1 339 0

15 години Консултантска къща „Велинов и партньори“

Антония Стефанова

С бляскаво тържество една от водещите консултантски къщи в страната „Велинов и партньори“ отбеляза своя петнадесетгодишен юбилей в Националната художествена галерия сред приятели и лоялни клиенти. Вечерта, на 30 ноември, Асен Велинов и Светослав Герджиков посрещаха своите гости в балната зала на бившия дворец. За професионализма и постигнатото лидерство в правните среди всеки от екипа заслужено получи благодарностите на своите дългогодишни клиенти в специално изготвено видео. Интересно и много атрактивно беше краткото филмче, в което всеки член от екипа сподели с няколко думи кои са били най-запомнящите се в годините моменти, както и защо „Велинов и партньори“ е правилният избор за тяхната реализация като юристи.

„В началото започнахме двамата със Светльо – започна своето поздравително слово адв. Асен Велинов. - Спомням си момента, когато мислихме как да се казва нашата кантора: и след дълги разсъждения в различни посоки - познавате ни, казусът следва да е разгледан от всички страни - решихме кантората да носи името на по-известния от нас (смее се). И така - имахме име, но не и нещо, с което да се различаваме от всички останали кантори. В този момент влезе клиент, на когото предоставихме освен поредната юридическа консултация и много съвети, свързани с бизнеса му. Тогава и двамата почти едновременно решихме, че всъщност ние сме консултанти на клиентите си, а не само техни адвокати. И така се роди Консултантска къщa „Велинов и партньори“.

Важна част от събитието беше благотворителната кампания за събиране на средства и подпомагане на сдружение „Autism TODAY - Аутизъм ДНЕС“. В началото на вечерта всеки от гостите получи възможност да дари средства за кампанията, а след преброяването на сумата събитието на „Велинов и партньори“ успя да подпомогне сдружението със сумата от 5710 лв. Своята благодарност изрази Владислава Цолова – председател на Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение „Аутизъм днес“ - създадени от родители и приятели на деца с аутизъм, специалисти и публични личности.

Мисията на сдружението е информираност на обществото, законодателни промени и създаване на професионално общество в България за висококвалифицирана работa с деца от аутистичния спектър. Каузата на сдружението е кауза, която Консултантска къщa „Велинов и партньори“ подкрепя от много време.

„Сега искам тук пред вас специално да благодаря на целия ни екип, защото това, което сме постигнали през годините се дължи на усилията на всеки един юрист или адвокат, който работи заедно с нас“ – обърна се Светослав Герджиков към членовете на Консултантска къщa Велинов и партньори.

Компанията е сред образците за силен и мотивиран екип, а в кантората цари атмосфера на странно съчетание на приятелство и респект. Вратите са отворени за нови, знаещи и мотивирани хора. Основното, което партньорите търсят у кандидатите, е да мислят, да оглеждат казусите от всички посоки, да се поставят на мястото на насрещната страна и да предвиждат ходовете ѝ. Важно качество, което е задължително да притежават членовете на екипа, е отговорност към поставените задачи и амбиция за развитие както в професионален, така и в личен план.

Тържествената вечер завърши с участието на Еделина Кънева - солистка на Музикалния театър в София, която изпя Happy Birthday, прекосявайки залата и аплодирайки екипа. Всеки гост получи подарък бутилка вино на Georgievi Bros и специално създаден за празника вестник, съдържащ интересни факти за екипа на консултантската къщa.

Консултантска къщa „Велинов и партньори“ фокусира стратегическата си работa с клиенти - юридически лице, и тяхното текущо консултиране. Това е много по-изгодно за клиента и по-практично. Работейки в предварително начертани линии, юристите предотвратяват проблемите, които могат да се появят в хода на дейността на компанията клиент. Затова и сред основните послания на кантората е, че най-важната функция на консултанта юрист е да подготви договора така, че в най-пълна степен да описва идеята на страните, но в същото време, ако се стигне до неизпълнение и съдебни производства, интересите на клиента да са защитени в максимална степен.

България


Напиши коментар:


Публикувай