396 2

Горанов хвали пред Борисов кредитния рейтинг

Светослава Ингилизова

Бойко Борисов свика извънредна среща в Миннистирски съвет с финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Валентин Радев и здравния министър Кирил Ананиев във връзка със злоупотреби в болниците.

Вътрешният министър съобщи, че МВР е подготвило подробности за съвместна операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура във връзка със злоупотреба с лекарствени средства.

"По инициатива на министър-председателя се проведе работно съвещание в Министерския съвет с участието на министъра на вътрешните работи, финансовия министър, министъра на здравеопазването и представители на силовите служби, в това число ДАНС.

Обсъдихме няколко въпроса, свързани с проблемите в здравеопазването, обстановката в страната в резултат на обилните валежи от последните 24 часа и използвах възможността да докладвам на министър- председателя добрите новини, които съобщиха рейтинговите агенции в петък късно вечерта, след затварянето на финансовите пазари", обясни Горанов.

Той коментира, че е информирал Борисов за повишения кредитен рейтинг на страната, което е предпоставка за инвестиции и световно признание.

С общите усилия на правителството и на резултатите, които българската икономика реализира от последните години, една от най-големите кредитни агенции - Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на страната и той вече е в инвестиционната скала, коментира финансовият министър.

За обикновения човек,това означава повишено доверие на международните инвеститори в страната, потенциал за поддържане на ниски лихвени равнища както за бизнеса, така и за домакинствата, а и като цяло атестация за процесите, които протичат в страната, обяви Горанов.

След агенция Standard & Poor's и Fitch Ratings е увеличила кредитния рейтинг на страната, което означава, че оценяват перспективите пред нас като положителни, обясни той.

"Няма опасност за населението. Всичко е под контрол и това е благодарение на превантивната дейност, която прави правителството при особени случаи. Спокойно е вече и в София, и в Южна България, в Югозападна България, където се изляха най-много дъждове. Всъщност най-много бяха в София. Наблюдаваме само изхода на река Искър от София към Нови Искър. Надявам се, че и там няма да има проблеми. Очакваме, че до утре сутринта няма да има проблем с оттоците от водите в София. Няма проблем никъде с пътищата - нито от вятъра, нито от наводненията", коментира Радев и увери, че няма вече и проблеми с електроснабдяването.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СссереМ
  Отговор
  1 08:19  03.12.17
  Къде са сега червените тролове.Или чакат опорни точки.Евала Бойко,ако продължаваме така до 5 години ще сме на нивото на чехия и унгария.
 • Morgoth
  Отговор
  2 10:03  03.12.17
  При сегашните ни темпове на растеж, Унгария ще я стигнем след 15 години, а Чехия след 25 и това при условие, че те стоят на едно място и ни чакат. И между другото хич не съм червен, ама срещу математиката трудно се спори.

Напиши коментар:


Публикувай