567 2

Готвим откриване на посолство в ОАЕ

Абу Даби със засилен интерес към Балканите

Венцислав Михайлов

Откриването на българско посолство в Абу Даби и на предстоящо откриване на посолство на ОАЕ в София. Това бяха част от основните теми на посещението на заместник-министъра на външните работи на ОАЕ Султан ал Шамеси в София. В момента България има генерално консулство в Абу Даби, а посолството на ОАЕ в Букурещ отговаря за България.

Той разговаря със заместник-министър Юрий Щерк.

Двете страни споделиха задоволството си от възходящото развитие на двустранните отношения. Акцент в разговора бе сътрудничеството по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Бяха обсъдени перспективите за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения, провеждане на политически консултации между МВнР, разширяване на договорно-правната база, развитие на икономическия обмен.

Заместник-министърът на външните работи на ОАЕ Султан ал Шамеси беше придружаван и от делегация за „ЕХРО 2020”- Дубай.

Посочено бе значението на откриването на българско посолство в Абу Даби и на предстоящо откриване на посолство на ОАЕ в София. Гостите предоставиха допълнителна информация относно начина на организиране на „ЕХРО 2020”, предмет на техни разговори по време на посещението им у нас и в Министерството на икономиката, Министерството на туризма, БТПП и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пол
  Отговор
  1 14:25  01.12.17
  Гугъл Сърч-''За българите в ОАЕ:Откриват посолство в Абу Даби"05.11.2015г. "България открива посолство в Абу Даби"12.10.2016г. ''Откриваме посолство в ОАЕ"30.11.2017г.
 • жвйгймгймгймгймгймгйгчй
  Отговор
  2 14:41  01.12.17
  ТАМ СИ КРИЕ ПАРИТЕ .....ТИКВАТА ...И НОВИТЕ ..СУДЖУЦИ. ...ТАМ НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВА ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ. ....А СЪЩО ТАКА ТАМ СЕ КУПУВАТ СКЪПИ АПАРТАМЕНТИ / ДУБАЙ / ОТ 3 ПРАСЕНЦА ....

Напиши коментар:


Публикувай