2 Декември, 2017 20:29 15 667 79

Защо КАТ свали номерата на журналиста Васил Иванов

  • васил иванов-
  • номера-
  • регистрационни табели

На 26 октомври журналистът Васил Иванов се прибира от работа с личния си автомобил. Спрян е за проверка от полицейски патрул, въпреки че не е извършил никакво нарушение. При проверка на документите се оказва, че шофьорската му книжка е изтекла.

Полицаите от специализираните полицейски сили казват, че това е нарушение, което може да доведе до свалянето на регистрационните номера на автомобила на Васил Иванов.

”Факт е, че останах без номера на колата си и понеже живея на място, където ми трябва кола 4х4, имам проблеми с придвижването до вкъщи .

Спряха ме на лампи и сирени след мен в Бояна. Не съм извършил никакво нарушение, карам съвсем спокойно към 1 часа през нощта. Прибирах се от монтажното студио, където монтирах един от филмите си.

Спират ме и ги питам: Преследвате ли ме?. Те казаха ”не”, проверка на документите. Аз бях с качулка и шапка, защото беше студено. Казаха ми, че книжката ми е изтекла, погледнах наистина беше изтекла. Казаха ми ”Сега ще викнем КАТ, ще ти напишем акт и ще ти свалим номерата”. Аз ги попитах как така ще ми свалят номерата за изтекла книжка, обясниха ми, че когато ми е изтекла книжката, означава, че нямам книжка, все едно, че никога не съм имал книжка, все едно, че съм без право на управление. С пълен брой точки съм, без нарушения. Оказа се, че не са ме спрели КАТ, а патрул на СДВР – работата им е да патрулират за бандити. Знаех, че ще свалят номера на хора без книжки, бях доволен и го приветствах, казах си най-накрая някакви адекватни мерки срещу тези, които нямат книжки, защото нямат 8 клас, карат като идиоти, като ги спрат не могат да им вземат книжките, нищо не могат да направят с тях и това според мен беше единственият ефикасен начин тия хора да бъдат спрени и когато разбрах, че ще ми вземат на мен номерата на колата, все едно никога не съм имал книжка”, разказа журналистът в предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”Най-смешното беше, че този младеж, който очевидно не ме позна и започна: ”Помисли да викаме ли КАТ, да не викаме ли КАТ, защото ще ти свалят за 6 месеца номерата”. Аз му отговорих, че няма какво да мисля и да си вършат работа по закон. Мразя корупцията и няма да си позволя да давам пари и не съм давал на полицаи, катаджии и каквито и да е било хора. Когато им отказах се обадиха и КАТ дойде. Аз пък се обадих на 112 и заявих, че полицаи са ме питали дали аз желая да се вика КАТ и да си помисля дали да ги викат. Защо трябва да мисля? Ако това е процедурата да си я вършат.”, разкри още Васил Иванов.

Причината номерата му да бъдат свалени се крие в чл. 171 т.2а, където е посочено, че табелите на колите се свалят, а регистрацията се прекратява на собственици на автомобили, които са употребили наркотици, алкохол, както и ако шофьорът е без книжка. В тази графа попадат и водачите, които никога не са имали свидетелство за правоуправление и тези, чиито книжки са изтекли.

Наказанието е драстично, автомобилът остава без регистрация минимум 6 месеца. ”Дойде КАТ и ми издадоха една заповед, че ми свалят номерата и един акт, 100 лева глоба и 6 месеца без номера. Оказах се в категорията на каращите пили, на хората без 8 клас, разни от малцинствата, които никога не са имали книжки. Аз съм шофьор от 27 години. Не съм лишаван никога от правоуправление, всичко ми е изрядно, но затова, че ми е изтекла книжката с няколко месеца, просто не съм видял, книжките са с 10 годишен срок на валидност. Така се оказах 6 месеца без номера, както всички тези, които никога не са имали книжки или които са карали пили, което значи, че аз съм виновен както тях. Така излиза, защото това е някаква административна грешка. Сигурен съм, че ако отидем и попитаме в парламента всички депутати, повече от половината ще знаят кога им изтичат книжките”, гневи се Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    89 11 Отговор
    Ако бяхме наполовина такива…
    Щяхме да имаме държава
  • 2 Кавал Бареков

    60 141 Отговор
    Не видял че книжката му е изтекла преди няколко месеца,.ах ти и смешника

    Коментиран от #20, #23

  • 3 Ялала

    111 51 Отговор
    Г-н Иванов, и вие както всички журналисти много лумтите за беззаконието в тази държава и за липсата на всякакви норми, ала когато бяхте хванати поради собствената ви небрежност, започна да изглежда не дотам примамливо да има ред в тая държава. Всеки човек си отговаря за валидността на своите документи.
    "Не знаех", "забравих" и "ама те сега са го променили" не работят в правовите държави.

