1 204 8

ГЕРБ зачеркна милиона за Зографския манастир и "Ал. Невски"

Горанов обаче дава дума инвестицията в тези обекти да бъде реализирана

Мартин Христов

След извънредно заседание на председателски съвет, ГЕРБ успя да зачеркне отпуснатите снощи 1.1 млн. лв. за ремонт на Зографския манастир в Атон и храм-паметника "Ал. Невски". При поисканото прегласуване текстът беше отхвърлен. Финансовият министър Владислав Горанов обаче взе думата и се ангажира инвестицията в тези обекти да бъде реализирана, пише "Сега".

Горанов дръпна реч на депутатите, че законът за бюджета не е като другите и отделните норми са обвързани по математически начин. Това предизвика гневни реплики в пленарната зала, че за да спази параметрите на МФ, парламентът нарушава правилника си и Конституцията. Опозицията се засегна, че правителството зачерква правомощията на депутатите, като не им позволява да правят промени в бюджета.

Парите бяха поискани от БСП снощи и изненадващо минаха в пленарна зала. От това последва скандал, че сумата е записана в разходите, но не и в приходите и няма откъде да дойде. Понеже опозицията прокара текста в бюджета на Министерския съвет, Менда Стоянова обяви, че това ще остави институцията без пари. БСП обаче заплаши, че ако текстът се подложи на трето гласуване, ще атакува бюджета в съда.

Малко преди 23 часа депутатите приключиха с гласуването и бюджет 2018 е окончателно приет след 18-часово пленарно заседание вчера и още 13 часа днес.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • edge
  Отговор
  1 23:41  02.12.17
  Обективност. Журналята моля Ви нищо не е зачеркнато парите ще се отпуснат.
 • герберизъм
  Отговор
  2 00:11  03.12.17
  Бойко нали все разправя, че бил приятел с "ШЕФА" и явно е решил, че може да мине тънко ?
 • 3 00:36  03.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • gnida
  Отговор
  4 01:15  03.12.17
  Баце го милват по главата папи , пука му за родните светини . ГРОБ-РЕЗИЛ !!!!!!!!

 • Хаджи Папурко
  Отговор
  5 08:03  03.12.17
  Той също ще ги зачеркне. Факти защо ни занимавате с герб. Управлението на тези примати е обидно за всеки нормален човек.
 • Батебате
  Отговор
  6 08:08  03.12.17
  Пълни глупости. Не може докато се гласува готов бюджетът на цялата държава Бесепето да се сети че има църкви. А да не споменавам какъв е опита на столетницата с църквата
 • onq s konq
  Отговор
  7 09:42  03.12.17
  От тва на пръвата снимка може да стане чуден МОЛ.Ако бех на влас вече да е проработил!
 • Другар
  Отговор
  8 07:10  04.12.17
  Ама точно БСП ли ще говори за религия и църква?Спомням си как се криехме едно време за да отидем в църквата на Велик ден!Безродници и неверници са от Позитано.

Напиши коментар:


Публикувай