1 289 0

Бедствено положение в Смолян, валежите продължават

Река Черна значително е повишила нивото си

Светослава Ингилизова

Поредна нощ на проливни дъждове. Тежка е ситуацията в Смолянско. Бедствено положение беше обявено снощи в Смолян заради пороите. Аварийни екипи бяха на крак цяла нощ и следяха непрекъснато нивото на реките, което сериозно се е покачило.

В Смолян в момента не вали, но нощта беше критична за града. Бедственото положение, обявено от снощи, е в сила за цялата Смолянска община, предаде БНТ.

Има няколко критични точки по река Черна, която значително е повишила нивото си. Откъснато от свлачище е село Киселчово, подкопан е и пътят между селата Смилян и Могилица.

"Ситуацията през нощта беше спокойна. Това, че валежите спряха позволи отичане на речните нива. Снощи ситуацията беше критична, особено в град Смолян и това подтикна кметът и общинският щаб да обявят бедствено положение. За щастие, валежите спират, нямаме нови инциденти през нощта. няма необходимост от евакуация на хора. Достъп има до всички населени места с изключение на Жребово и Кестен в община Девин, където река Триградска е заляла пътя. В множество участъци от пътната мрежа преминаването е само в едното платно поради срутвания и свлечени земни маси. Ситуация нормална според валежите. Следим внимателно нивата на язовирите и речните корита", каза Недялко Славов, областен управител на община Смолян.

Смолян / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай