12 304 21

Христо Иванов: Готвят атентат

Наблюдаваме ГЕРБ и ДПС заедно да подкрепят закона на Йордан Цонев и Делян Пеевски за банковия сектор, твърди бившият правосъден министър

Светослава Ингилизова

Приемането на наказатени закони и правила с обратна сила е "атентат срещу правото" - това е забрането още от римско време. Така лидерът на "Да, България" Христо Иванов коментира и идеите на властта за отпадане на давността за престъпления с приватизацията, и законопроектът за банковата несъстоятелност на Делян Пеевски и Йордан Цонев, подкрепен от ГЕРБ.

По думите на Иванов, цитиран от "Клуб Z" целта с повдигането на темата с приватизацията и предложението за промяна в конституцията е "рекет" от страна на държавата.

"Държавата е ангажирана в поредица от откровено рекетьорски действия в това управление - вижте какво се случваше в оръжейния сектор, например. Наблюдаваме ГЕРБ и ДПС заедно да подкрепят закона на Йордан Цонев и Делян Пеевски за банковия сектор, който - пак със задна дата, ще позволи дозаграбване на КТБ - защото този закон е точно обратното на това, което се заявява", каза още председателят на "Да, България".

По думите на Христо Иванов вече има бизнесмени, които не броят дали в парламента гласовете ще стигнат за промяна в конституцията и отмяна на давността за престъпления в процеса на приватизация, а "вече събират парите за подкупа", защото знаят, че не била да чакат прокуратурата да ги обяви в списъка с разследваните.

"Актуализираха пропагандно клишето за основния грях на прехода - приватизацията по времето на Иван Костов. Аз съм последният човек, който ще каже, че приватизацията по времето на Иван Костов е една чиста и невинна афера, но това, което трябва да се каже е, че ако приватизацията се беше случила 1991-1992 година, както в останалите постсоциалистически страни, резултатът чисто икономически щеше да е съвсем различен. Големият въпрос е защо това не се случи тогава, а тези предприятия останаха в ръцете на държавата, за да бъдат източвани. И отговорът е ДПС - тогава те управляваха като мандатоносител на правителството на Любен Беров, което спря приватизацията."

Иванов припомни, че той и партията му отдавна са предложили вариант за ревизия на прехода и тя е да се отворят досиетата на МВР от 90-те години. По думите му и с актуалната реакция със сигналите за разследване на твърденията за международна контрабанда на цигари от "Булгаргабак" се дава възможност на институциите - там давността не е изтекла, да се покаже, че могат да се проверяват приватизационни сделки.

"Да, България" внесоха в Народното събрание, до прокуратурата, до ОЛАФ сигнал по доклада на турската служба за борба с контрабандата, в който за поредна година "Булгартабак" се споменава като източник на контрабандни цигари на територията на Турция. От формацията настояват за разследване от прокуратурата и структурите на МВР, от парламента искат анкетна комисия по случая, а сигналът е с копие до ОЛАФ в случай, че родните институции не реагират.

„Вътрешното министерство не вижда, очевидно – с години , и то абсолютно целенасочено. Проблемът е не, че не вижда една дума в доклада. А че не вижда един контрабанден канал, за който се говори от страшно много време, една схема корупционна, която започва най-малко с приватизацията на „Булгартабак“, минава през неотговорените въпроси за собствеността на дружеството. Тази слепота се отнася и до прокуратурата, до парламента", заяви Иванов по повод първоначалното отричане на МВР, че в доклада от Турция "Булгартабак" е спомената и отказа на главния прокурор да се самосезира по данните в официалния документ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • УПЪ
  Отговор
  1 09:26  03.12.17
  Пинокио е част от соросоидната мафия, която се храни от изпълнение на чужди на страната ни политически поръчки.
 • Антисоросоид
  Отговор
  2 09:30  03.12.17
  Не давайте думата на соросоидни елементи защото падате ниско в очите на хората като вестник
 • Истаната
  Отговор
  3 09:31  03.12.17
  Добре ,че дойде соросоидната мафия та да ни отърве от 45 години Соц.санкций наложени от СССР.
 • Бай Пешо
  Отговор
  4 11:37  03.12.17
  Има хора които разграбиха и продължават да разграбват България ,ДО КОГА?Половината от населението вече е в чужбина и никога няма да се върнат!!!!! Страната е в тежко състояние !!!!Топлата вода отдавна е открита ,единственото спасение за страната е да се развие икономиката - първо леката и след това може да се мисли за тежка промишленост .ПОЖАРНИКАР НЯМА УМСТВЕН ПОТЕНЦИАЛ ДА НАПРАВИ ТОВА!!!!В парламента е пълно с хора на които основната задача е да КРАДАТ.

 • БТА
  Отговор
  5 11:51  03.12.17
  Първо е Бойкикев и второ - пак първото!!! Защо не се идентифицира напълно???
 • Възмутена
  Отговор
  6 12:35  03.12.17
  Ако ГЕРБ позволи да мине този целенасочен към вторично ограбване закон на ДПС, то наистина няма надежда за нищо в тази страна и е само загуба на време да се борим за нормален живот. Нямаме друг изход освен терминал 2!!!!!

