403 0

В "Пирогов" стабилизираха трима от пострадалите край Микре

Пациентите са изведени от реанимация и са контактни

Константин Карагьозов

Стабилизирано е състоянието на две жени и един мъж, които пострадаха при инцидента край с. Микре на 17 ноември т.г. Те са настанени в травматологията на "Пирогов" с политравматични увреждания, съобщиха от спешния институт.

И тримата пациенти имат тежки тазови фрактури и фрактури на крайниците. След продължителни операции, извършени от проф. Диян Енчев, пострадалите бяха настанени в централна реанимация. В момента и тримата са изведени от реанимация и са в пироговската травматология. Пациентите са контактни.

Междувременно двама от пострадалите - мъж и жена, които първоначално бяха настанени в болница "Лозенец", бяха преведени в УМБАЛСМ "Пирогов" с много тежки политравматични увреди. Така в момента в болницата лекуват трима от пострадалите при тежката катастрофа.

Свирепата катастрофа между пътнически автобус и товарен автомобил взе 9 живота край село Микре на 17 ноември. 17 души пострадаха, някои от тях тежко. Ужасяващият сблъсък стана на главния път София – Варна в района на ловешкото село Микре.

Общо 28 души бяха участниците в тежката катастрофа - 26 от тях са пътували в пътническия автобус, включително шофьора. 9 души загинаха. 6 от тях - намясто, трима по-късно в болницата.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай