3 Декември, 2017 08:26 12 978 21

Христо Иванов: Готвят атентат

  • христо иванов-
  • банков надзор-
  • закон

Наблюдаваме ГЕРБ и ДПС заедно да подкрепят закона на Йордан Цонев и Делян Пеевски за банковия сектор, твърди бившият правосъден министър

Приемането на наказатени закони и правила с обратна сила е "атентат срещу правото" - това е забрането още от римско време. Така лидерът на "Да, България" Христо Иванов коментира и идеите на властта за отпадане на давността за престъпления с приватизацията, и законопроектът за банковата несъстоятелност на Делян Пеевски и Йордан Цонев, подкрепен от ГЕРБ.

По думите на Иванов, цитиран от "Клуб Z" целта с повдигането на темата с приватизацията и предложението за промяна в конституцията е "рекет" от страна на държавата.

"Държавата е ангажирана в поредица от откровено рекетьорски действия в това управление - вижте какво се случваше в оръжейния сектор, например. Наблюдаваме ГЕРБ и ДПС заедно да подкрепят закона на Йордан Цонев и Делян Пеевски за банковия сектор, който - пак със задна дата, ще позволи дозаграбване на КТБ - защото този закон е точно обратното на това, което се заявява", каза още председателят на "Да, България".

По думите на Христо Иванов вече има бизнесмени, които не броят дали в парламента гласовете ще стигнат за промяна в конституцията и отмяна на давността за престъпления в процеса на приватизация, а "вече събират парите за подкупа", защото знаят, че не била да чакат прокуратурата да ги обяви в списъка с разследваните.

"Актуализираха пропагандно клишето за основния грях на прехода - приватизацията по времето на Иван Костов. Аз съм последният човек, който ще каже, че приватизацията по времето на Иван Костов е една чиста и невинна афера, но това, което трябва да се каже е, че ако приватизацията се беше случила 1991-1992 година, както в останалите постсоциалистически страни, резултатът чисто икономически щеше да е съвсем различен. Големият въпрос е защо това не се случи тогава, а тези предприятия останаха в ръцете на държавата, за да бъдат източвани. И отговорът е ДПС - тогава те управляваха като мандатоносител на правителството на Любен Беров, което спря приватизацията."

Иванов припомни, че той и партията му отдавна са предложили вариант за ревизия на прехода и тя е да се отворят досиетата на МВР от 90-те години. По думите му и с актуалната реакция със сигналите за разследване на твърденията за международна контрабанда на цигари от "Булгаргабак" се дава възможност на институциите - там давността не е изтекла, да се покаже, че могат да се проверяват приватизационни сделки.

"Да, България" внесоха в Народното събрание, до прокуратурата, до ОЛАФ сигнал по доклада на турската служба за борба с контрабандата, в който за поредна година "Булгартабак" се споменава като източник на контрабандни цигари на територията на Турция. От формацията настояват за разследване от прокуратурата и структурите на МВР, от парламента искат анкетна комисия по случая, а сигналът е с копие до ОЛАФ в случай, че родните институции не реагират.

„Вътрешното министерство не вижда, очевидно – с години , и то абсолютно целенасочено. Проблемът е не, че не вижда една дума в доклада. А че не вижда един контрабанден канал, за който се говори от страшно много време, една схема корупционна, която започва най-малко с приватизацията на „Булгартабак“, минава през неотговорените въпроси за собствеността на дружеството. Тази слепота се отнася и до прокуратурата, до парламента", заяви Иванов по повод първоначалното отричане на МВР, че в доклада от Турция "Булгартабак" е спомената и отказа на главния прокурор да се самосезира по данните в официалния документ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УПЪ

    41 45 Отговор
    Пинокио е част от соросоидната мафия, която се храни от изпълнение на чужди на страната ни политически поръчки.
  • 2 Антисоросоид

    40 36 Отговор
    Не давайте думата на соросоидни елементи защото падате ниско в очите на хората като вестник
  • 3 Истаната

    13 44 Отговор
    Добре ,че дойде соросоидната мафия та да ни отърве от 45 години Соц.санкций наложени от СССР.
  • 4 Бай Пешо

    53 3 Отговор
    Има хора които разграбиха и продължават да разграбват България ,ДО КОГА?Половината от населението вече е в чужбина и никога няма да се върнат!!!!! Страната е в тежко състояние !!!!Топлата вода отдавна е открита ,единственото спасение за страната е да се развие икономиката - първо леката и след това може да се мисли за тежка промишленост .ПОЖАРНИКАР НЯМА УМСТВЕН ПОТЕНЦИАЛ ДА НАПРАВИ ТОВА!!!!В парламента е пълно с хора на които основната задача е да КРАДАТ.
  • 5 БТА

    20 1 Отговор
    Първо е Бойкикев и второ - пак първото!!! Защо не се идентифицира напълно???
  • 6 Възмутена

    39 4 Отговор
    Ако ГЕРБ позволи да мине този целенасочен към вторично ограбване закон на ДПС, то наистина няма надежда за нищо в тази страна и е само загуба на време да се борим за нормален живот. Нямаме друг изход освен терминал 2!!!!!

