260 1

Румен Радев заминава за Франция

Светослава Ингилизова

Президентът Румен Радев ще бъде от 4 до 6 декември на работно посещение във Френската република по покана на колегата си Еманюел Макрон, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В понеделник двамата ще имат среща в Елисейския дворец, във фокуса на която се очаква да бъдат двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще разговаря с директора й Йохан Вьорнер, след което ще се срещне с представители на българската общност във френската столица.

Програмата включва още разговори с генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Одре Азуле, както и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

На 6 декември президентът Румен Радев ще посети базата на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие и ще изпълни полет на изтребител "Рафал".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 14:35  04.12.17
    Публикувано във факти.бг: Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще разговаря с директора й Йохан Вьорнер Абе румчо десин да не би да се кани да излита в космоса? Еднопосочен билет до Луната :):):)

Напиши коментар:


Публикувай