2 079 10

Вълнения в УНСС заради лекция на Бареков

Студентите от УННС явно не са си организирали лекция по чувство за хумор, след като са се засегнали от този ироничен колаж

Стефанаки Йоанис

Студентският съвет на УНСС излезе с декларация по повод медийната буря около организирането на лекцията за свободното слово и фалшивите новини с Николай Бареков. Събитието се проведе на 1 декември в сградата на университета, а там евродепутатът обяви, че ще прави конгломерат от частни медии и че напуска политиката.

В декларацията си Студентският съвет посочва, че лекцията е била организирана и заплатена от партията на Европейските консерватори и реформисти. Такава партия всъщност няма и вероятно става въпрос за групата в Европейския парламент със същото име, в която Бареков членува като депутат.

Втората точка на декларацията гласи: "Въпрос на личен избор е дали да се присъства на подобно събитие, или не."

Също така СС на УНСС се разграничава от протестите на своя колега Кезим Медев, който е член на Съвета, макар и наричан "формален" такъв.

Студентският съвет на УНСС, организирал лекцията за свободното слово, е пратил и жалба до полицията с искане колаж от мрежата да бъде свален. Става въпрос за картинка, качена в страницата "Наука и критично мислене". Тя е ироничен колаж с Делян Пеевски, който кани студенти на лекция с тема "Как да опазим банковата сигурност от мафията, която е превзела властта". Фиктивната дата е 1 януари, а участници освен Пеевски са: Братя Маргини, Митьо Пищова и Сашка Васева.

Студентите от УННС явно не са си организирали лекция по чувство за хумор, след като са се засегнали от този ироничен колаж.

Дори преди да молят полицията за помощ, те са писали на страницата на "Наука и критично мислене" и са заплашвали с адвокати. Заплахата идва от Даниел Парушев - член на СС на УНСС и политик - председател на младежкото движение на "Гергьовден".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дедо поп
  Отговор
  1 09:25  04.12.17
  Боже колко мъка има на този свят, Боже!
 • бюрек-офф ще изнася лекция
  Отговор
  2 09:28  04.12.17
  бюрек-офф ще изнася лекция ???? по какво ? спрягане на прилагателните наглост и безочие ли ?

  Коментиран от #10

 • сеитра
  Отговор
  3 09:29  04.12.17
  сигурно ще е на английски :) :) :) :) тъпан пробит и прост - еманация на поговорката "дай на глупак власт и му гледай сеитра"
 • БТА
  Отговор
  4 09:31  04.12.17
  Дудука и лекция????? И то в УНСС!!!???😀

 • Пеньо
  Отговор
  5 09:37  04.12.17
  Бареков може да говори компетентно само на тема:" Предимствата да си помияр".
 • Глупак
  Отговор
  6 09:48  04.12.17
  Щом Боко изнесе лекция… И имаше слушатели…. Всеки може
 • впечатлен
  Отговор
  7 10:10  04.12.17
  Между "Боко" и пълния боклук Бареков, колкото висок, толкова дебелоок, подъл и долен, колкото от небето до под земята! Такава лекция може да зарадва само почитателките му Нешка Робева и Илияна Раева, който явно и малко попрехвърлили годинките, разбират от метросексуални мъже!
 • Унуфри
  Отговор
  8 16:42  04.12.17
  Toя боклук като го видя и псувнята сама ми излиза от устата.
 • Радо
  Отговор
  9 17:09  05.12.17
  Смятайте какви дебили с научни степени управляват УНСС, и какво е нивото в момента в най-престижния ни икономически университет, щом канят такива примати да изнасят лекции в поверения им университет.
 • Лост
  Отговор
  10 21:13  06.12.17

  До коментар #2 от "бюрек-офф ще изнася лекция":

  Ще изнася лекция по баджаци.

Напиши коментар:


Публикувай