    Коментиран от #14

  • 7 Абу Талиб

    19 2 Отговор
    У нас постоянно се извършва атентат срещу правото. първо се атакува Конституцията от 1971 г. приета на референдум от 6135218 българи с нова такава, гласувана от 400 нелегитимно избрани депутати. после, останаха да действат с пълна сила фашитски норми в съдебната практика, отмениха валивидиращия праг от 50 плюс 1 процент за валидност на изборите.А констиционния съд запона да се изявява като такъв, сякаш е учреден веднатга след 09.09.44 г. и даде зелена улица на ибора на президент само ако на изборите отидат минимум трима избиратели. Та у нас правото е съвсем криво.
  • 8 Бегайте

    14 4 Отговор
    Продавайте кво има и за Канада от там в Щатите. Терминал 2
  • 9 ввв

    22 0 Отговор
    Истината е там някъде. В Държавата се е крало и не спира да се краде резултата е видим - на дъното сме по всички класации в Европа.
    За това каква бандитска приватизация се направи е ясно. Но и сега се краде като за световно - минимум 30% от парите, които държавата харчи от нашите пари по държавни поръчки, за здравето ни се изпаряват. Говорим за 3-4милиарда лв. на година потъващи в незнайни джобове и нанасящи щети поне за още толкова. Вчера видяхме операцията за лекарствата от където се губят стотици милиони..... Сега четем, че най-корумпираната партия в парламента предлага в анткорупционния закон да не се разследват висши политици.... няма такава държава....
  • 10 Татяна Дончев

    6 3 Отговор
    Хайде всички заедно да защитим др. Прокопи и разградския ДРисник !
  • 11 Uflaf

    17 1 Отговор
    Терминал 1 и 2 не са изход.Той е предвидим и точно това целенасочено правят. Не могат да проумеят обаче ,че няма да мине много време и ще има отново революции или както искате го наречете на многото гладни срещу малкото богати. Тогава терминал 2 ще е за тях. В цял свят богатите управляващи са се побъркали от алчност и мания за величие. Забравили са всичко човешко и се мислят за богоподобни. Крадат и трупат за пет поколения на пред сякаш те и децата им са с по 10 корема и само за тях е света. Ще дойде време да разберат какво е да гризеш дървото и 20 кофи пръст. Дано като дойде този момент пред очите им са само пари и да видят на лента всичките си подлости и мръсотия която са направили през живота си. Безверници и родоотстъпници унищожаващи народи.Изроди небесни.
  • 12 Неизвестен

    11 4 Отговор
    Това е един от малкото бивши министри,които усещайки,че е бламиран от всички "различни" парламентарни групи има доблестта да си подаде оставката и да покаже на обществото,че няма да е министър на "всякаква цена".
    Опита с много усилия да европеизира съдебната ни система(която е с 5% доверие), но КОЙ не му позволи......
    Надявам се да стане министър-председател и да подведе Тиквочев под съдебна отговорност за "геноцид спрямо собствения му народ". Давай Христо, ако спечелиш печелим всички честни български данъкоплатци!!!
    Долу "Винету"!!!
  • 13 гост

    13 2 Отговор
    Ами продължавайте да спите тъпи българи . Те ви видяха че сте червеи и разбраха че каквото и да ви правят , освен да се гърчите и гънете друго не можете .
    Трябва на българския герб да има червей или овца и в никакъв случай лъв . Това е гавра с лъва .
  • 14 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Възмутена":

    Много тъпи мишки точно това направиха . А решението е много просто и лесно . Народа тръгва и всичко свършва и на всекиму с лихвите .
  • 15 Луи Allen

    3 2 Отговор
    С нищо няма да бъде нарушено римското право,
    ако бъдат осъдени "до живот тези,които са създали птедпоставки за извършване на престъпленията и да бъде върнато заграбеното,което не е тяхно?!? Хайде стига въртете задници,че предизвиквате единствено и само гнус и отвращение?!?Или и Вие сте вътре?!?
  • 16 Луи Allen

    1 2 Отговор
    С нищо няма да бъде нарушено римското право,
    ако бъдат осъдени "до живот тези,които са създали птедпоставки за извършване на престъпленията и да бъде върнато заграбеното,което не е тяхно?!? Хайде стига въртете задници,че предизвиквате единствено и само гнус и отвращение?!?Или и Вие сте вътре?!?
  • 17 Вальо

    2 5 Отговор
    И мен не ми побира акълът защо се дава трибуна на такива екзмпляри и то постоянно......
  • 18 Вальо

    2 4 Отговор
    тоя па смешник кви атентати го гонят? направо ме разбира неадекватността му
  • 19 Ники

    2 3 Отговор
    Абе тоя какви ги ръси пак ?!?!?!
  • 20 Антон

    2 3 Отговор
    Айде точно този да не говори за право, че даже и изгонен от адвокатската колегия, нещо за което трябва да си супер зле наистина.
  • 21 Мартин

    2 2 Отговор
    Атентат срещу правото е бездействието на Прокуратура и Съд по отношение на дейността на Иво Прокопиев! Христо Иванов е много силен, когато громи Пеевски, но за Прокопиев и дума не смее да каже! Защо ли?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове