1 484 14

София осъмна с плакати срещу "Да, България"

Мартин Христов

Плакати срещу Движение "Да, България" се появиха днес в София. На тях името на партията е изписано по "любимия" на т. нар. медии от корпулентния кръг начин - "Дай България". Според анонимния автор на плаката партията е съставена от "хомосексуалисти, зелени рекетьори и грантаджии на Джордж Сорос, пише "Клуб Z".

За плакатите съобщи лидерът на "Да, България" Христо Иванов на профиила си във фейсбук.

"Нашият натиск по темата Булгартабак предизвиква болезнени гърчове. След като в предните дни Пеевската пропагандна машина беше пусната напълни обороти, дойде ред и на плакатите. Тези са разлепени пред нашия офис, но ги има из цяла София. Излизаме с имената си, позоваваме се на публични факти, задаваме конкретни въпроси и искаме институциите да си свършат работата. Срещу това анонимните собственици на Булгартабак и покровители на контрабандата бълват анонимни клевети. Заграбили са почти всичко в родината ни, преяждат с власт, но продължават да се страхуват от светлината.

Тази истерична реакция за мен означава само едно нещо - трябва да продължим да искаме отговорите за Булгартабак! Очакваме президентът и парламентарните сили да отговорят на призива ни да се ангажират с институционална реакция на турския доклад. Очакваме премиерът да спре да се крие зад пропагандната машина на Пеевски и да се ангажира с прозрачна и изчерпателна проверка на всичко около приватизацията, крайните собственици и дейността на Булгартабак.

Гответе се за следващите ни действия", написа Иванов, който дори се снима пред неподписаното стенно творчество.

Преди няколко дни от "Да, България" изпратиха писмо до президента, председателя на парламента, председателите на парламентарни групи, ОЛАФ и главния прокурор. В него те задават въпроса: част ли са "Булгартабак" или негови подразделения от контрабанден канал.

От партията внесоха и доклад с искане за съставяне на анкетна комисия, която да проучи и да провери информацията, предоставена в доклад на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ), за "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак" и превърнали се в източник на контрабанда".

В същия ден офисът на "Булгартабак" в София осъмна с надпис CONTRABANTABAC corruption without frontiers - "КОНТРАБАНТАБАК - корупция без граници". Акцията бе на активисти от "Да, България", които споделиха и снимки във фейсбук:

От партията обясниха, че акцията е свързана с поредния случай, в който остро се повдигат съмнения за криминални дейности, свързвани с “Булгартабак”, и отказа на българската прокуратура да реагира адекватно.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • йгмйчгйчсйчгъчгъчгъмгъ
  Отговор
  1 14:27  04.12.17
  СПОКОЙНО ....ЦЕЦО ЦИОНИСТА Е В АМЕРИКА НА ИНСТРУКТАЖ.....ОТ СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ ...ЗА ДА СВАЛИ ...ПРОЕВРОПЕЙСКИЯ ...БОРИСОВ. ...СПОКОЙНО. ...ВСИЧКО ...ЩЕ СЕ СЛУЧИ ...И БЕЗ ...НАС. ...
 • Прометей
  Отговор
  2 14:28  04.12.17
  ИСТИНАТА СА....написали Тия са по-ГНУСНИ от ГРОБАРИТЕ....
 • шофьор
  Отговор
  3 14:42  04.12.17
  Знаят червените крадци от кого да се пазят ! Дойде ли на власт Нов Десен Блок -Да БГ + ДСБ + БЗНС - ...и БСП се разпада...половината в ЗАТВОРА ....половината в Раша..а Корни в САЩ !
 • 4 14:48  04.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • много вярно
  Отговор
  5 14:59  04.12.17
  много вярно - смърт на комунизма и гмо -партиите и !
 • Никол Станкулов
  Отговор
  6 15:01  04.12.17
  Не прочетох нещо от плаката, което да не е вярно.
 • пчо
  Отговор
  7 15:25  04.12.17
  Не отрича нищо от написаното на плаката, тоя гей.
 • синя трева
  Отговор
  8 15:29  04.12.17
  Това па ако не е дело на Крачунов от Близаджиите па на.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  9 15:34  04.12.17
  Сега пък точно за тях ще гласувам. Благодаря, пропагандьори!
 • Диана
  Отговор
  10 17:03  04.12.17
  Да разлепят още, да се знае какви хора има в тая държава и какви хора да не допускаме в управлението
 • Истината
  Отговор
  11 18:53  04.12.17
  Много правилно са написали на плаката. Всичко е самата истина .Вън продажни мекерета.
 • Милко
  Отговор
  12 21:33  04.12.17
  Много добро начало. Сега дано осъмнем скоро без Иванов и Прокопиев.
 • Милен
  Отговор
  13 21:45  04.12.17
  На тези плакати пише самата истина и тя не трябва да се подминава!
 • Токин
  Отговор
  14 19:59  05.12.17
  Няма ли да се намери един свестен прокурор, който няма страх от медиите на Прокопиев и да разследва скандалната дейност на Христо Иванов - Бойкикев като бивш и провален министър на правосъдието, който беше разпънал чадър над дейността и далаверите на Иво Прокопиев!

Напиши коментар:


Публикувай