1 354 5

Древен египетски символ стана емблема на "Воля"

Мария Атанасова

Партия „Воля“ на Веселин Марешки сменя партийния си символ, пише „Флагман“.
От известно време депутати от парламентарната група имат значки по дрехите си. Тази седмица символът бе припознат и от лидера Марешки, който даде брифинг в Народното събрание с него на ревера си.

Любопитното е, че според устава на партията „емблемата на „Воля“ представлява бял гълъб на син фон, с надпис под гълъба "ВОЛЯ" с бели букви“.Новият символ обаче представлява нещо доста по-различно – концентрични бежови и зелени кръгове.

Стефан Августинов – парламентарен сътрудник на Марешки и отговорник за връзките с обществеността, каза за „Флагман“, че това е мистичен знак, произхождащ от древен Египет, който е бил използван и от траките.

Той обозначава обединението на началото и края, Алфа и Омега, Аз-ът и Вселената, но в центъра е бог, обясни Августинов.

Въвеждането на новия партиен символ съвпада с резкия политически завой на „Воля“ от последните седмици. От ярко опозиционна и критична към властта формация партията на Веселин Марешки „обърна палачинката“ и се превърна в поддръжник на правителството и вече е в управляващото мнозинство в парламента.

Марешки отказа да подкрепи и готвения вот на недоверие, като обяви, че ако няма тежки корупционни скандали, за предсрочен вот не бива да се мисли поне до евроизборите, които са през пролетта на 2019 г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • глупак
  Отговор
  1 12:05  03.12.17
  Този пуяк си самовнушава , че представлява някого. Пуделче на Боко Щеше да е смешен, ако не беше част от парламента
 • Xaxaxa
  Отговор
  2 12:06  03.12.17
  Явно стимулът хапче, кебапче не трябва да подценяваме при 80те%
 • варненският месия
  Отговор
  3 12:24  03.12.17
  Мое вече да му викате Веско ФараонЯ ! Кой не го боготвори, ще го гони вечна прокоба без бензин и аспирин !
 • гост
  Отговор
  4 22:21  03.12.17
  Ей тоя тъп нещастник е пионка на кукловодите , като Яне педала , Жорж простака , Волен лудия помияр , Ахмед мангала ............ С един и същ номер и изборни фалшификации обработват тъпия народ вече 28 години . Българския народ осигурява благодатна почва семето на номенклатурната и ДС мафия да процъфтява .Тази благодатна почва е безграничната простотия и безхаберие на българите .
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  5 21:02  05.12.17
  ЕИ ГРОЗНИК ГОЛАМ ПОМИЯР ИЗЛЕЗЕ.

Напиши коментар:


Публикувай