    Заповядайте в Дания, Белгия, Швейцария или Германия и елате да покарате малко с изтекла книжка. Обещавам ви, че глабата не е 50 евро и никой полицай няма да направи компромис с Вас ( аз ни най-малко не подкрепям корупцията, ала ако бяхте от описаните роми без книжки, пияници и тн. възможността да не викате КАТ нямаше да съществува). И корупцията си има граница.

    Много двоен стандарт го раздавате, Иванов!

    Коментиран от #24, #60

  • 4 РАМБО

    87 15 Отговор
    Василе
    Законът за движение по пътищата или е писан от олигофрен или е писан с единствената цел как правилно да се скубят шофьорите !!!
    На мен ми праснаха 42 лв. глоба , три месеца пътувах до областния КАТ да ми презаверяват акта , 10 контролни точки минус и 7 лв. банков превод за " изключително тежкото " нарушение - каране на 49 куб. скутер без каска . Законът не прави разлика между дребния покетбайк вдигащ 10 км. ч. и 1500 куб. Кавазаки !!!
    По това време същите тези малцинствени групи нощем крадяха железа , в тъмното на международен път се движеха натоварени неосветени каруци със стърчащи от тях винкели !!!
    Тях не ги закачаха - имаше спусната отгоре устна заповед - " Да не се нарушава социалния мир " !!!!
    Като колега патил шофьор те съжалявам дано се оправиш по - лесно и събери някой лев , вземете малко блажна боя и надписа на патрулките го модифицирайте малко - на " КАсичка " !

    Коментиран от #26, #45

  • 5 Зъл

    50 65 Отговор
    Супер Васко, много се радвам за теб. Дано цял живот книжка да не видиш. Спряха ме вика без да съм извършил нарушение, пък нашия кара с изтекла книжка. Наскоро даваха и един дето ревеше като теб, че му съставили акт за гражданска, а тя му била изтекла само преди петнадесет дни. Сега Васе, грабвай колелото и си "А някой кара колело........".

    Коментиран от #25

  • 6 azсам

    71 17 Отговор
    Съдиш КАТ и ти връщат всичко колкото и да не ви се вярва ,че е възможно нещата се случват от личен опит знам . Да вярно е ,че минават два-три месеца но е факт ,че съда отменя всичко .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тъпанар

    36 44 Отговор
    имай поне малко доблест, признай си, че си сгрешил! никой не ти е виновен! вината си е твоя! проблемите са си твои заради твоята си глупост, невнимание,разсеяност и т.н.
    сега си плащай глобата и стой без кола, за да ти дойде ума! но няма да ти дойде!
    понеже все другите са ти виновни и 'щото нямало закони в тая държава и не се спазвали хахаха глупак
  • 9 Zoro

    52 36 Отговор
    Кой си ти ,че да те познават бе,льольо?
  • 10 Стойне

    44 27 Отговор
    Браво!Много е лесно да пишеш за другите.Полицаите да те съдят,че лъжеш за подкупа който уж са ти искали.
  • 11 Дел

    42 25 Отговор
    За подновяване на шофьорска книжка е необходимо медицинско свидетелство доказващо годността да шофираш. Това, че някога си имал книжка и перфектно зрение не означава,че в момента не си напълно незрящ или невменяем способен поради новите обстоятелства да застраши живота на хора. Именно за това шофьорската книжка и разрешителните за оръжия са с определен срок, след който отново трябва да докажеш годността си да ги притежаваш. Преди да си го доказал си неправоспособен. Нека да не плюем закона точно в този случай, само защото не сме го спазили.

    Коментиран от #17, #51

  • 12 Каварненци -мартин башев .цонко.филъо ц

    6 6 Отговор
    Така е батко .пиши за балчик и ксварна

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 13 За Вас закона не важи ли???

    44 12 Отговор
    Сега пак полицаите са виновни,защото е журналист и си мисли че за него не важат правилата...........

