1 548 6

12-годишна се нагълта с лекарства, искали да я продадат

Момичето имало потенциал да учи

Светослава Ингилизова

12-годишно момиче от монтанския квартал “Кошарник” опитало да се самоубие, като се натровило с лекарства, съобщи "Булнюз".

Петокласничката Клара години наред живее без родителски контрол. Бащата е неизвестен, а майката е на гурбет в Италия и никога не се е връщала да си види децата. Според съседите сутеньорите не я пускали. Братът на Клара е в затвора за кражби. Бабата починала и сега я отглежда дядото.

Временно момичето било настанено в дом за деца от семеен тип, но ѝ било мъчно и два пъти бягала вкъщи. Сега обаче иска да напусне махалата и да заживее с другите деца, защото там се чувства защитена. Социалните умуват над казуса. По-рано решили, че най-добре за детето е да бъде при близък човек, и на дядото отпускат 600 лв. месечно помощи за нея и братчето.

Според педагози Клара има потенциал да учи, ако попадне в по-добра среда. Те са свидетели, че детето е в стрес и изпитва страх. Сама споделяла с класната, че води сексуален живот, по-възрастни мъже се опитвали да се гаврят с нея.

Учителите ѝ уверяват, че момичето е добро и работливо. Полага усилия в усвояването на знания. При посещение в махалата я заварили да чисти, освен това готвела и поддържала домакинството. Дори помага и на братовчедите си, които живеят в съседна къща и които нарича братя. Мечтае да има мобилен телефон като съучениците си. Дядо ѝ обаче искал да я продаде на 26-годишен ром от село Медковец, за да има кой да се грижи за нея.

Мнението на учителите на Клара е, че тя трябва да бъде настанена в приемно семейство, готови са да търсят съдействие от правозащитни организации за детето.

Монтана / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • другаря с ладата
  Отговор
  1 09:57  01.12.17
  айде пак цигански драми...ама забележете - дават на дъртия "ром" 600 лева, за да отглежда една циганка и накрая той я продава...а българите които бачкат за 500 лева не дават детски, щото заплатите им били големи. Тия малоумни държавни служители са за трепане, безполезни хрантутници които хранят други безполезни търтеи.
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  2 10:00  01.12.17
  Публикувано във факти.бг: "Социалните умуват над казуса. По-рано решили, че най-добре за детето е да бъде при близък човек, и на дядото отпускат 600 лв. месечно помощи за нея и братчето." Напълно безхаберни хора са социалните! Паразитна структура! Как може да оставиш момичето без да си проучил средата?!! Било по-добре при близък! Тия големи психолози се извъдиха, няма що!
 • гост
  Отговор
  3 10:07  01.12.17
  За пореден път се уверявам че това са ПРИМАТИ а не хора.
 • Хасан от СТОЛЮПИНОВО
  Отговор
  4 10:15  01.12.17
  Хасане тука коментирай не ми коментирай Ердоган .
 • гробар
  Отговор
  5 11:17  01.12.17
  Ето къде ви отиват парите за здравеопазване,пенсии,по-високи заплати,изтребители,кораби и каквото се сетиш.Ние ли ще променим България или те???
 • Именно
  Отговор
  6 16:17  03.12.17
  За тоя дядо ... вярно смъртното наказание е отменено отдавна, но производството на сапун не е

Напиши коментар:


Публикувай