  Коментиран от #14

 • Абу Талиб
  Отговор
  7 13:29  03.12.17
  У нас постоянно се извършва атентат срещу правото. първо се атакува Конституцията от 1971 г. приета на референдум от 6135218 българи с нова такава, гласувана от 400 нелегитимно избрани депутати. после, останаха да действат с пълна сила фашитски норми в съдебната практика, отмениха валивидиращия праг от 50 плюс 1 процент за валидност на изборите.А констиционния съд запона да се изявява като такъв, сякаш е учреден веднатга след 09.09.44 г. и даде зелена улица на ибора на президент само ако на изборите отидат минимум трима избиратели. Та у нас правото е съвсем криво.
 • Бегайте
  Отговор
  8 14:38  03.12.17
  Продавайте кво има и за Канада от там в Щатите. Терминал 2
 • ввв
  Отговор
  9 17:35  03.12.17
  Истината е там някъде. В Държавата се е крало и не спира да се краде резултата е видим - на дъното сме по всички класации в Европа. За това каква бандитска приватизация се направи е ясно. Но и сега се краде като за световно - минимум 30% от парите, които държавата харчи от нашите пари по държавни поръчки, за здравето ни се изпаряват. Говорим за 3-4милиарда лв. на година потъващи в незнайни джобове и нанасящи щети поне за още толкова. Вчера видяхме операцията за лекарствата от където се губят стотици милиони..... Сега четем, че най-корумпираната партия в парламента предлага в анткорупционния закон да не се разследват висши политици.... няма такава държава....
 • Татяна Дончев
  Отговор
  10 18:16  03.12.17
  Хайде всички заедно да защитим др. Прокопи и разградския ДРисник !
 • Uflaf
  Отговор
  11 19:46  03.12.17
  Терминал 1 и 2 не са изход.Той е предвидим и точно това целенасочено правят. Не могат да проумеят обаче ,че няма да мине много време и ще има отново революции или както искате го наречете на многото гладни срещу малкото богати. Тогава терминал 2 ще е за тях. В цял свят богатите управляващи са се побъркали от алчност и мания за величие. Забравили са всичко човешко и се мислят за богоподобни. Крадат и трупат за пет поколения на пред сякаш те и децата им са с по 10 корема и само за тях е света. Ще дойде време да разберат какво е да гризеш дървото и 20 кофи пръст. Дано като дойде този момент пред очите им са само пари и да видят на лента всичките си подлости и мръсотия която са направили през живота си. Безверници и родоотстъпници унищожаващи народи.Изроди небесни.
 • Неизвестен
  Отговор
  12 20:58  03.12.17
  Това е един от малкото бивши министри,които усещайки,че е бламиран от всички "различни" парламентарни групи има доблестта да си подаде оставката и да покаже на обществото,че няма да е министър на "всякаква цена". Опита с много усилия да европеизира съдебната ни система(която е с 5% доверие), но КОЙ не му позволи...... Надявам се да стане министър-председател и да подведе Тиквочев под съдебна отговорност за "геноцид спрямо собствения му народ". Давай Христо, ако спечелиш печелим всички честни български данъкоплатци!!! Долу "Винету"!!!
 • гост
  Отговор
  13 22:26  03.12.17
  Ами продължавайте да спите тъпи българи . Те ви видяха че сте червеи и разбраха че каквото и да ви правят , освен да се гърчите и гънете друго не можете . Трябва на българския герб да има червей или овца и в никакъв случай лъв . Това е гавра с лъва .
 • Иван
  Отговор
  14 22:29  03.12.17

  До коментар #6 от "Възмутена":

  Много тъпи мишки точно това направиха . А решението е много просто и лесно . Народа тръгва и всичко свършва и на всекиму с лихвите .
 • Луи Allen
  Отговор
  15 11:08  04.12.17
  С нищо няма да бъде нарушено римското право, ако бъдат осъдени "до живот тези,които са създали птедпоставки за извършване на престъпленията и да бъде върнато заграбеното,което не е тяхно?!? Хайде стига въртете задници,че предизвиквате единствено и само гнус и отвращение?!?Или и Вие сте вътре?!?
 • Луи Allen
  Отговор
  16 11:09  04.12.17
  С нищо няма да бъде нарушено римското право, ако бъдат осъдени "до живот тези,които са създали птедпоставки за извършване на престъпленията и да бъде върнато заграбеното,което не е тяхно?!? Хайде стига въртете задници,че предизвиквате единствено и само гнус и отвращение?!?Или и Вие сте вътре?!?
 • Вальо
  Отговор
  17 12:53  04.12.17
  И мен не ми побира акълът защо се дава трибуна на такива екзмпляри и то постоянно......

 • Вальо
  Отговор
  18 15:27  04.12.17
  тоя па смешник кви атентати го гонят? направо ме разбира неадекватността му
 • Ники
  Отговор
  19 21:38  04.12.17
  Абе тоя какви ги ръси пак ?!?!?!
 • Антон
  Отговор
  20 21:48  04.12.17
  Айде точно този да не говори за право, че даже и изгонен от адвокатската колегия, нещо за което трябва да си супер зле наистина.
 • Мартин
  Отговор
  21 20:09  05.12.17
  Атентат срещу правото е бездействието на Прокуратура и Съд по отношение на дейността на Иво Прокопиев! Христо Иванов е много силен, когато громи Пеевски, но за Прокопиев и дума не смее да каже! Защо ли?!?

Напиши коментар:


Публикувай