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Филъо

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Каварненци -мартин башев .цонко.филъо ц":

    Като писа за любимиа кмет кака нина ставрева.сега се чудиш.и ти си човек като нас
  • 17 Гост

    51 8 Отговор

    До коментар #11 от "Дел":

    Нищо което си написал не е така . Трябва задължително да се прегледаш и да се лекуваш . Както ти така и повечето злобни де-или които са дали мнения тук . Закона наистина е писан от чисти кретени , като приравняват тези без книжка с тези с изтекла такава . При изтекла книжка , ако те спрат те глобяват солено и ти снемат номерата за 6 месеца . 6 месеца тази кола е аут ,като до момента и през тези 6 месеца се плаща данък за нея и всичко останало . Този закон е писан от пълни идиоти , като за жалост цялата държава се управлява от такива .
  • 18 Гост

    57 10 Отговор
    И да добавя , след това КАТ ти издава нова книжка за няколко дена , само трябва да си платиш акта и новата книжка . И като по чудо и по магия след 2-3 дена всичко е наред имаш си книжка и можеш да си шофираш ,но какво ? Трябва да си купиш нова кола , защото старата е спряна за 6 месеца . После пак пари да си пуснеш спряната кола .
    Така ги третират българите в българия - като дебили , а може би защо като .
    Журналиста е напълно прав , тъй като тези документи са с много дълъг срок на валидност , много хора не обръщат внимание когато им изтичат шофьорските книжки и при проверка ада започва . Като само трябва да им се наложи глоба , но някой идиот от горе е решил че трябва и да им се спре автомобила от движение .
    Да добавя само и че много полицаи са минали по тоя път като журналиста . много хора залисани от грижите и ежедневието не обръщат внимание на документа .
    И пак повтарям тези които са направили този закон са идиоти и престъпници .
  • 19 Насо

    21 3 Отговор
    Аз споделих преди няколко дни за случая , че заведох щети по Каско в Армеец и човека от Армеец ми каза ,че имат пълното право да ми откажат плащане, защото съм с изтекла книжка ,за което съм виновен само аз ,затова тя бе подадена на другия ден и след 8 дни ще си я получа заедно със златния талон. И сега чакам какво ще решат дали да ми платят или не. Като гледам как се пише почти всеки ден за подобен случай ако ми откажат плащане ще търся помощ от съда и медии.

    Коментиран от #50

  • 20 MOB

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кавал Бареков":

    Уважаемият г-н.Иванов да се разрови за една наредба от ЗДВП,(има 19 в номера ,но не се сещам точно),в която пише,че изтичането на срока на валидност на свидетелството за правоуправление,не прави водача неправоспособен!В ЗДВП чл.172 т.2а пише:неправоспособен!!!Помослете какви НЕКАДЪРНИЦИ както се казва КОВАТ ЗАКОНИТЕ!!!
  • 21 Антонн

    22 9 Отговор
    На 26 октомври,защо чак сега се публикува новината.
    Най-смешното беше, че този младеж, който очевидно не ме позна.
    Тоест сте известен и цяла България,трябва задължително да ви познава.
    Помисли да викаме ли КАТ, да не викаме ли КАТ и сте звъннали на 112 да се оплачете от зададения въпрос чак като са дошли от КАТ.
    Дали полицаят или вие сте питали?
    Преди дни Каролев същото нещо,ама нали сте известни за какво са ви валидни документи.
    Това се е случило вероятно и с Генчо от Куртово Конаре,ама не е звезда и го няма по новините.
  • 22 МОВ

    24 2 Отговор

    До коментар #13 от "За Вас закона не важи ли???":

    Закона не е доизмислен!!!
  • 23 МОВ

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кавал Бареков":

    Името ти подсказва що за същество си!!!
  • 24 МОВ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ялала":

    Брей,че отговорен!!!Пфу!!!
  • 25 МОВ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зъл":

    Който кълне нал изнаеш какво му се случва...Като ти гледам псевдоомчето обаще,май не знаеш!

