1 335 9

Валери Симеонов скочи на прокуратурата

Мартин Христов

Софийска апелативна прокуратура потвърждава моите доводи за образуване на разследване по казуса „Йончева“, но и тя отказва да направи това. Според апелативните прокурори. Това обяви на страницата си във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов по повод жалбата му срещу журналистката-депутатка.

Ето какво написа още той:

1. Йончева наистина не е научила номерата на конкретните пирамиди от изказване на служебния министър Пламен Узунов или от сайта на Народното събрание. И самите апелативни прокурори изглежда не знаят откъде тя се е сдобила с тази информация.

2. Апелативните прокурори продължават да доказват, че изнесената информация не е държавна тайна (което е вярно, пропуск, поправен вече от правителството), но в моя сигнал аз твърдя, че тази информация заплашва националната сигурност. Все още няма ясно изследване на фактите дали информацията наистина създава такава заплаха или не – само и единствено сухарски интерпретации по ЗЗКИ.

3. Изобщо не изследват фактите по моето твърдение, че документите за оградата са размножавани безконтролно и безотговорно и разпространявани по начин, който накърнява националната сигурност.

Софийска апелативна прокуратура не е направила нищо да провери горните твърдения, нещо повече потвърждава факта, че Елена Йончева назовава конкретните номера на граничните пирамиди, които липсват в изложението на Пламен Узунов – служебен министър на вътрешните работи пред 44 НС на 03.05.2017 г. С други думи Йончева лъже, а прокуратурата приема това за нормално.

Нито дума за разнасяната между областните управи и президентството работна документация и въпреки това прокуратурата постановява, че жалбата е неоснователна. Грозно, жалко и унизително. Класически пример на „претупана“ и „отсвирена“ преписка. Корупция, политически слугинаж или обективност? Преценете сами.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гларус
  Отговор
  1 11:51  01.12.17
  Тоя с мазната си усмивка до кога ще е на свобода.Разчиства си терена на морето пълни си хотела на границата ,а прокуратурата мълчи
 • Будалата
  Отговор
  2 12:01  01.12.17
  Взе парите за калпавата ограда, хотелчето на далавера и голям патриот се извъди. Сега Прокуратурата му крива.
 • Темиме дарий
  Отговор
  3 12:55  01.12.17
  Нема ли мутра да плати 1-2 млн евро и некои да застреля тоя и тиквата?

  Коментиран от #5

 • Реалист
  Отговор
  4 13:53  01.12.17
  Браво Валери! Ставаш симпатичен. На оная със змийския поглед все някой трябва да и обясни че това не е "...на СерГей държавата". България е за българите а не за кгб марионетки. Двете с Курнелия се надпреварват коя ще лъже по-вече...

 • Реалист
  Отговор
  5 13:58  01.12.17

  До коментар #3 от "Темиме дарий":

  Бе ти като си такъв интернет юнак що не се подпишеш под "героичните" си изказвания? Шматка, като си такъв "партизанин" трябва да те вкарат в затвора (защото подстрекаваш към насилие) и там "...ще попаднеш на хора и ще станеш човек". Андрешко...
 • xogdlydlyxlyxlyxlgxlgxlx
  Отговор
  6 14:42  01.12.17
  КАБЕЛ В КЛОЗЕТ
 • реалист
  Отговор
  7 18:22  01.12.17
  Още един път Валерката е прав и никой не може да го оспори . Тоя наистина ако се е разровил в на Йончева лъжите.
 • Истината
  Отговор
  8 09:09  02.12.17
  Браво на Балери!!! Има нужда повече хора като него.Вярвам че ще навре онази смотана драскачка Йончева в миша дупка. А на завистниците - ако искат да бъдат уважени с повече внимание да се разходят до най близката Ромска махала.
 • Отговор
  9 15:19  02.12.17
  Този Симеонов освен да затваря дискотеки и да открива тоалетни друго не става от него.

Напиши коментар:


Публикувай