Фауст
  Отговор
  11 00:03  01.12.17
  Курнелке курнелке бегаи на около врасното там те чакат с нетарпение и натопорчени
 • Мангала
  Отговор
  12 03:02  01.12.17
  Бъдете проклети, долни , мръсни, алчни политици, разсипахте държавата с вашите глупости. за какъв строй се борите вие ,на нищо не прилича-- за Феодализъм , Едра буржуазия, Див капитализим ли се борите
 • Другар
  Отговор
  13 06:56  01.12.17
  Жельо Бойчев,първо да обясни за връзката между приватизацията,съпругата му и фирмата "Гимел"после да лае по брифингите за социалната политика!Или и той като кака Кури не си спомня от къде са взели парите за да приватизират?
 • Росен
  Отговор
  14 08:16  01.12.17
  Фауст, трябвало е да завършиш поне начално образование, защото в две изречения си допуснал 4-ри правописни грешки.
 • Радой Ралин
  Отговор
  15 08:37  01.12.17
  Сит търбух за наука глух. А се търди, че имаме трима шишковци. Как да стигне за професорите като трябват за чистачките на ВСС
 • бай село
  Отговор
  16 22:59  01.12.17
  Прочетох много внимателно всички коментари , и останах напълно разочарован! В нито един коментар, не е засегната реалността в ,която живеем. Всеки пише в свой интерес , завързват се разни спорове между коментиращи , и се измества истината и реалността ! Едни застават зад Герб други зад БСП ,и започват разни обиди помежду ,което е един голям плюс за политическия елит и управляващите! Те това търсят разединението, точно това е тяхната цел! Оплювайки се един друг ние не можем да стигнем до единство , което е най нужно, и важно, а напротив сплотяваме нашите палачи,и сами си стягаме примката. Направете една равносметка от миналите 30 г , колко обещания , бяха дадени , колко партии ,и сдружения се превъртяха , и продължават да се явяват в качеството си на по добри и знаещи , и грижещи се за нас ,,народа,, под други имена , но със същите хора , и същите интереси , която единствена цел е лично облагоденствие и ограбване , на Българския гражданин! Нима има още наивници , които си мислят , че идвайки Нинова на власт ще се повишат пенсии , заплати , или ще паднат цените на , ток ,парно , горива , образование , здравеопазване , или стоки от първа необходимост? Не , това е пълен абсурд , независимо , кои са на власт , ние народа сме жертвите. Всички ,ново излюпени партии и сдружения , са фракции на бившата БКП , и техните интереси и цели са едни и същи! Всичко друго е лъжа и демагогия. Дайте вместо да се оплюваме едни други , да се мобилизираме ,и ликвидираме тая ш

Напиши коментар:


Публикувай