    Коментиран от #34

  • 26 МОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "РАМБО":

    Споделям мнението ти!
  • 27 Николай

    13 6 Отговор
    Трябва не да се оплакваш,а да се благодариш,че са ти направили този акт и си разбрал по този начин за изтеклата ти книжка.Помисли си ако пътуваш в Бояна и направиш катастрофа и убиеш някого с тази изтекла книжка какво се случва и кой застраховател ще се съгласи да плаща(НИКОЙ).Така,че се радвай за начина по който си разбрал.Нещата,за да се оплавят трябва да почнат да се случват от някъде.
    P.S.Не те сравняват с тея дето въобще нямат,така че стига ревал.Тея който нямат книжка им пишат акта по съкия член без(а )буквата,провери и тогава се оплаквай.
  • 28 Дба башибузука

    18 8 Отговор
    Ей тоя башибозук бе!Личи си кръвната връзка с колячите.
    .аси и канибалите,ще изядете човека,че всеки ден не си
    проверява документите.И как така ще приравнявате човек
    с 27 год стаж зад волана с такъв,който няма книжка.
    Колкото и да е кьорав и глух с изтекъл срок на книжката
    пак не е толкова опасен,колкото тия без книжка.А това,че
    не е кьорав следва от факта,че се движи сам в 1 ч.сколата
    и в случая това е формалност.От това робуване на формал-
    ности та сме най бедната страна в ЕС.И всичките знаещи
    канибали вземете та се гръмнете белким се оправи тая
    държава.

    Коментиран от #30

  • 29 Лупи

    27 5 Отговор
    Като чеда дебилните коментари на мат'риала и нацъканите плюсчета на злобните безмислени коментарчета от типа кой си тибе, алоу да не си си видял книжката ми става ясно защо сме на това дередже и никога няма да се оправим. Русенски съд потвърди, че има грешка в тълкуванието на закона от КАТ ама не ганя реве, че полицайчетата с 8-ми клас били прави и тълкували добре закона... ужас. Не не са прави! В нормалне съд това взимане на номера ще падне ама защо трябва да се стига до там... дебилен народ дебилен и то доста повече от 80%.
  • 30 едге

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дба башибузука":

    Мога да ти отговоря с една дума и тя е превенция. Израза "ама той беше много добър човек и не сме очаквали ...." предполагам ти е познат.
  • 31 gnida

    13 8 Отговор
    Мазен подлизурко , това , че документът е с изтекъл срок , не значи че не е валиден респекртивно несъществуващ !!!!!! Що не идеш на нови курсове , на нов изпит , на нов курс по първа помощ ? Що отново не учиш листовки ?????????? НАЛИ МРАЗИШ КОРУПЦИЯТА И СИ БЕЗ КНИЖКА , НЕСЪЩЕСВУВАЩА Я НАРЕЧЕ !!!! Мазните м...ли дето не могат да четат имат книжки и за жалост ще си ги подновяват редовно за разлика от тебе !
  • 32 Къртев

    17 1 Отговор
    Според мен, това е не правилно. Да за глоба и изземване на свидетелството ОК, но да ти свалят номерата. А да не забележиш, че ти е изтекла "книжката" според мен би се случило на голям процент от хората. За това би било правилно да променят закона.
  • 33 Колю

    16 1 Отговор
    Подкрепям изцяло №17. Закона отново е измислен само за пари. Ако някой въобще си направи труда да даде истинска справка колко са свалените номера на просрочилите срока на книжката и тези на хора въобще без книжка ,ще лъсне истината. Тези които карат изобщо без книжка в повечето случаи са с от 200 до 500 лв в джоба зад волана. Като ги питат нощните патрулки веднага ще ти отговорят дали да викаш КАТ. Особено тъмнозелените . Ако няма, ще го придружат до вкъщи да вземе от махалата. Въобще как са приравнили тези които въобще нямат и карат, с тези които имат от 30 години ,нямат нарушения от 20 год. и са пропуснали датата за смяна. Ако не си смениш личната карта в срок в затвора ли трябва да те вкарват. Там нали си е само някаква глоба. При такава ситуация наказват цели семейства .Тези които автомобила е един и караш детето си в дъжд и пек до детска градина и отиваш на работа. За да не е в мръсни автобуси с кашлящи хора и джебчии . Да не е в локви и кал по пътя от запушените с мръсотия канавки щото няма кой да измие с години. Всичката им работа в парламента е такава. Като с "избора на доставчик на ток" . Кво стана -де е алтернативата на тези крадци от трите монополни дружества. Горкият ни Омбудсман . Какво ли е да си вътре в нещата,да виждаш всичката гадост и неправди и да не сварваш физически да се намесиш при положение ,че имаш власт и екип по право. Или е въпрас на здрави нерви на което хората викат -темерутщина.
  • 34 Зъл

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "МОВ":

    Поздрави на домакините ти от мен!
  • 35 Шаран БГ

    12 4 Отговор
    Полицията не е виновна!! Тя изпълнява това, което е написано ! Некадърниците , които са скроили този закон, тази наредба, този правилник са по-вече от виновни, защото им се плаща да мислят, преди да уйдурдисат нещо изключително тъпо !!
    Така е - в нарушение е всеки с изтекъл срок на СУМС. И трябва да понесе своето наказание и да влезе "в крак" !! Естествено е, закона да го приравни към всеки един вид престъпници!
    Нека на такъв нарушител да му бъде съставен акт, да има наказателно постановление, да плати някаква "подсещата" глоба !! В срок от месец /примерно/ ако не си управи дУкиментите и бъде установено това от контролните органи - ами тогава, жална му майка! Нека има голяма глоба, ако реши законодателят и да ходи на съд с от ... до..., или труд за определен срок в полза на обществото !
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА ОТ КОЛАТА? Тя изправна ли е или не, и каква е нейната вина? Защо трябва 6 месеца да е"на трупчета ?
    Аз мога с колега или приятел шофьор, който да е на волана, да ходя на работа с тази кола или да си върша друга работа !
    ИМА НЕЩО ГНИЛО В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !!!

    Коментиран от #63

  • 36 Карлос чакала

    1 3 Отговор
    Абе в та а к.......а държава нема да се оправиме никога -то света върви към война и стават все по алчни и и по страхливи докато се възползват от страха на хората да прават пари и куките .Аз на един дребен в надежда му давах два пъти по 5 лева преди за без колан и третия път беше в люлин и ми вика са ше видиш кво ше стане а на мене ми стана смешно си викам кво ше стане и ме викна на патрулката и вика са ше видиш кво стане ипродалжава аз едвам се здържах от смех и му викам по едно време с 5те лева в джоба абе миналата седмица ти давах два пъти по 5 лева - не мели помниш и той се усмихна взе 5те лева и вика аре беги -беги. Аз умрях от смех после като ме пусна:)
  • 37 гощо

    7 3 Отговор
    Това е недоразумение,но полицайте са прости,по скоро злобни да ти навреди да те прецака?!?!? Всекив забързаното ежедневие може да пропусне кога му изтича книжката!!! Не трябва да се свалят номерата в такива случай!!!
  • 38 Дба башибузука

    7 2 Отговор
    Голям % от хората не могат да проумеят,че заради тези
    формалности сме фалшива страна в,която мафията си
    има държава..Аз лично знам далтонист,който от 23 год.
    има книжка.трябва всичко,което поражда корупция да
    отпадне.За,какво са тия медицински свидетелства и разни
    други простотии след,като са въпрос на пари.Това само
    губи времето и парите на изрядните.Годишно един рабо-
    тещ човек губи у нас поне 20 работни дни за излишни
    медицински,разрешителни и,какво,ли не.Ами умножете го
    по 1 милион работещи и ще разберете защо брутния ни
    национален продукт е най-нисък в ЕС.И на тия чиновници
    свързани с всичко това им плащаме ние.Достатъчно е да
    има работещ съд,който да наказва виновните.,вместо да
    се редим по безброй опашки и да хрантутим маса чиновн-
    ици.Примерно направиш беля заради неизправно МПС е
    по-добре да бъде наказан виновника,отколкото да катат
    хиляди да ходят на ежегоден тех.преглед,както е в САЩ
    и Канада.Там няма такова понятие ходи се на тех. преглед
    само при смяна на собственост и то без нотариус.А тука
    здраво губена на времето и после защо сме бедни -ами
    от комунизма в главите на хората от тази мания за контрол.
  • 39 санчо

    5 6 Отговор
    Няма не видял, не разбрал.
    И от къде на къде на един нарушител се дава медийно време да се прави на велик.
  • 40 Справедлив

    2 8 Отговор
    Кои на какво се радва ,него стига! Това е факта от злобата на хората било към Българина или пък към Човек от малцинството! Заради това този негативизъм и расизъм сме затънали .Я вижте Германия именно където Хитлер и бил на власт и са се преборили с расизма,но при нас това го няма .Зли хорица!

    Коментиран от #42

  • 41 Въпрос?

    11 0 Отговор
    КАТ колко регистрационни номера свалиха на каруците в София, заради изтекли или липса на книжки, граждански, винетки, данъци. и технически?
  • 42 НЕУСВЕДОМЕНО ЗАДРЪСТЕН

    7 3 Отговор

    До коментар #40 от "Справедлив":

    ИДИ В ГЕРМАНИЯ БАЧКАЙ ЕДНА И СЪЩА РАБОТА НАРАВНО С ШВАБАТА И ЩЕ ПОЛУЧИШ ТРИ ПЪТИ ПО МАЛКО ЗАПЛАТА. ЯВНО НЕ СИ МЪРДАЛ ОТ ДИВАНА НА БАБА СИ И НИЩО НЕ ЗНАЕШ ЗА СВЕТА.

    Коментиран от #47, #49

  • 43 Джони

    4 1 Отговор
    Момци , Предполагам (само) всички сте със ,,смартфони" настройте ги така , че да Ви предупреждават за подобни ,,събития" поне 20 дни преди да им дойде момента , нямам нищо лично спрямо въпросният журналист дори обратно , не става обаче да ревеш против всичко ненормално в държавата и да си от тези които го вършат ....
  • 44 Dragozow

    6 1 Отговор
    На мен ми изтичаше книжката миналата година и месец преди това подадох документи за нова. Така свалят номерата на сульо, пульо и Васил Иванов, само че Сульо и пульо не пишат статии.
  • 45 хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "РАМБО":

    каране без каска е равносилмо на каране без колан кво ревеш .искате да сте европеици ето европеици сме ще плащаме и за каране на колвло без каска
  • 46 Красо Зелето

    4 1 Отговор
    Когато няма закони, се 'плаче' ! А когато ги има се 'мрънка' !! Е иди разбери какво иска тоя народ.
    Г-н репортер, защо въобще го правите обществено достояние това?
    Вие взимате 6 цифрена заплата, тези пари за вас са една вечеря в Шератон.
    Или е поредната статия за отклоняване на вниманието на наивния народ?
    Определено Българина е един от най-лошите обитатели на планетата.
    Лицемерен, подмолен, и не на последно място крадлив мрънкач.
    Ето затова държавата ни никога няма да е добре, докато не изпука тая паплач и не я населят добри и отговорни хора.
    Преди да ме награбят троловете, ще кажа следното : - Спира ме полицейска кола, и то с право! Нямах нито светлини /през деня 12 на обяд/ не ги бях пуснал. Говорих по-телефона, и нямах колан.
    Полицая направи компромис /нито го познавам, нито пари съм му давал/ и не ми писа АКТ, защото сигурно нямаше да му стигне цял ден.
    Не мислете, че на тях им е лесно. Ние им вгорчаваме живота с нашите глупости.
    Никой не ни е виновен, разберете го!
    Ако Вие г-н журналист, не си свършите Вие работата на кого ще се сърдите? На шефа Ви, или на самия вас?
    Определено Българина винаги търси вината винаги в другия, а той самия е невинен!
    Със здраве, и пак ще се повторя, не е нужно да става обществено достояние такова нещо, смешно е!
  • 47 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "НЕУСВЕДОМЕНО ЗАДРЪСТЕН":

    Ами тогава стой в БГ и работи същата работа , да те видя колко ще вземеш ?
  • 48 Орнела мути

    7 2 Отговор
    Пълен абсурд !!!Как се движи автомобил без регистрация !!! Бонус за автоджамбазите !!!Така може да минете бонус на всички камери без да ви викат за нарушение !!!Може да спирате в платената зона безплатно !!! И за първи път чувам да се наказва превозното средство а не водача !!!Автомобила не е лична собственост !!!Защо на депутатите не им взимат служебните карти като не ходят в парламента !!! Защо тези който не са КАТ спират коли за РЕКЕТ !!!
  • 49 Джони

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "НЕУСВЕДОМЕНО ЗАДРЪСТЕН":

    Какво да ти кажа ,,колега" бил съм там, да беше преди десетина години ,,Мюнхен" за да съм точен , на специализация обаче , това което получавах като възнаграждение беше 1:1 с колегите от Германия а и от останалите държави , общо около 6 и 1/2 месеца ,
    всичко е и въпрос на това как си попаднал там и за какво , отделно нашите ,,събратя" са ни извадили такова ,,име" че е направо грозно ...
  • 50 хихих

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Насо":

    ходи се жалвай на арменския поп изткла ти е книжката нямаш право да караш дори и да не си виновен в птп пак ти си с акта просто си поглеждайте документите чат пат чакате някой да ви напомни ли що ли пълно с лумпени в тая държава и все друг ни е виновен
  • 51 хиххи

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дел":

    много си прав ама дали някой ще те разбере е друга работа
  • 52 Бай

    2 1 Отговор
    На Никол Станкулова няма да и свалят номерата все пак тати е някой си в кат !!! Всички който не работят в нова нямат връзки в кат или президентството с Деси или пък със уникалната Софянска с конкурс ги избират там !!!
  • 53 селянин от обеля

    6 1 Отговор
    Ае сега разбирачите да ми обЯснят ако ми е изтекла личната карта имам ли док. за самоличност или никога не съм имал, и да видим какво ще ми свалят

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 водач

    4 7 Отговор
    Стига хленчене!!!! Щом е такъв закона оставаш без номера и си понасяш наказанието.
  • 56 хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "селянин от обеля":

    ми не нямаш документ за самоличнос и няма да ти свалят нищо понеже е документ за самоличност а не сумпс просто неможеш да напуснеш държавата неможеж да подадеш каквито и да било документи да се регистрираш в хотели и т.н няма нужда да изброявам или има а и не е нужно да си разбирач а поне малко да познаваш елементарните закони
  • 57 Захо

    3 4 Отговор
    Има си закони, като са те хванали в нарушение си треш и си плащаш глобата, стига с тия гейски номера/всеки да ползва връзки,медии и кволи още не/. Няма смисъл да се маниполира чрез медиите щом искате да се оправим като държава.
  • 58 волен сидеров

    5 0 Отговор
    Като НЕ знаете как е на запад -не пишете глупости и да се правите на остроумни.
    на всеки може да се случи нещо подобно
    вие не искате вие да сте добре ,а се радвате че на някой им е зле
    браво българи,дано ни изгние корена ,че да се преродим чисти и святи...пфу
  • 59 гражданин

    8 1 Отговор
    до всички,които плюят журналиста Васил Иванов да поясня....човека заема гражданска позиция и това му е професията в краина сметка.Дай Боже повече такива журналисти за да научаваме за дебилните закони,които сътворяват управляващите от ГРОБ..........
  • 60 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ялала":

    В Германия няма как да се случи такова нещо- книжките са безсрочни.
  • 61 гсдхг

    9 0 Отговор
    Хората в забързаното си ежедневие, когато месеци и години летят буквално, е нормално да пропускат такива неща, като проверка кога ми изтича валидността на книжката! Не приемам да ги сравняват с тези без книжки, пияни или дрогирани! Когато се заприказва за това, в къщи взехме да си проверяваме сроковете, всички бяха с няколко месеца преди подмяна, а моята беше изтекла преди 3 години и 4 месеца.. а през живота ми, ме спираха кат само един път и то за да ме предупредят да пусна фаровете(когато не бяха задължителни), щото било сумрак вече а колата ми е сива.. това в града!
  • 62 сори майна

    13 1 Отговор
    Тази глупост със сроковете на книжката е пълна глупост! Колега французин, Жан-Марк, над 55 годишен, книжката му е първата която е издадена когато е бил на 19, и снимката му е същата, това е факт, защото съм го видял с очите си! Но тук трябва да храним бюрократи и чиновници Историята с номерата на колите беше същата! На юруш за 3 м3сеца да се сменят всички номера... на запад го правят кой когато му дойде време за преглед.. да не говорим, че в Гърция, Италия, Франция, Иапания си карат и със старите номера още, тези съм видял, сигурно има и други държави!
  • 63 Сом

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Шаран БГ":

    Апсолютно сте прав.Имам приятел,на когото му свалиха номерата на автомобила заради същото глупаво тълкуване на закона.След три дни моя приятел вече имаше нова книжка,като си плати в КАТ по скъпата тарифа.И накрая си взе друга кола , старата още си седи без номера.Тук въпроса е ако реши да я предаде за скраб дали трябва да ходи в КАТ след като е свалена регистрацията?
  • 64 КАДИРОВ

    2 4 Отговор
    БРЕЙ ЖУРНАЛИСТЧЕ КВО РЕВЕШ АААА СВАЛИ ЛИ ТИ НОМЕРАТА ДА ЕИ ААА МАЙ ГИ ОБВИНЯВАШ ЧЕ ТИ ИСКАЛИ ПАРИ СЕГА КАТО ТИ ЗАВЕДАТ ИСК ЗА КЛЕВЕТЕ ПАК ЩЕ РЕВЕШ НО В СЪДА ДА ЩЕ ТЕ СПИРАТ КЪВ СИ ТИ В КОЛАТА С КАЧУЛКА СТУДЕНО ТИ БИЛО АМА ДРУК ПЪТ СПРЯ ЛИ СА ТЕ И ПАК 'Е ТЕ СПИРАТ КЪВ СИ ТИ С БОНБОНИ ЛИ ДА ТЕ ЧЕРПЯТ АВЕ ОТВОРКО

    Коментиран от #70

  • 65 Ahnenerbe

    4 3 Отговор
    Как ще ми свалят номерата тия мърши,аз съм си ги платил, дане са ги дали безплатно.Като искат да ги свалят да връщат парите обратно.Не им искам нищото на тия.Сериозно се оглеждам за друго поданство,те направо си ни пъдят от тука с тия простотии всеки ден къде ги мислят...

    Коментиран от #66, #69, #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Анонимен

    0 1 Отговор
    Бил си доволен, а след като ти ги смъкнаха вече си задоволен.
  • 68 LEGIONARIVS

    2 2 Отговор
    стига си хленчил смешник! карал си джип с качулка на главата??? естествено че ще те спре патрул, и си си виновен стига хленчи,мрънка и се жалва по социалните мрежи
  • 69 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ahnenerbe":

    Точно така , тъпаците точно така направиха изнесоха се , а просто трябваше да се опълчат с кол в ръка .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 dynamo

    2 1 Отговор
    Много сложно! Два документа! Лична карта и свидетелство за правоуправление! Не са 25 различни дати. Две дати има за запомняне! Да е внимавал.
  • 72 хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ahnenerbe":

    и като се оглеждаш за друго поданство и го намериш какво там няма закони ли и там ще мрънкаш и там няма да ти харесат просто всички мрънкат и искат да им е угодно е няма кака да стане тук или другаде все е тая
  • 73 санчо

    2 2 Отговор
    Ех, г-н Иванов. Възхищавах Ви се, когато атакувахте Стоичков за ВИП светлините на колата му. Сега виждам, че сте същата жалка душица като него...
  • 74 ешение на съда

    2 1 Отговор
    Изтичането на срока за валидност на СУМПС по чл. 51 Закона за българските лични документи не води до загубата на правоспособност за управление на МПС, така както е прието с НП, доколкото подновяването валидността на документа не е обусловено от спазване на процедурата в закона за придобиване правоспособност за управление на МПС . В този смисъл е и р. № 281 от 22.06.2009 г. , н.д. . № 292/2009г., , ІІ - ро отд. ВКС. Използването на СУМПС след изтичане на срока за валидност , когато такова е установено, е основание за реализиране на отговорност за друго - по - тежко нарушение по чл. 81 ал.2 т.6 ЗБЛД - за използването на нередовен български личен документ.

    Коментиран от #76

  • 75 чичо

    2 0 Отговор
    Абсолютно незаконно е свалянето на номерата при изтекъл срок на валидност на РЕДОВНО издадено свидетелство за управление. Обжалвайте го и ще спечелите. Има и практика, има и тълкувателно решение. Неадекватно е прилагането на чл 171 , 2а. Да се научат най-сетне да четат в КАТ. И един съвет към "радващите" се коментатори - на всеки може да му се случи да не забележи, че му е изтекла книжката, освен ако от нямане на друга работа не си чете документите през ден!!!
  • 76 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "ешение на съда":

    Добре започна, но....Не е нередовен български личен документ шофьорската книжка уважаеми! Изтеклата шофьорска книжка ограничава единствено правото за управление на МПС и нищо друго. Наказва се с административен акт и.... Това е-една глобичка. Това другото са адвокатски прелюдии за увеличаване на хонорара!!!!!
  • 77 гост

    0 0 Отговор
    Трябва да се свалят, да, закона е добре, но КАТ не е, защото е напълно човешко да получиш предизвестие кога ти изтича, месец преди срока, за да имаш време за адекватна реакция и да не се стига до това. Същото е и за личните карти, паспортите. Толкова ли е трудно на един емейл клиент и една база данни с датите да се разпращат известия, ако не отговори човека, тогава писмо и КАТ е чист. Така реално е предразположен за съдебни изисквания и това е работа на министерството, а не да отминават подобни случки и да има още много пострадали по същия начин. Друг е въпросът опитът за корупция. Хора, винаги действайте законово, не давайте пари, така ще има промяна. Щом има кой да дава, има и кой да взима.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бойко

    1 0 Отговор
    Нека свалят номера, нека палят коли, колко по малко коли на пътя толкова по малко катастрофи ще има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове